רוטר
26.08.2026
רוטר
בחזרה לבית המדרש

החיזוק היומי

10
התראות
בס"ד

חיזוק יומי להצלחת יצחק בן סולוצה אמן ואמן

וליישרי לב... שמחה

בכפר קטן חי חוטב עצים. בכל יום היה יוצא אל היער, כורת עצים, מוכר אותם בשוק ומפרנס את משפחתו. הכלי היחיד והיקר ביותר שהיה ברשותו היה גרזן ברזל פשוט.

באחד הימים, בעת שכרת ענף מעל נהר גועש, החליק הגרזן מידו, נפל אל המים העמוקים ונעלם. חוטב העצים התיישב על גדת הנהר והחל לבכות. ללא הגרזן לא יוכל לעבוד, ומשפחתו תרעב ללחם.

לפתע, עלתה מתוך המים פיית הנהר. "מדוע אתה בוכה, איש יקר?" שאלה.
חוטב העצים סיפר לה בדמעות על הגרזן היחיד שלו שטבע בנהר.

הפייה הנהנה, צללה אל מעמקי המים, וכעבור רגע עלתה כשהיא מחזיקה בידה גרזן עשוי כולו מזהב טהור. "האם זה הגרזן שלך?" שאלה.

חוטב העצים הציץ בגרזן המפואר, ששוויו היה יכול להפוך אותו לאיש עשיר לכל חייו. הוא בלע את רוקו, אך ענה ללא היסוס: "לא, פייה יקרה. זהו אינו הגרזן שלי".

הפייה חייכה, צללה שוב, וחזרה כעבור רגע עם גרזן עשוי מכסף. "האם זה הגרזן שלך?" שאלה שוב.
חוטב העצים הניד בראשו ואמר: "לא, גם זה לא שלי. שלי עשוי מברזל פשוט".

הפייה צללה בפעם השלישית, ועלתה כשהיא מחזיקה את גרזן הברזל הישן והחלוד שלו.

עיניו של חוטב העצים אורו. "כן! זה הגרזן שלי! תודה לך!" קרא בשמחה.
הפייה התבוננה בו בהערכה רבה ואמרה: "הוכחת שיש לך לב טהור ויושרה שאינה ניתנת לקנייה בכסף. מכיוון שבחרת באמת ולא התפתית לעושר זמין, אני מעניקה לך את גרזן הזהב ואת גרזן הכסף כמתנה על יושרך". חוטב העצים חזר לביתו מאושר ועשיר, וסיפורו הופץ בכל האזור.

שכנו ששמע על המקרה, החליט לנסות את מזלו. הוא רץ אל הנהר, השליך את גרזן הברזל שלו בכוונה אל המים, והתיישב לבכות.

הפייה עלתה מן המים, החזיקה גרזן זהב ושאלה: "האם זה הגרזן שלך?".
השכן החמדן קפץ ממקומו וקרא: "כן, כן! זה בדיוק הגרזן שלי!".

"אתה משקר", אמרה, היא צללה חזרה אל המעמקים, ונעלמה. השכן החמדן נותר על הגדה, מבויש ומתוסכל, הוא לא קיבל את גרזן הזהב, ובגלל שקרנותו איבד גם את גרזן הברזל הפשוט שלו...

האם אתה אדם ישר?
מתי תוכל לדעת?

קל להיות ישר כשכולם מסתכלים עליך, או כשהחוק מחייב זאת. המבחן האמיתי שלך הוא ברגע של בדידות.

יושרה אמיתית היא מה שאתה עושה כשאף אחד לא רואה. היא נובעת ממצפן פנימי, ולא מפחד מעונש או מרצון לקבל מחמאות מהסביבה.

שקרים אולי מייצרים רווח קל ומהיר בטווח הקצר, אך בטווח הארוך הם כמעט תמיד גובים מחיר כבד. מי שמשקר מאבד את הדבר היקר ביותר שיש לו: את האמינות שלו ואת הערכתו העצמית.

הנכס הגדול ביותר שלך, הנכס שאיתו תלך עם ראש מורם והרבה זכויות הוא השם שלך...

השם הטוב והאמינות שלך הם הנכסים הכי גדולים שתבנה.

אנשים מוכנים לעשות עסקים, להתחבר ולהשקיע במי שהם יודעים שיגיד את האמת, גם כשזה לא נוח.

אל תאבד את השם שלך בשביל שום הון שבעולם, שהרי ההון שייך למלך העולם, ומי שישר יקבל אותו ביושר מהמלך, ואתה תזכה להגיע למקום שבו מגיעים אנשים בעלי שם טוב...

מי מגיע לשמחה? אומר הפסוק: "וליישרי לב שמחה" - אדם ישר, שמיישר את ליבו, זוכה להיות שמח ומאושר במי ומה שהוא... אל תמכור את הזכות הזו...

("חיזוק יומי" - רונן קרתא‏)

יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות, לרפואת כל הפצועים. אמן!
1 תגובותמיון לפי