רוטר
25.02.2026
רוטר
בחזרה לבית המדרש

החיזוק היומי

00
התראות
בס"ד

חיזוק יומי - ה' אדר

האם באמת הדשא של השכן ירוק יותר?

בעיירה קטנה גרה אישה שתמיד הרגישה שמר גורלה. היא הייתה בטוחה שהצרות שלה – הפרנסה הקשה, הכאב ברגליים והדאגה לילדים – הן הכבדות והקשות ביותר בעולם. "למה רק לי כל כך קשה?" הייתה שואלת את עצמה בבכי, "הלוואי שיכולתי להחליף את הצרות שלי בצרות של מישהו אחר".

באחד הלילות הופיע אליה בחלום מלאך. "בואי איתי," הוא אמר והוביל אותה לאולם עצום ומואר. באולם היו מונחים אלפי שקים, קטנים וגדולים. "זהו אולם הצרות של העולם," הסביר המלאך. "כל אדם נושא שק. מכיוון שביקשת, אני מרשה לך להניח כאן את השק שלך ולבחור כל שק אחר שתרצי"

האישה התמלאה אושר. היא הניחה את השק הישן והמרופט שלה בפינה והתחילה להסתובב בין השקים.

היא ראתה שק קטן וזהוב שנראה קליל מאוד. "זה בטח שייך לעשיר המופלג של העיירה," חשבה. אך כשפתחה אותו מעט, ראתה שהוא מלא בבדידות ובפחד שכולם מנסים לגנוב ממנו. היא סגרה אותו מהר.

היא ראתה שק אחר, לבן ויפה. כשבדקה אותו, גילתה שבתוכו מסתתרים מחלות קשות וגעגוע לאדם שנפטר. כך עברה משק לשק – באחד היו ריבים משפחתיים, בשני היה חוסר ביטחון עצמי ובשלישי ייסורי מצפון.

לאחר שעות של חיפושים, היא מצאה בפינה שק אחד שנראה לה מוכר. הוא לא היה קל במיוחד, אבל היא ידעה בדיוק איפה כל "אבן" בתוכו לוחצת ואיך לסחוב אותו מבלי שזה יכאב יותר מדי. היא הבינה שזה השק שהיה שלה.

היא הרימה אותו בחיוך, הניחה אותו על שכמה ואמרה למלאך: "תודה, אני חושבת שאני מעדיפה להישאר עם שלי".

היא התעוררה בבוקר עם תחושת הקלה. הצרות שלה לא נעלמו, אבל היא הבינה שכל אדם סוחב חבילה משלו, ולכל אחד יש את הניסיונות המדויקים עבורו. מאותו יום, היא הפסיקה להסתכל לצדדים והתחילה לשמוח בחלק המיוחד שניתן לה.

יש פתגם נפוץ: "הדשא של השכן ירוק יותר"
לעיתים הוא באמת נראה כך, אבל אם מתסכלים לעומק הדשא הוא בכלל דשא סינטטי...

הדשא ירוק איפה שמשקים אותו, לומר לנו שהאושר וההצלחה הם תוצאה של טיפוח והשקעה.

במקום להסתכל על הדשא של השכן, כדאי להשקות את הדשא שלנו, כי מה ששייך לנו הכי טוב עבורינו

כמו שאומרים חז"ל על הפסוק: "ולישרי לב שמחה" – ישר לב הוא אדם שמבין שמה שקיבל הוא המדויק עבורו, ובכך הוא זוכה לשמחה אמיתית.

קשה לא להתסתכל על הצלחת של החבר, על ההצלחות שלו, אולם עדיף להסתכל על מה כן יש לך ולנסות לטפח אותו, לשדרג אותו, ולהפוך אותו ל"דשא" ירוק ומלבלב.

כי מה שבורא עולם נתן לך, בטוח שהוא הטוב בשבילך, כי מי יודע מה טוב עבורך, אם לא בוראך... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)

יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות . אמן!