תודה
החיזוק היומי
חיזוק יומי - ז' שבט
שכר המצוות נעלם אך עצום כל כך
באחד הימים פגש רבה בר אבוה את אליהו הנביא בתוך בית קברות של גויים ושאל אותו: "הרי אתה כהן, כיצד אתה עומד בבית קברות?"
השיב לו אליהו: "וכי כבודו לא למד סדר טהרות, שם שנינו - רבי שמעון רב יוחאי אומר: 'קבריהם של גויים אינם מטמאים'".
אמר לו רבה: "אפילו ארבעה סדרי משנה מועד, נשים, נזיקין, וקדשים אין אני בקיא בהם, ומכל שכן בשני סדרי משנה האחרים זרעים וטהרות אין אני בקיא".
שאל אותו אליהו: "מדוע?"
השיב לו רבה: "עקב העניות שיש לי".
לקחו אליהו, הכניסו לגן עדן ואמר לו: "לקוט עלים אלו".
רבה לקט מהעלים, וכשיצא שמע בת קול שאומרת: "מי אוכל עולמו בעולם הזה כמו רבה בר אבוה?"
כששמע זאת, השליך רבה את העלים, ואף על פי כן נקלט בבגדו ריח טוב מן העלים בתוך טליתו.
הוא מכר את הטלית בסכום של שנים עשרה אלף דינרים, ומאחר שלא רצה ליהנות מהכסף, חילק את המעות לחתניו (בבא מציעא קיד.)
אומר דוד המלך: "מָה רַב טוּבְךָ אֲשֶׁר צָפַנְתָּ לִּירֵאֶיךָ פָּעַלְתָּ לַחֹסִים בָּךְ נֶגֶד בְּנֵי אָדָם" (תהילים לא', כ')
מפרש המלבי"ם: "מה רב טובך אשר צפנת ליראך", - רב מאד טובך אשר צפנת ליראיך - שהוא שכר הצפון לצדיקים בעולם הבא שהוא רב מאד, אבל הלא הוא צפון ונעלם ואין רואים אותו".
בורא עולם מצפין את השכר שלנו על כל מצווה, חסד, לימוד, מילה טובה ועוד. אין אנו באמת יודעים מה השכר על כל מצווה וחסד, אך לפי הסיפור הנ"ל, ניתן לראות במוחש כמה השכר לא ניתן להבנה והכלה.
כל מטרת יצירת האדם היא בבוא העת, ליהנות מזיו השכינה. כמו שכותב הרמח"ל בספרו "מסילת ישרים": "האדם לא נברא אלא להתענג על ה' וליהנות מזיו שכינתו, שזהו התענוג האמיתי והעידון הגדול בכל העידונים שיכולים להימצא. ומקום העידון הזה באמת הוא העולם הבא. אך הדרך כדי להגיע אל מחוז חפצנו הוא העולם הזה.
והאמצעים המגיעים את האדם לתכלית הזה, הם המצוות אשר ציוונו עליהן האל יתברך שמו. ומקום עשיית המצוות הוא רק העולם הזה. על כן הושם האדם בזה העולם בתחילה, כדי שעל ידי האמצעים האלה המזדמנים לו כאן, יוכל להגיע אל המקום אשר הוכן לו, שהוא העולם הבא, לרוות שם בטוב אשר קנה לו על ידי האמצעים האלה. והוא מה שאמרו ז"ל (ערובין כב, א): "היום לעשותם, ומחר לקבל שכרם".
כל דבר טוב שאדם עושה לחברו, כל עזרה, כל פרגון, כל לימוד או מצווה, יתנו לו בעתיד שכר עצום, חיים נצחיים והתממשות תכלית בריאתו... עין לא ראתה את מה שאדם עתיד לקבל, תעשה מעט היום, כדי שתקבל כל כך הרבה מחר... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים שמירה על חיילינו בקרבות והחזרת החטוף רן בן טליק.