תודה
החיזוק היומי
חיזוק יומי - א' אדר
ונהפוך הוא - העולם גלגל, תחכה להיפוך הנכון
בעיירה קטנה באירופה, חגגו את חג הפורים בשמחה רבה. כל הילדים התהדרו בתחפושות מפוארות של מלכים, כהנים גדולים וחיילים.
רק ילד אחד, מנחם הקטן, עמד בצד עצוב. משפחתו הייתה ענייה מאוד ולא היה להם כסף לקנות בד לתחפושת או אפילו מסכה פשוטה.
ברגע האחרון, מצא מנחם חתיכת פחם שחורה ליד התנור. הוא לקח את הפחם, צייר לעצמו שפם גדול וזקן על הפנים, לבש את המעיל הקרוע של אביו, וחבש כובע ישן ומרופט.
כשנכנס לבית הכנסת, כולם צחקו: "מנחם, למה התחפשת? אתה נראה כמו עני מרוד!"
מנחם חייך חיוך רחב ואמר: "התחפשתי ל'ונהפוך הוא'!"
"איך זה?" שאלו הילדים.
הסביר מנחם: "מבחוץ אני נראה עני, מלוכלך וקרוע. אבל מתחת למסכה ולבגדים ההפוכים, אני הילד הכי שמח בעולם כי אני יודע שהכל יכול להתהפך לטובה ברגע אחד".
באותו ערב, אחד מעשירי העיירה שהתרגש מהתשובה של הילד, החליט לשלוח למשפחתו של מנחם משלוח מנות ענק, עם מעטפה ובה סכום כסף מכובד. כך הפכה התחפושת של ה"עני" למציאות של עושר ושמחה – "נהפוך הוא" אמיתי.
כאשר המן הרשע הפיל את ה"פור", הגורל, כדי לקבוע באיזה חודש להשמיד את היהודים, הגורל נפל על חודש אדר.
המן שמח מאוד, כי ידע שבחודש אדר נפטר משה רבינו, וחשב שזהו חודש של "מזל רע" לעם ישראל.
מה שהמן לא ידע, זה שבחודש אדר משה רבנו גם נולד.
למדו מכאן חז"ל שלידתו של משה כיפרה על פטירתו, והפכה את החודש כולו מחודש של יגון לחודש של שמחה וגאולה.
לעיתים הראייה שלנו צרה, אנו מסתכלים על מה עכשיו ולא על מה יהיה.
חודש אדר מלמד אותנו שגם מה שנראה במבט ראשון כ"מזל רע" או כקושי, יכול להתהפך ברגע אחד לטובה ולשמחה גדולה. זהו חודש של "נהפוך הוא" – שבו הגזירות הקשות הופכות לישועות.
תמיד נשמור על תקווה, כי יש יד מכוונת אותנו לטוב שלנו. וכמו שאומרים: שהכל נדפק לטובה... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
*ום טוב, חודש טוב ומבורך, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח*
*לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות. אמן.