תודה
החיזוק היומי
חיזוק יומי - ט' סיוון
האושר האמיתי נמצא בהערכת מה שקיים
לפני שנים רבות חי מלך עשיר ורב עוצמה. היו לו ארמונות פאר, זהב ויהלומים, ומשרתים שצייתו לכל גחמה שלו. למרות זאת, המלך היה תמיד עצוב, מתוסכל ומדוכא. שום דבר לא הצליח לשמח אותו.
המלך קרא לרופאי החצר ולאנשי המדע הגדולים ביותר בממלכה ודרש מהם למצוא תרופה לעצבותו. לאחר התייעצויות ארוכות, ניגש אל המלך זקן חכם ואמר לו: "הוד מלכותך, יש רק דרך אחת לרפא אותך. עליך למצוא אדם מאושר באמת, לקחת את החולצה שלו וללבוש אותה. ברגע שתלבש את חולצתו של אדם שטוב לו בחלקו השמחה שלו תעבור אליך".
המלך שלח מיד את פרשיו ושרים לכל רחבי הממלכה כדי לחפש את האדם המאושר.
הם פנו אל העשירים הגדולים, אך גילו שהם מודאגים תמיד מכספם ומפחדים משודדים.
הם פנו אל הגנרלים המפורסמים, אך מצאו שהם מלאי קנאה באחרים ומפחדים לאבד את מעמדם.
הם פנו אל הפוליטיקאים, שמצאו עצמם בעיקר בעומס ובלחץ תמידי.
אף אחד מהם לא הגדיר את עצמו כמאושר באמת.
לאחר שבועות של חיפושים, כשהשליחים כמעט נואשו, עבר אחד השרים ליד בקתת עץ קטנה ורעועה בשולי היער. מתוך הבקתה נשמעו צלילי שירה שמחה וצחוק מתגלגל. השר הציץ פנימה וראה חייט עני, היושב ליד שולחן עץ פשוט, אוכל פת לחם ומנגן בחליל.
השר התפרץ פנימה ושאל בהתרגשות: "תגיד לי, האם אתה שמח בחייך? האם חסר לך משהו?".
החייט חייך וענה: "אני האדם המאושר ביותר בעולם! יש לי קורת גג, עבודה שאני אוהב, אוכל לאכול ומשפחה בריאה. לא חסר לי דבר".
השר קפץ משמחה וצעק: "מהר! המלך מוכן לשלם לך כל סכום שתרצה. תוריד מיד את החולצה שלך ותן לי אותה כדי שנביא אותה למלך!".
החייט הביט בשר במבוכה, פשט את ידיו לצדדים ואמר: "הייתי שמח לתת אותה למלך, אבל מרוב שאני עני אין לי חולצה. אני לובש רק סמרטוטים".
כשחזר השר למלך בידיים ריקות וסיפר לו על החייט, המלך הבין את השיעור הגדול של חייו. הוא הבין שהשמחה והאושר אינם תלויים ברכוש, במעמד או בבגדי פאר. החייט, שלא היה לו דבר מלבד הצרכים הבסיסיים ביותר, היה עשיר יותר מהמלך, פשוט מפני שהוא בחר להתמקד בטוב שבידו, בעוד המלך התמקד רק במה שעדיין חסר לו.
לפי שהאושר האמיתי אינו נמצא ברדיפה אחרי מה שחסר, אלא בהערכת מה שקיים.
רוב בני האדם חיים במרדף בלתי פוסק תחת ההנחה "שכאשר נשיג משהו אז נהיה מאושרים".
הבעיה היא שהמוח האנושי מתרגל מהר מאוד להישגים, וברגע שהגענו אל היעד, השמחה שוככת, ואנו מיד מסמנים את היעד הבא
לעיתים אנו מתמקדים באחוז הקטן שאין לנו, ולא ברוב שכן יש לנו.
כדי להיות מאושר מעט יותר ממה שאתה כעת, אל תתלה את האושר שלך בגורמים חיצוניים, בזמנים של טוב ובהצלחות גדולות.
האושר שלך צריך להגיע מבפנים. מהכרה שיש לך בדיוק מה שטוב ונחוץ לך, כך אף אחד לא יכול לקחת ממך את השמחה שלך, כי יש לך בדיוק את מה שאתה צריך.
אמר הבעל שם טוב: "העולם הזה הוא כמו פרוזדור, ואם אדם שמח בחלקו הפרוזדור הופך לארמון..."
אתה גר בארמון של זהב, תסתכל נכון ותראה זאת... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות, לרפואת כל הפצועים. אמן!