רוטר
10.10.2026
רוטר
בחזרה לבית המדרש

החיזוק היומי

139
התראות
בס"ד

חיזוק יומי - כו' תשרי

מדוע העצים משילים את העלים שלהם בעונת הסתיו

הרוח של הסתיו כבר החלה לנשב בגן, והעלים על העצים הגדולים החלו לשנות את צבעם לירוק כהה ולכתום.

על אחד הענפים הגבוהים של עץ אלון עתיק, חי עלה קטן. העלה אהב את החיים על העץ. את קרני השמש של הקיץ, את הציפורים שבאו לבקר, ואת התחושה שהוא חלק ממשהו גדול ויציב.

אך ככל שהימים התקצרו והאוויר נעשה קריר, הוא שם לב לשינוי משונה. חבריו לענף החלו לשנות את צבעיהם. חלקם הפכו לצהובים, אחרים לאדומים, וזה אחר זה הם החלו לעזוב את הענף, לרחף באוויר וליפול אל האדמה.

"מה קורה לנו?" שאל העלה את עץ האלון הזקן בדאגה. "למה אנחנו מאבדים את הצבע שלנו? ולמה כולם נושרים? אני לא רוצה לעזוב. אני רוצה להישאר ירוק וחזק לנצח."

האלון הזקן רשרש בענפיו והשיב: "עלה קטן שלי, זהו הסתיו. זה הזמן שבו הטבע מלמד אותנו לשחרר. השינוי בצבע שלך אינו סימן לחולשה.

כדי שהעץ יוכל לנוח בחורף ולהצמיח עלים חדשים ובריאים באביב, העלים הישנים צריכים לדעת לשחרר את האחיזה."

"אבל אני מפחד, מה יקרה לי כשאעזוב את הענף? האם איעלם?" שאל העלה.

"שום דבר בטבע לא נעלם באמת," חייך האלון. "כשתוותר על האחיזה בענף, אתה לא תיפול אתה תעוף, אתה תהפוך לחלק מהאדמה המזינה שתשמור על השורשים שלי חמים בחורף. אתה תמשיך להיות חלק ממני, וחלק מהחיים שיחזרו לכאן בשנה הבאה."

בוקר אחד, נשבה רוח סתיו חזקה וקרירה. העלה הרגיש שהגיע הזמן, הוא לא פחד עוד, הוא הרפה בעדינות מהענף שממנו ינק חיים במשך חודשים רבים...

לעיתים אנו חווים את אותה הרגשה של פרידה, ניתוק ממקום שאחזנו בו שנים רבות.

תחושות רבות מלוות אותנו, ואנו נוטים לראות בפרידה, בסיומו של פרק או בשינוי סוג של "אובדן".

הסתיו מראה לנו את ההפך הגמור - העץ לא משיר את עליו מפני שהוא חולה או חלש, אלא מתוך חכמה הישרדותית עמוקה.

המדע מספר לנו שהעץ משיל את עליו כי הוא יודע שאם הוא ימשיך להחזיק בעלים הישנים, הוא לא יחזיק מעמד בסערות החורף.

השחרור לעיתים הוא פעולה של הגנה עצמית ופינוי מקום למה שעתיד לבוא.

יש פעמים בהן אנחנו מצפים מעצמנו להיות ב"פריחה מתמדת", תמיד שמחים, תמיד מייצרים, תמיד מצליחים.

הסתיו מלמד אותנו שאי אפשר לפרוח בלי לנוח. תקופה של האטה היא לא סימן לכישלון, היא פשוט הדלק לצמיחה הבאה שלנו.

לפעמים הצעד המפחיד ביותר הוא פשוט להרפות מהענף המוכר, מהמקום המוכר לנו, מהעבודה, מהסביבה ועוד... אך רק דרך השחרור הזה אנחנו מגלים שאנחנו מסוגלים להשתנות ולהיוולד פשוט מחדש.

שינויים הם לא דבר קל, אך לעיתים הם הדבר שיביאו אותך למקום הכי טוב בשבילך... תלמד לשחרר את החבל הקשור בטבורך, רק כך תמצא אולי חיים בריאים וטובים יותר עבורך...
("חיזוק יומי" - רונן קרתא‏)

יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
*ףלגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות, לרפואת כל הפצועים. אמן.
1 תגובותמיון לפי