תודה
החיזוק היומי
חיזוק יומי להצלחת יצחק בן סולוצה אמן ואמן
גם אתה יכול להיות שליח של בורא עולם
באחד מימי השישי, הגיע הרב יורם אברג'ל לבקר משפחה קשת יום בעיר נתיבות כדי להעניק להם תמיכה לקראת שבת.
המשפחה הייתה שרויה במצוקה כלכלית קשה מאוד, ולא היה להם כסף אפילו למצרכי שבת בסיסיים.
הרב נכנס לבית, שוחח עם בני המשפחה בחמימות, בירך אותם והשרה עליהם אווירה של שמחה ורוגע. לפני שיצא מהבית, ביקש הרב מבעל הבית ללוות אותו לרגע קט החוצה.
בזמן שבעל הבית צעד לפניו, ניצל הרב שבריר שנייה של חוסר תשומת לב, התכופף בזריזות, והחליק מעטפה שמנה מלאה בכסף מתחת לשטיח הקטן שהיה מונח בכניסה לבית. השניים נפרדו לשלום, והרב חזר לביתו.
לאחר מספר שעות, נשמעה דפיקה בדלת ביתו של הרב. על סף הדלת עמד אב המשפחה, כשהוא נסער ומבוייש. הוא החזיק בידו את המעטפה ואמר לרב בקול רועד: "כבוד הרב, הרמתי את השטיח בבית ומצאתי את המעטפה הזו. אני יודע שהרב שם אותה שם. עם כל הקושי שלי, אני לא יכול לקבל צדקה בצורה כזו, זה פוגע בכבודי".
הרב יורם הביט בו בעיניו האוהבות אמר לו: "צדיק שלי, אתה טועה. הכסף הזה בכלל לא שלי. כשטיילתי בעולם העליון, ראיתי שהקב"ה שלח לך מתנה מיוחדת לכבוד שבת קודש. הוא פשוט ביקש ממני להיות השליח שיניח את זה עבורך מתחת לשטיח. האם אתה מוכן לסרב למתנה שהשם יתברך שלח לך באופן אישי?"
האב, ששמע את הדברים שיצאו מעומק ליבו של הרב, פרץ בבכי של התרגשות. הוא הבין שהרב לא רק נתן לו כסף, אלא העניק לו את התחושה שהוא אהוב וחשוב בעיני בורא עולם.
חסדים וצדקות רבות נקרים לנו במהלך חיינו, לתת כסף לאדם רעב זהו רק השלב הראשון והבסיסי..
אך המבחן האמיתי של החסד הוא כיצד המקבל מרגיש תוך כדי קבלת העזרה.
דלות כלכלית מביאה איתה פעמים רבות שבר נפשי ותחושת נחיתות. לכן, שכשאתה עוזר למישהו, המטרה שלך היא להרים את קומתו, ולא לגרום לו להרגיש קטן יותר.
אחד האתגרים הגדולים ביותר של אנשים שעושים חסד בהיקפים גדולים הוא נגיעת האגו, התחושה של "אני המושיע", "בזכותי המשפחה הזו אוכלת בשבת".
הרב יורם אברג'ל הדגים ענווה עילאית. הוא ביטל את עצמו לחלוטין, מבחינתו, הכסף של הקב"ה, האנשים הם בניו, הוא רק הדוור שמניח את המכתב בתיבה.
אם נבין שאנו רק שליחים של בורא עולם שהפקיד בידינו את הכסף, נוכל בייתר קלות לתת לאחרים, להחיות נפש נדכאים, ולהוסיף לנו ולכל ישראל אהבת ישראל וזכויות רבות...
("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות, לרפואת כל הפצועים. אמן!