רוטר
27.05.2026
רוטר
בחזרה לבית המדרש

החיזוק היומי

10
התראות
בס"ד

חיזוק יומי - כ' אייר

קשה לך סימן שאתה בעליה 

ביער עבות זרם נחל צעיר שהיה נחוש להגיע אל הים הגדול. הוא היה מלא באנרגיה, רץ בין העצים ודילג מעל אבנים קטנות. הוא הרגיש חזק ומהיר.

פתאום, בדרכו של הנחל, עמד סלע ענק שחסם את כל הנתיב. הנחל לא עצר. "אני אתקדם למרות הכל!" חשב לעצמו והטיח את מימיו בעוצמה בסלע. הוא ניסה לדחוף אותו, לשבור אותו, לעבור דרכו בכוח.

עברו ימים, והנחל רק התעייף. המים שלו הפכו עכורים מהמאמץ, והוא הרגיש שהוא תקוע. "אם אני לא מצליח לשבור את הסלע, סימן שאני לא מתקדם," הוא התייאש והפך לשלולית עומדת למרגלות האבן.

זקן העצים, ששורשיו שתו ממי הנחל, לחש לו: "נחל קטן, אתה מנסה להילחם במציאות במקום להשתמש בה. הסלע הוא לא מחסום, הוא פשוט חלק מהנוף. ההתקדמות שלך לא נמדדת בכמה חזק פגעת בסלע, אלא בכמה מהר תמצא את הדרך סביבו".

הנחל הקשיב. הוא הפסיק להטיח את עצמו בסלע והחל להרפות. לאט לאט, המים שלו עלו וחיפשו סדק קטן בצד. הוא מצא נתיב צר בין הסלע לגדת הנהר, זרם דרכו, וגילה שבצד השני המדרון אפילו תלול ומהיר יותר ממה שהיה קודם.

הוא הבין שהעיקוף לא היה "בזבוז זמן", אלא הדרך היחידה להמשיך קדימה.

בזכות הסלע, הוא למד נתיב חדש שלא הכיר, והמים שלו הפכו צלולים וחזקים יותר.

כולנו רוצים להתקדם בחיים, להיות שנה הבאה במקום טוב וגבוה יותר.

לעיתים יש מכשולים בדרך לפסגה, והעליה הופכת קשה יותר. ההתקדמות פתאום נעצרת.

אולם יש להבין שההתקדמות היא לא תמיד קו ישר, ומצד שני היא לא תמיד דורשת לשבור את הקירות שעומדים מולנו.

לפעמים, להתקדם פירושו להיות גמיש. כשאנחנו נתקלים במכשול שלא זז, החוכמה היא לא להתיש את עצמנו בנסיון לשנות את מה שלא ניתן לשינוי, אלא למצוא את הדרך היצירתית לעקוף, להסתגל ולהמשיך הלאה.

מכשול הוא לא סוף הדרך, הוא רק סימן שעלינו לחשב מסלול מחדש.

לפעמים אנחנו נלחמים ב"סלעים" ומבזבזים את כל האנרגיה שלנו על ניסיון לשנות את מה שאי אפשר לשנות. התקדמות אמיתית היא לא ויתור על היעד, אלא ויתור על האגו של "איך" להגיע אליו.

התקדמות היא שילוב של סבלנות וגמישות. היא לא תמיד נראית כמו ניצחון רועש, לפעמים היא פשוט ההחלטה לקום בבוקר ולהשקות את האדמה פעם נוספת, גם כשהיא נראית יבשה לחלוטין... ‏

אם אתה מנסה לנוע קדימה ויש מכשולים, ושוב מנסה לא מצליח, כנראה שאתה בדרך הנכונה, כי כשקשה לך סימן שאתה בעליה... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא‏)

יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות, לרפואת כל הפצועים. אמן!

היום חמישה ושלושים יום לעומר שהם חמישה שבועות
1 תגובותמיון לפי