רוטר
27.08.2026
רוטר
בחזרה לבית המדרש

החיזוק היומי

10
התראות
בס"ד

חיזוק יומי - יב' אב

להפוך נפילה ושבירה להצלחה

בכפר קטן התגורר קדר זקן וחכם בשם אבנר. יום אחד הגיע אל בית המלאכה שלו בחור צעיר בשם דניאל, כשהוא ממרר בבכי. בידיו החזיק דניאל כד חרס יפייפה, אך שבור לחתיכות.

"אבנר, תעזור לי," התייפח דניאל. "השקעתי שבועות בכד הזה עבור ראש העיר. מעדתי בדרך, שמטתי אותו, והכל נהרס. השכנים ראו אותי וצעקו שאני רשלן ולא יוצלח. הם צודקים, אני פשוט כישלון."

אבנר הביט בשברים ובבחור הצעיר שהיה שפוף לחלוטין מרוב אשמה ובושה. הוא לא גער בו, לא שאל מדוע לא נזהר, ולא הצטרף להאשמות של אנשי הכפר.

במקום זאת, אבנר הניח יד חמה על כתפו ואמר: "דניאל, הכד אולי נשבר, אבל הידיים שלך עדיין שלמות. לבכות על השברים ולהאשים את עצמך רק ישאיר אותך על הרצפה. בוא נרים את מה שיש, ונבנה משהו יפה יותר."

אבנר לימד את דניאל טכניקה עתיקה: הם אספו את השברים, וחיברו אותם מחדש באמצעות דבק מיוחד המעורב באבקת זהב טהור.

כשהעבודה הושלמה, הכד עמד שוב על השולחן. הוא כבר לא היה מושלם וחלק כפי שהיה בהתחלה, אך בין הסדקים שלו זרמו קווים נוצצים של זהב, שהפכו אותו ליצירת אמנות ייחודית ומרהיבה בהרבה מהמקור.

"אתה מבין?" אמר אבנר בחיוך. "כשמישהו נופל, קל מאוד לדחוף אותו עוד יותר למטה עם האשמות וביקורת. אבל חוכמה אמיתית היא להושיט יד, להרים אותו, ולהראות לו שהסדקים שלו, עם קצת תמיכה ואהבה, יכולים להפוך לנקודת החוזק הכי גדולה שלו."

דניאל יצא מבית המלאכה עם ראש מורם, כשהוא מבין שכישלון אינו סוף הדרך, אלא הזדמנות לצמוח מחדש...

כשמישהו טועה או נכשל, הוא כבר חווה כאב ובושה. אם נבקר ונאשים אותו, רק נדחף אותו עמוק יותר לתוך האדמה.

תפקידנו כאנשים, כחברים או כמנהלים הוא לא לשפוט את הנפילה, אלא להושיט יד שתעזור לקום.

לעיתים דווקא הסדקים שלנו הם חלק מהיופי שלנו, לא צריך להסתיר שברים או להתבייש בכישלונות. המשברים שעברנו והצלחנו לקום מהם, הופכים אותנו לאנשים חזקים, חכמים וייחודיים יותר.

אל תתן לטעות זמנית להגדיר את כל הערך העצמי שלך או של האחר, יש בכולנו את היכולת לקום, לתקן ולהתקדם הלאה.

לבקר אנשים או את עצמך על טעויות את זה כל אחד יכול, אך לתת להם כתף, לחזק אותם ולהאמין בהם, זו כבר מעלה גדולה, שינוי הטבע שלך, והידמות לאנשים גדולים.

תן מילה מרימה ולא מפילה, תרים אדם לדרך אחרת וטובה יותר, הדבר יהיה רק לטובתך, מי יודע כמה פעמים אותך ירימו רק בזכות מילה אחת טובה שאמרת בעבר... ‏("חיזוק יומי" - רונן קרתא‏)

יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות, לרפואת כל הפצועים. אמן!

1 תגובותמיון לפי