רוטר
11.04.2026
רוטר
בחזרה לבית המדרש

החיזוק היומי

10
התראות
בס"ד

חיזוק יומי - כג' ניסן

פרשת - "שמיני" - שתיקה שווה זהב

באחת הישיבות הגדולות בליטא, נערכה סעודת מצווה חגיגית בהשתתפות מאות תלמידים והנהלת הישיבה.

על שולחן הכבוד הונחה כוס קריסטל יקרה ונדירה, ירושה משפחתית של ראש הישיבה, ששימשה רק באירועים מיוחדים.

באמצע הסעודה, אחד התלמידים הצעירים התרגש מאד, מעד והפיל את הכוס היקרה. הצליל של הזכוכית המתנפצת הדהד בכל האולם. שקט מוחלט השתרר. כולם הביטו בתלמיד המסמיק שעמד שם רועד מבושה, ובו זמנית הביטו גם בראש הישיבה, מחכים לתגובתו על אובדן החפץ היקר לליבו.

באותו רגע, ה"סבא מסלבודקה" שישב ליד ראש הישיבה, הניח את ידו על השולחן, הביט בתלמיד בחיוך רך ושתק. הוא לא אמר "זה בסדר", הוא לא גער בו, והוא לא ניסה לנחם במילים. הוא פשוט שתק שתיקה מחבקת.

לאחר מכן הסביר הרב: "אם הייתי מדבר, הייתי מושך עוד יותר תשומת לב לטעות שלו. אם הייתי אומר 'לא נורא', הייתי מזכיר לו שמשהו נורא קרה. השתיקה שלי אפשרה לזמן לעבור, למבוכה להתפוגג, ולתלמיד להרגיש שהוא לא נשפט".

באותה שתיקה, הוא הציל את נפשו של התלמיד מבושה גדולה.

"וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה אֶל אַהֲרֹן הוּא אֲשֶׁר דִּבֶּר יְהֹוָה לֵאמֹר בִּקְרֹבַי אֶקָּדֵשׁ וְעַל פְּנֵי כל הָעָם אֶכָּבֵד וַיִּדֹּם אַהֲרֹן" ‏(ויקרא י, ג‏)

לאחר מות שני בניו של אהרון הכהן, פנה משה לאחיו ובישר לו על האבדן הכבד. שמע זאת אהרון ושתק: "וַיִּדֹּם אַהֲרֹן".

בשכר שתיקה זו, זכה אהרון שהקב"ה דיבר אליו ישירות וכתב את הדיבור הזה בתורה.

שתיקתו של אהרון היא שם דבר, הוא פלאית ומלאה אמונה. קשה להגיע לרמה כזו של אמונה - לשתוק ולקבל את הגזירה הנוראה.

שתיקה היא דבר נפלא, שממחיש את האמונה, לא תמיד קל לשתוק לנוכח הדברים הקורים סביבנו.

אולם לפעמים המילים הכי חכמות הן אלו שלא נאמרות.

השתיקה של אהרון לא הייתה רק קבלת הדין, אלא היכולת להחזיק את הכאב בלי להפוך אותו לרעש, בלי להאשים ובלי להתמרמר. זהו כוחו של אהרון, לדעת מתי המילים מיותרות והשקט הוא התגובה הכי עוצמתית...

כמו שאמר רבי מנחם מנדל מקוצק: "השתיקה – היא היפה שבקולות"

שתיקה היא דבר עוצמתי, מעניקה חוסן, ומאפשרת לך לא להיגרר לתגובות רגשיות פזיזות אלא לפעול מתוך עומק פנימי יציב...

שתקת? הראת אמונה שהכל מלמעה וביטלת באותו הזמן מעל ראשך גזירות... ‏("חיזוק יומי" - רונן קרתא‏)

יום טוב, שבת שלום, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות, לרפואת כל הפצועים. אמן!

זמני כניסת ויציאת השבת:

ירושלים - 19.43-18.29
תל אביב - 19.45-18.44
חיפה - 19.45-18.36
באר שבע - 19.44-18.35
צפת - 19.43-18.34
אילת - 19.41-18.33

היום שמונה ימים לעומר שהם שבוע אחד ויום אחד
1 תגובותמיון לפי