תודה
החיזוק היומי
חיזוק יומי - כא' אב
מדוע קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף?
אישה רומית חשובה ועשירה שאלה את התנא רבי יוסי בן חלפתא:
"בכמה ימים ברא הקדוש ברוך הוא את עולמו?"
ענה לה רבי יוסי: "בשישה ימים".
שאלה אותו האישה: "ומאז ועד עכשיו, מה הוא עושה? במה הוא עסוק?"
ענה לה רבי יוסי: "הקב"ה יושב ומזווג זיווגים. קובע שאיש פלוני יישא אישה פלונית, ובתו של זה תתחתן עם בנו של זה".
צחקה האישה ואמרה בביטול: "אם זה כל עיסוקו, הרי שגם אני יכולה לעשות זאת בקלות! יש לי מאות עבדים ושפחות. בשעה אחת אני יכולה להשיא את כולם אלו לאלו".
ענה לה רבי יוסי: "אם בעינייך הדבר קל, דעי לך שלפני הקב"ה הדבר קשה ומורכב כקריעת ים סוף". והלך לו לדרכו.
באותו הערב היא אספה אלף עבדים ואלף שפחות שלה, העמידה אותם בשורות ארוכות, והכריזה: "אתה תישא את זו, ואת תינשאי לזה". בתוך שעה אחת בלבד היא חיתנה את כל אלפי עבדיה ושפחותיה לפי שיקול דעתה השטחי.
למחרת בבוקר, הגיעה האישה אל חצר הארמון ונחרדה למראה עיניה.
החצר הייתה מלאה בבני אדם חבולים וצועקים. זה בא וראשו פצוע, זו באה ועינה נפוחה, וזה מגיע כשהוא צולע.
העבדים והשפחות בכו וצעקו: "אני לא רוצה את זו!", "אני לא יכולה לחיות עם זה!".
שלחה האישה מיד לקרוא לרבי יוסי בן חלפתא. כשהגיע, אמרה לו בהכנעה: "רבי, אמת היא תורתכם. יפה וצודק הדבר שאמרת. אין אלוקים כאלוקיכם. כעת אני מבינה שמה שנראה פשוט בעיני בשר ודם, הוא מלאכת מחשבת עדינה ונסתרת" (מדרש רבה)
כולנו מחפשים את הנשמה התואמת שלנו, מתפללים, מבקשים, ועושים השתדלות.
צריך לזכור שזיווג הוא חיבור אלוקי בין שתי נשמות. הוא לא חלקי פאזל שאפשר לחבר בכוח או לפי עושר, מעמד או מראה חיצוני.
אפילו לבורא עולם, שהוא כל יכול, הדבר לא פשוט כלל, עד שהשוו אותו חז"ל לקריעת ים סוף.
מדוע דווקא לקריעת ים סוף?
בקריעת ים סוף נדרש נס שמשנה את טבעו של עולם ובוקע את המים לשניים. כך גם בחיבור בין איש לאישה, המפגש דורש משני אנשים שונים, שהגיעו מרקע אחר, עם אופי ותרבות שונה, "לבקוע" את חומות האגו שלהם כדי להפוך לבשר אחד.
לאחר שעשיתם את ההשתדלות, התפללתם, עכשיו מתחיל שלב האמונה, אמונה שמאחורי כל מפגש וקשר ישנה יד מכוונת.
גם כשהדרך למציאת זוגיות נראית ארוכה או מפותלת, ידו של בורא עולם שזורה בתוך התהליך הזה, אל תתאיישו!
איך תדעו שאכן זהו הזיווג הנכון?
אמר רבי מנם מנדל מקוצק: "כששני כלי נגינה המכוונים לאותו תדר ירעדו יחד כשאחד מהם ינגן, כך שתי נשמות השייכות זו לזו ירגישו את הקשר הפנימי גם ללא מילים" ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות, לרפואת כל הפצועים.