תודה
החיזוק היומי
חיזוק יומי - יד' שבט
האם התענינת פעם אם מעשיך טובים?
בחור צעיר נכנס לחנות שכונתית ושאל את בעל החנות אם הוא יכול להשתמש בטלפון. בעל החנות הנהן בהסכמה והוא שמע בעל כורחו, את שיחתו של הבחור הצעיר.
הבחור התקשר למישהו ושאל אותו אם הוא זקוק לגנן.
מעברו השני של הקו נאמר: "תודה רבה אך אינינו זקוקים כרגע לגנן.
הבחור הצעיר המשיך לשאול: "האם הגנן שלכם מקצועי דיו לטעמכם?"
"בהחלט, אנו מרוצים מאד מהגנן שלנו" השיב
הבחור הצעיר המשיך לשאול: "האם תהיו מוכנים לשקול להחליף אותו בעתיד?"
"כרגע לא, וגם בעתיד כנראה שלא" השיב.
הבחור הודה בנימוס וסיים את השיחה.
נכמרו רחמיו של בעל החנות על הצעיר ועל ניסיונותיו העקשניים שלא עלו בהצלחה. הוא פנה אליו ואמר: "ראה נא בחור צעיר, לא יכולתי שלא להקשיב לשיחתך. צר לי על התשובה השלילית שקבלת, אבל שמע נא לעצת אדם מבוגר ממך: אתה נראה לי אדם נחוש ושאפתן מאד. תהיה בטוח שיגיעו ימים טובים יותר ותהיה לך עבודה רבה".
הבחור הביט בו ואמר בחיוך: "תודה על הדאגה, אבל אני הייתי דווקא מרוצה מאד מהשיחה הטלפונית. אני הוא הגנן של המשפחה שאיתם דיברתי הרגע. זו הדרך שלי לוודא שהם מרוצים ממני, ושאני עושה את מלאכתי נאמנה..."
יש פעמים בהן אנו חושבים שמעשינו בגדר המושלם, ללא פגם ורבב, וכך גם אנו מתנהגים. אך האמת שלעיתים אנו פוגעים בלי שימת לב באנשים שסביבינו.
על מנת להשתפר וליצור יחסים טובים יותר, כדאי לכולנו, מדי פעם, לשאול את הקרובים אלינו – האם אני בסדר? האם אני נוהג אתך כראוי?
יחסים בין בני אדם לא תמיד נראים לעין, לא תמיד ניתן להבין ולהבחין מה יש בליבו של האחר. תהיה אתה זה ששואל, מתעניין, אכפתי ונותן לחברך לפעמים מספר דקות של נחת... (חיזוק יומי" - רונן קרתא)
יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות. אמן!