רוטר
01.11.2025
רוטר
בחזרה לבית המדרש

החיזוק היומי של רונן קרתא

10
התראות
בס"ד

חיזוק יומי - ח' מרחשוון

כיצד נוכל להפוך את העבודה הגשמית שלנו לחסדים?

הרב אליהו לאפיאן זיע"א היה מנהלה הרוחני של ישיבת "כפר חסידים". באחד הימים בדרכו לישיבה, נתקל רבי אליהו בשני אנשים הנושאים חביות זפת גדולות. לצדם בערה מדורה קטנה, השניים עסקו בזיפות הכביש. עמד רבי אליהו והתבונן במעשיהם.

אחד מהם, יהודי תימני עם הפאות המסורתיות והשני יהודי הנראה מעט מרוחק מתורה ומצוות.

ניגש רבי אליהו אל היהודי השני וביקש ממנו שיספר לו במה הוא עוסק. "וכי אינך יודע מה אני עושה? 'אני עושה כסף! אני עובד מטעם וועד הכפר בזיפות הכבישים".

המשיך רבי אליהו אל היהודי התימני וביקש שיספר לו על עיסוקו בכביש.

השיבו התימני: "אני עושה חסד".
"אולי תואיל להסביר לי את כוונתך" ביקש
רבי אליהו.

וזה השיבו: "ראה כבוד הרב, כביש זה משמש כמעבר לאנשים רבים העוברים כאן במשך כל שעות היום, בהם זקנים, אמהות הנושאות את עגלות ילדיהן, קשה לאדם מבוגר ללכת בחול, וכל שכן לגרור את העגלה על שביל חול.

מהשמים זיכו אותי שוועד הכפר בחר בי כדי שאסלול להם את הכביש בזפת, כדי שההליכה תעשה קלה ונוחה יותר.

יאמר לי כבוד הרב, האם אין בכך חסד? ברוך ה' שאני זוכה לעשות חסד כל היום!"

התרגש רבי אליהו למשמע הדברים, נכנס להיכל בית המדרש בישיבה פנה אל הבחורים ואמר: "אחודה לכם חידה - כיצד יתכן הדבר ששני אנשים יעשו מעשה זהה, ובכל זאת האחד עוסק בחיי עולם והשני בחיי שעה?"

תיאר רבי אליהו בפני הבחורים את המעשה במשעולי הכפר... האחד עוסק כל הזמן בחיי עולם, ומכוון לקיים בכך מצווה גדולה. והשני, עושה בדיוק את אותו מעשה - מזפת
את הכבישים, אך עוסק בחיי שעה... ('ברכי נפשי')

בכל יום עושים אנו פעולות רבות, ביניהן מנסים אנו לצבור עוד מעשים טובים, חסדים ומצוות, מנסים לשלב בחיינו את קיום העולם הזה ואת מצוות הבורא.

לא תמיד מצליחים אנו לשלב בין השניים, הימים עמוסים, הזמן עובר, ויש פעמים בהן ימים שלמים אנו נשארים "ערומים" ממצווה וחסד.

אך ביכולתינו להפוך את העבודה הגשמית שלנו לחסד, את תשלומי המיסים לצדקה, כל זאת באמצעות כוונת הלב...

בכל יום יכולים אנו לצבור זכויות רבות רק באמצעות כוונת הלב, כל פעולה יכולה להפוך מחיי שעה לחיי עולם!

אדם משלם ארנונה, מס הכנסה, יכוון שהכסף ילך לצרכי ציבור, לתאורת רחוב, לדברים העושים חסד עם האחר, אדם העובד בעבודה מסויימת, יכוון במעשיו לעשיית חסד.

כך, בכל פעולה שגם כך אנו עושים, יכולים אנו לכוון לחסד ולא לנגיעה אישית.

על כך אמר שלמה המלך: "בְּכָל דְּרָכֶיךָ דָעֵהוּ וְהוּא יְיַשֵּׁר אֹרְחֹתֶיךָ" (משלי ג', ו')

בכל דרך בה אתה הולך, תכוון לטובת האחר, כך, בלי טירחה יתרה תוכל בנקל לצבור זכויות רבות אשר ילכו איתך בכל רגע... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)

יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים, שמירה על חיילינו בקרבות והחזרת החללים. אמן!
1 תגובותמיון לפי