רוטר
11.07.2026
רוטר
בחזרה לבית המדרש

החיזוק היומי.

10
התראות
בס"ד

חיזוק יומי - כד' תמוז

הישועה שלך תגיע ממקום שלא ציפית לה

חסיד אחד היה עני מרוד. לא היה לו כסף לקנות אוכל לשבת, והבית היה ריק לחלוטין. למרות המצב הקשה, החסיד לא איבד את האמונה. הוא אמר לאשתו: "אל תדאגי, בורא עולם הוא אבא טוב והוא לא יעזוב אותנו. אני הולך לבית הכנסת להתפלל והשם יתברך כבר ישלח לנו את הישועה".

החסיד ישב בבית הכנסת שעות ארוכות, התפלל מעומק הלב וביקש מהבורא שיעזור לו לכבד את השבת.

באותה שעה, בבית אחר בעיר, ישב יהודי עשיר. הוא בדיוק סיים עסקה גדולה וספר חבילה של מטבעות זהב. הוא הכניס את כל הכסף לתוך ארנק עור וקשר אותו היטב.

לפתע, דרך החלון הפתוח, נכנסה פנימה ציפור. הציפור ראתה את ארנק העור, תפסה אותו במקורה ועפה איתו החוצה.

העשיר נבהל והחל לצעוק: "הכסף שלי! הציפור לקחה את הכסף שלי!" הוא ומשרתיו רצו החוצה לרחוב, ניסו לרדוף אחרי הציפור, צעקו ועשו רעש, אך הציפור הגביהה עוף ונעלמה מן העין. העשיר חזר לביתו עצוב ומתוסכל, כשהוא בטוח שכספו אבד לנצח.

הציפור עפה מעל גגות העיר. כשהגיעה בדיוק מעל החצר של החסיד העני, הארנק הכבד החליק ממקורה ונפל למטה.
אשתו של החסיד, שעמדה בחצר ודאגה מה יאכלו בשבת, שמעה פתאום קול חבטה חזק.

היא ניגשה לראות מה קרה, ולתדהמתה ראתה ארנק עור מונח על האדמה. היא פתחה אותו וראתה שהוא מלא במאות מטבעות זהב נוצצים.

כשהחסיד חזר מבית הכנסת, אשתו רצה אליו בהתרגשות וסיפרה לו על הנס. אך החסיד, שהיה אדם ישר וירא שמיים, אמר: "הכסף הזה אינו שלנו. ארנק כזה שייך בטח לאדם עשיר בעיר. אסור לנו לגעת בו, אנחנו חייבים להחזיר את האבידה".

למחרת, יצא כרוז מטעם העשיר בכל העיר: "מי שמצא ארנק עור עם מטבעות זהב, ויחזיר אותו ויקבל פרס גדול!"

החסיד שמע זאת והלך מיד לביתו של העשיר. הוא הגיש לו את הארנק ואמר: "הנה הארנק שלך, אשתי מצאה אותו בחצר שלנו".

העשיר פתח את הארנק, ספר את הכסף, וראה שאף מטבע לא חסר. הוא התפעל מהיושר של החסיד, ושאל אותו: "איך הגיע הארנק דווקא אליך לחצר?"

החסיד סיפר לו על העוני הגדול שלו, ועל כך שביקש מבורא עולם עזרה לכבוד שבת.

העשיר פרץ בבכי של התרגשות ואמר: "עכשיו אני מבין! אני חשבתי שהציפור גנבה ממני את הכסף. אבל האמת היא שבורא עולם השתמש בציפור כשליחה, כדי לקחת את הכסף מהשולחן שלי ולהפיל אותו ישירות לחצר שלך! הבורא רצה לתת לך את הכסף, ואני הייתי רק הצינור".

העשיר החליט לתת לחסיד מחצית מסכום הכסף שבארנק כמתנה גמורה.

אין אדם שלא זקוק לישועה, לפרנסה, לזיווג ועוד... כולנו מבקשים, מתפללים ומקווים.

לעיתים נראה לנו שאם בדרך הטבע הדברים לא מסתדרים, אז תמו כל הקיצים, ואנו נאלץ לוותר ולהתייאש מהישועה.

יש לנו לזכור שלבורא עולם יש דרכים רבות, גלויות ונסתרות, לעזור לנו.

לפעמים דווקא ארוע מוזר שנראה לנו הוא ההתחלה של הישועה הגדולה.

אדם שבוטח בקב"ה יודע שהכל מכוון ומדויק, וגם הישועה שלו בוא תבוא.

לפעמים חושבים אנחנו שהישועה שלנו יכולה להגיע רק דרך מקום אחד - הבוס בעבודה, הלוואה מהבנק, או תוכנית מסוימת שתכננו.

אם דלת אחת נסגרת, זה רק כי הבורא רוצה לפתוח לנו חלון במקום אחר, אפילו דרך "כנפי ציפור", כלומר בדרך שמעולם לא היינו חושבים עליה

כגודל הביטחון, כך גודל הישועה. הבורא מתנהג איתנו כפי שאנו מתנהגים איתו, כשאנחנו סומכים עליו בעיניים עצומות, הוא ינהיג אותנו בניסים...

תאמין, הישועה שלך בדרך שהכי לא ציפית לה... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא‏)

יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות,
1 תגובותמיון לפי