תודה
החיזוק היומי
חיזוק יומי - יט' אב
מה צריך לעשות כדי להביא את המשיח
בעיירה קטנה במזרח אירופה, חי יהודי ירא שמיים, רבי ברוך.
רבי ברוך היה שרוי בצער עמוק ומתמשך, חובותיו הלכו ותפחו, ביתו עמד בפני עיקול, וילדיו רעבו ללחם. הוא הרגיש שכלו כל הקיצין ואין לו שום דרך להיחלץ מהבור הכלכלי והנפשי שבו הוא נמצא.
בצר לו, החליט רבי ברוך לעשות את דרכו אל הרבי מקוצק.
כשנכנס אל חדר הרבי, פרץ רבי ברוך בבכי מר. הוא סיפר על העוני, ועל הייאוש שממלא את ליבו. "רבי, איני יכול לשאת זאת עוד! מתי כבר יבוא המשיח ויגאל אותנו מהצרות האלו?!"
הרבי מקוצק הביט בו ואמר: "מדוע אתה נושא עיניך לשמיים ומחכה למשיח הכללי? צא מכאן, ולך אל ראש הקהילה בעיירה שלך, רבי קלמן. הוא המשיח שלך."
רבי ברוך נדהם. רבי קלמן היה אמנם יהודי אמיד, אך הוא נודע כאדם קשוח ועקשן. למרות התמיהה, רבי ברוך האמין בדברי הרבי. הוא חזר לעיירתו והלך לביתו של רבי קלמן.
רבי קלמן פתח את הדלת, מופתע לראות את רבי ברוך בשעה כה מאוחרת. "מה קרה, ברוך? מדוע אתה נראה כה נסער?" שאל.
רבי ברוך נשם עמוק ואמר: "הייתי עכשיו אצל הרבי מקוצק. בכיתי לפניו על צרותיי ועל החובות שחונקים אותי, ושאלתי אותו מתי יבוא המשיח? הרבי ענה לי שאתה הוא המשיח שלי."
כששמע זאת רבי קלמן, פניו החווירו. הוא נכנס לחדרו, וחזר עם שקית מלאה במטבעות זהב, סכום שהספיק לכיסוי כל חובותיו של רבי ברוך ולפרנסת משפחתו לשנה שלמה.
רבי ברוך פרץ בבכי והודה לו מקרב לב. רגע לפני שיצא מהבית, עצר רבי ברוך ושאל בסקרנות: "רבי קלמן, מדוע נבהלת כשהזכרתי את דברי הרבי?"
רבי קלמן נאנח וענה בדמעות: "שעות ספורות לפני שהגעת, ישבתי בחדרי וחשבתי על העסקים שלי. הרגשתי פתאום ריקנות עצומה. הרגשתי שהחיים שלי חסרי משמעות, שאני רק צובר כסף ולא עושה שום דבר בעל ערך בעולם.
נשאתי עיניי לשמיים ובכיתי: 'ריבונו של עולם, בשביל מה אני חי? מה התפקיד שלי כאן?'
והנה, דקה לאחר מכן אתה דופק בדלת ומספר לי שהרבי אמר שאני המשיח שלך.
באותו רגע הבנתי, הקב"ה נתן לי את העושר הזה רק כדי שאוכל להציל אותך ברגע המשבר שלך. אתה חיכית למשיח שיגאל אותך מהעוני, ואני חיכיתי למשיח שיגאל אותי מהריקנות. ברגע זה, שנינו גאלנו זה את זה."
כולנו מתפללים ומחכים למשיח הכלל עולמי שיבוא ויגאל אותנו, יביא אותנו לימים של שלום ושמחה אמיתית.
אך בינינו יש אנשים שהם המשיח של השני...
ברגע שאדם מושיט יד, מקשיב ללא שיפוטיות, או פותר בעיה קריטית עבור אדם אחד, הוא הופך למשיח האישי שלו באותו רגע.
ובעצם המסר הוא - אל תחכה למשיח, אלא תהיה אתה המשיח.
אדם שחי רק עבור עצמו נופל לעיתים קרובות לתוך תחושת ריקנות.
אתה לא צריך להיות מושלם כדי להיות משיח של מישהו. לעיתים, עצם הנוכחות שלך היא פעולת הגאולה.
אמר הרבי מקוצק"
"אם אתה מחכה למשיח שיבוא ויעשה את העבודה במקומך דע לך שהוא לא יבוא. המשיח מחכה שאתה תתחיל לפעול."
הציפייה למשיח אינה תירוץ לעמידה מן הצד, היא קריאה להפוך למושיע של מי שניצב מולך כרגע... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות, לרפואת כל הפצועים. אמן!