רוטר
27.05.2026
רוטר
בחזרה לבית המדרש

החיזוק היומי

10
התראות
בס"ד

חיזוק יומי - ד' סיוון

פרשת - "נשא" - גם צינור חלוד יכול להזרים זהב

בעיירה קטנה בגליל גר אדם פשוט בשם רחמים.

רחמים לא היה תלמיד חכם גדול וגם לא עשיר, אבל היה לו לב זהב. בכל בוקר הוא היה יושב בפתח ביתו, מביט בעוברים והשבים, ומברך אותם מכל הלב: "שיהיה לך יום מוצלח!", "שתזכה לבריאות ושמחה!", "שהעסק שלך ישגשג היום!".

אנשי העיירה שמו לב לתופעה מוזרה, הברכות של רחמים תמיד התקיימו. חולה שהוא איחל לו רפואה הבריא במהירות. סוחר שקיבל ממנו ברכה סגר עסקאות ענק באותו היום.

הדבר הגיע לאוזניו של רב העיירה. הרב, שהיה גאון עצום ופרוש מהעולם, הסתקרן מאוד. הוא קרא לרחמים ושאל אותו: "רחמים, ספר לי, מה הסוד שלך? באיזה ייחודים וכוונות קבליות אתה משתמש כשאתה מברך את האנשים, שכל הברכות שלך מתקיימות כך?"

רחמים השפיל את עיניו במבוכה ואמר: "כבוד הרב, אני אדם פשוט. אינני יודע ייחודים או כוונות. כשאני רואה אדם, אני פשוט מרגיש אהבה גדולה אליו ויודע שכל השפע נמצא אצל הקדוש ברוך הוא, אני אומר בליבי: 'רבונו של עולם, אני הרי אדם פשוט ואין לי כסף או תרופות לתת להם. אנא, השתמש בי רק כצינור, ותעביר דרכי את הברכות שלך אליהם'."

הרב התרגש, חיבק את רחמים ואמר לתלמידיו: "תראו מהו כוחו של אדם שמבטל את האגו שלו. הוא אולי מרגיש כמו צינור פשוט וחלוד, אבל מכיוון שהוא נקי מקנאה ומלא באהבה, השכינה בוחרת להזרים דרכו את השפע הכי טהור בעולם".

*"יְבָרֶכְךָ יְהוָה וְיִשְׁמְרֶךָ.יָאֵר יְהוָה פָּנָיו אֵלֶיךָ וִיחֻנֶּךָ.יִשָּׂא יְהוָה פָּנָיו אֵלֶיךָ וְיָשֵׂם לְךָ שָׁלוֹם" ‏(במדבר ו, כד - כו‏)*

ברכת הכוהנים היא ברכה שמברכים הכוהנים בתפילה ובה טמונות ברכות רבות

בסוף הברכה כתוב: "וְשָׂמוּ אֶת שְׁמִי עַל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, וַאֲנִי אֲבָרֲכֵם".

לומר לנו המברך אינו המקור, הוא רק הצינור - הכוהנים אינם אלו שמחליטים מי יקבל שפע או בריאות, והם לא המקור של הברכה. הם הצינור שדרכו בורא עולם מעביר את הטוב לעולם.

כשאדם מבין שהוא רק שליח, הברכה שלו מקבלת כוח אינסופי.

כיצד השפע יכול לעבור ממך הלאה אל האחרים? התנאי לכך הוא אהבה.

לפני שהכוהנים מברכים את העם, הם מברכים: "...אשר קדשנו בקדושתו של אהרן וציוונו לברך את עמו ישראל באהבה". אם אין אהבה ורצון אמיתי בטובתו של השני הצינור חסום.

כשיש לך עין טובה ואהבת חינם יש לך את המפתח לפתיחת שערי שמיים.

ברכת כוהנים מלמדת אותנו שכדי להביא ברכה ושפע לעולם, עלינו לפתח "עין טובה", אהבה אמיתית לזולת, ולזכור שככל שנוריד את האגו ונהפוך לצינור נקי עבור אחרים, כך נתמלא בעצמנו בשפע גדול.

רבים מאיתנו מרגישים לעיתים כמו צינור חלוד, לא מספיק חכמים, לא מספיק עשירים, מלאים בטעויות עבר, חסרי כוח והשפעה.

אך אם נזכור שהצינור לא צריך להיות עשוי מזהב כדי להזרים זהב, נוכל לחזק בנו את הרוח, לומר מילה טובה, לברך כל אדם, לנחם ולהרים.

יש לך כוח גדול להיות צינור לאחרים, רק תכניס בך מעט אהבה, תסיר קנאה ותהיה כמו גדול הדור - צינור של בורא עולם... ‏("חיזוק יומי" - רונן קרתא‏)

יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות, לרפואת כל הפצועים. אמן!

היום שמונה וארבעים יום לעומר שהם שישה שבועות ושישה ימים לעומר
1 תגובותמיון לפי