רוטר
27.05.2026
רוטר
בחזרה לבית המדרש

החיזוק היומי

10
התראות
בס"ד

חיזוק יומי - ב' אייר

אל תִּקָּרֵא רק "ישראל", "יהודי", אלא תהיה כזה

בעיר אַפְּטָא התגורר חייט עני. החייט נמנה על חסידיו של רבי אברהם יהושע השל, "האוהב ישראל" מאפטא. מידי פעם הגיע החייט אל בית רבו והתלונן על עוניו הרב.

באחד הימים הגיע החייט אל רבו וסיפר לו כי השתנה מזלו, וכעת בורא עולם שלח לו פרנסה ברווח. כששאל הרבי כיצד אירע הדבר, סיפר לו החייט כי גביר קנה את אחד הכפרים הסמוכים לעיר והחל לתפור אצלו את כל בגדיו. שמע הרבי ושמח מאד.

בחלוף ימים מספר בא החייט וסיפר כי שמע, שהגביר הוא יהודי מומר שהחליף את דתו.
אמר לו הרבי: "חקור היטב את הדבר, ואם נכון הוא, אמור לי זאת".
חקר החייט, והתברר כי אכן הגביר יהודי היה, והמיר את דתו.

אמר לו הרבי: "אם כן, אדרוש ממך רק דבר אחד - הבטח לי שלא תתפור לו לעולם בגד משעטנז - צמר ופשתים יחדיו, הדבר אסור על פי התורה". הבטיח החייט כי כך יעשה.

לא עברו ימים רבים, והגביר הביא בדים אל החייט וביקש ממנו שיתפור לו מהם בגד ליום הולדתו. כשבדק החייט את הבדים גילה, כי עשויים הם משעטנז ולא ידע מה לעשות, והשהה את תפירת הבגד.

בחלוף ימים מספר הגיע הגביר אל החייט ושאל אם גמר את מלאכתו. שתק החייט ולא השיב.
כעס הגביר ואמר: "אם אינך רוצה לתפור את הבגד מדוע לא אמרת לי זאת? אתן את המלאכה לחייט אחר".

השיב החייט: "לא יכולתי לעשות את הבגד, כי הרב שלי אמר לי שלא לתפור לך בגד שעטנז".

הלך הגביר אל הרבי מאפטא ושאל: "אדוני הרב, מדוע אמרת לחייט שלא יתפור לי בגד שעטנז?"

השיב הרבי: "דע לך, אמרו חז"ל: 'כל יהודי, אף על פי שחטא, ישראל הוא' (סנהדרין מד'.) - יהודי, תמיד ישאר יהודי".

המשיך הרב ואמר: "אין הכוונה לחטא של מה בכך, אלא לחטא הנוגע ליהדות בכללה, חטא של המרת דת. גם כשיהודי חטא בכך שהוא אינו רוצה להיות עוד בן לעמו לא תועיל לו המרת הדת והוא יישאר 'ישראל'. לכן אמרתי לחייט שלא יתפור לך בגד שעטנז, שהוא אסור ליהודים כולל אותך".

כששמע זאת הגביר התחיל לבכות. "רחם עליי רבי ומורי, לא ידעתי עד כמה אוהבת אותי התורה, ואף כשהפנתי עורף לדתי ולעמי, עדיין ישראלי אני, יהודי אני".

לא משנה מה יעשה אדם, אפילו אם חלילה ימיר את דתו, תמיד הוא ישאר יהודי.

המילים הללו צריכות לתת לנו כוחות ואושר, לא משנה להיכן חלילה ניפול, לאיזו טומאה נגיע, תמיד נישאר יהודים, תמיד יש לנו לאן לחזור...

יש לנו עם נפלא, אלוקים אחד, תורה אחת, מה שנשאר לנו הוא לחבור לשלושתם, להתאחד ולא רק להיקרא "ישראלים", "יהודים", אלא גם להיות כאלו...

גם אם אתה חושב שאין לך סיכוי, שאתה רחוק, שאתה מטונף, יש לך מקום, תמיד היה ותמיד יהיה לך מקום תחת כנפיו הארוכים של בורא עולם... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)

יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות, לרפואת כל הפצועים . אמן!

היום שבעה עשר יום לעומר שהם שני שבועות ושלושה ימים
1 תגובותמיון לפי