רוטר
26.05.2026
רוטר
בחזרה לבית המדרש

החיזוק היומי

220
התראות
בס"ד

חיזוק יומי - ח' סיוון

הרבה מאד תלוי בלב שלך

יהודי הגיע לעיר הגדולה ושם פעמיו אל ביתו של האדמו"ר המקומי. הרבי קיבלו במאור פנים, והיהודי שהה שם מספר ימים. את מטלטליו הניח בחדרו ואת ארנקו הפקיד בידיה של הרבנית.

בבוקר יומו הראשון הלך היהודי עם הרבי לבית הכנסת המקומי. התפילות היו בדבקות, והרבי התפלל בקולי קולות, דבר שלא היה מקובל בעיר ממנה הגיע היהודי.

כשחזר מתפילת שחרית שאלה אותו אשת הרב: "נו, איך הרגשת בתפילה?"
"מה אני יגיד לך, צעקות כאלה, למה?" השיב.
השיבה לו הרבנית: "הלב של הרבי בוער!"

חייך האיש ואמר: "האמיני לי שגם הלב שלי בוער, אבל הקב"ה שומע טוב, לא צריך לצעוק..."

הרבנית שוב אמרה בעדינות: "נכון! אבל הלב של הרבי בוער".

כאן כבר לא יכול היה האיש להתאפק ואמר: "בוער, בוער... גם הלב שלי בוער אבל הקב"ה חלילה לא חרש, הוא שומע גם בשקט".

בחלוף ימים מספר ביקש היהודי לעזוב את בית הרב ולהמשיך בדרכו. לפני שפנה לדרכו ביקש מהרבנית את הארנק שהפקיד בידיה בשעה שהגיע...

הרבנית לא האמינה למשמע אוזניה: "על איזה ארנק אתה מדבר?!" שאלה בתמיהה.

"כשהגעתי לכאן נתתי לך את כל חסכונותי!" אמר האיש.
"לא היו דברים מעולם!" היתממה הרבנית.

למשמע הדברים החל האיש לצעוק בקולי קולות: "את לא מתביישת?! איזו רבנית את?! השיבי מיד את כספי!"
"מדוע אתה צועק?! אתה חושב שאני חרשת?!" הטיחה הרבנית כלפיו.

האיש היה כעוס וצעק: "למה אני צועק?! כל חסכונותיי הלכו לטמיון, הלב שלי בוער! ואת מעיזה לשאול למה אני צועק?!"

לרגע זה חיכתה הרבנית ואמרה לו: "יש כאלה שהלב שלהם בוער על ארנק ויש כאלה שהלב שלהם בוער על תפילה... דבר אחד ברור שכשהלב בוער אז צועקים!" והחזירה לאיש את ארנקו.

כולנו נושאים תפילות אל היושב במרומים, תפילות זועקות, תפילות חרישיות.

כיצד באמת עדיף להתפלל - לזעוק, או להחריש, לנוע ולזוז, או לעמוד דוממים?

האמת, אין נוסחה מדויקת, כל אחד יתפלל בדרך הנוחה לו, אולם המימד הנוסף שכולם צריכים הוא לב בוער... לב מלא התלהבות, לב מכוון אל המטרה, שפתיים מכוונות אל הלב.

כך, לא משנה כיצד הנך מתפלל, תוכל למנף את תפילתך שלבים רבים בדרך אל ישועתך.

ועםשפתיים דובבות ולב בוער גם אתה יכול לבטל גזירות ולהצמיח ישועות... הרבה מאד תלוי בלב שלך... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)

יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות, לרפואת כל הפצועים. אמן!
2 תגובותמיון לפי
  • תודה רבנ גבעתי ממש מעניין אני מרגיש שהרבנית מעט " עקצה" את האיש, בכך שהוא מעדיף ...