רוטר
27.05.2026
רוטר
בחזרה לבית המדרש

החיזוק ניומי

112
התראות
בס"ד

חיזוק יומי - כג' אייר

ביטחון יביא לך שלווה ונחת

ביער רחוק, חיו להם שני חברים, שועל פיקח וצבי זריז. באחד הימים החל לרדת גשם שוטף שהפך לסערה גדולה.

השועל, שתמיד סמך על ערמומיותו, החל לרוץ מצד לצד: "אני חייב למצוא את המערה הכי עמוקה! אני חייב לאגור אוכל לפני שהכל יוצף! אם לא אתכונן לכל תרחיש, מי יודע מה יקרה לי?" הוא בילה את כל יומו במתח, בריצות ודאגות, ולא נח לרגע.

לעומתו, הצבי עמד תחת עץ רחב צמרת, מוגן מהגשם, והביט בשלווה בטיפות היורדות.

השועל, שעבר שם במקרה כשהוא סוחב ערימת זרדים רטובה, עצר ואמר בלעג: "צבי, איך אתה יכול לעמוד ככה בשקט? אתה לא רואה שהעולם סוער? אתה לא דואג מה תאכל מחר כשהכל יתמלא בבוץ? איפה הביטחון שלך?".

הצבי חייך ואמר לו: "חברי השועל, תסתכל על הנמלה הקטנה שלרגלינו. היא לא בנתה סכרים נגד הגשם ולא ניסתה לעצור את הסערה. היא פשוט נכנסה לקן שלה וחיכתה. היא יודעת שמי שברא את הגשם, ברא גם את הדרך שלה לשרוד אותו".

הוא המשיך: "הביטחון שלי הוא לא בכך שהסערה תיפסק מיד, אלא בכך שיש בעל בית לעולם. אני עושה את ההשתדלות שלי, עומד תחת העץ ומחכה, אבל הלב שלי שקט. הדאגה שלך לא תעצור את הגשם, היא רק תגרום לך להיות רטוב ועייף יותר".

כעבור שעה קלה, הסערה חלפה והשמש יצאה. השועל היה מותש, עצבני ופצוע מהריצות, ואילו הצבי יצא מהמחסה שלו רענן ושמח, מוכן ליום החדש.

מה יגרום לך לחיים שלווים ומאושרים יותר? הביטחון שלך.

הביטחון הוא השלווה הפנימית שמגיעה מהידיעה שיש מנהיג לעולם.

זה לא אומר שלא צריך השתדלות, ההשתדלות היא חובה, אבל הדאגה היא מיותרת.

כשאדם בוטח בבורא עולם, הוא חוסך לעצמו את המתח המיותר וזוכה לראות את ה"שמש" שאחרי הסערה כשהוא רגוע ושמח.

אמנם לכתוב זאת במילים יפות לא מביא אמונה, אך המילים הופכות את האמונה לדרך חיים רגועה.

החיות בטבע הן המורות הגדולות ביותר למושג ההשתדלות. הציפור יוצאת מהקן בבוקר, אבל היא לא נשארת ערה בלילה בחרדה שמא התולעים ייגמרו מחר.

בורא עולם מצפה מאיתנו לפעול בעולם, לעבוד, ללמוד, לחפש פתרונות. אבל ברגע שסיימנו את ה"פעולה", עלינו לשחרר את התוצאה לידיו.

הדאגה גוזלת מאיתנו כוחות, היא לא משנה את המציאות, היא רק משנה את איכות החיים שלנו לרעה.

הביטחון שלך יוצר את המציאות, יוצר לך את השפע.

אדם שסומך על הבורא הוא רגוע יותר. אדם שמכניס את הביטחון לחייו, פותח פתח ליותר שפע לזרום אליו.

הפחד מכווץ אותנו וגורם לנו לעשות טעויות, מכווץ את צינור השפע, ואילו הביטחון מאפשר לנו לראות הזדמנויות ופתרונות, ומרחיב את צינורות השפע.

"עַל יְדֵי אֱמוּנָה יָבא לְבִטָּחוֹן. וְעַל יְדֵי בִּטָּחוֹן אָדָם נִצּוֹל מִדְּאָגָה. אֲזַי מִי שֶׁיֵּשׁ לוֹ בִּטָּחוֹן, אֵין לוֹ שׁוּם פַּחַד" (ספר המידות, ביטחון)

העבודה הקשה לאדם היא אמונה וביטחון, כל יום תבנה עוד נדבך, עוד לבנה, עד שהאמונה והביטחון ייכנסו עמוק לליבך, ותהיה האדם המאושר בעולם... ‏("חיזוק יומי" - רונן קרתא‏)

יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות, לרפואת כל הפצועים. אמן!

היום שמונה ושלושים יום לעומר שהם חמישה שבועות ושלושה ימים
1 תגובותמיון לפי