רוטר
07.11.2025
רוטר
בחזרה לבית המדרש

ממתק לשבת חול המועד סוכות תשפ''ו

00
התראות
ב"ה
ממתק לשבת חול המועד הסוכות תשפ"ו
השליח באי פוקט הסתובב ברחבי האי לפני כמה שנים בחג הסוכות והציע ליהודים לברך על ארבעת המינים, באחד הרחובות הוא פגש שני אמריקאים שהיו נראים כיהודים ושאל אם הם יהודים, בטח הם ענו, ואז הוא הציע להם לברך, אמר לו אחד מהם "כבר הרבה שנים לא בירכנו על הלולב אבל אם תסביר לנו למה עושים את זה נברך", הסביר להם השליח את ההסבר שמובא בחסידות שארבעת המינים מסמלים ארבע סוגים של יהודים, האתרוג יש בו גם טעם וגם ריח והוא מסמל את היהודי שגם לומד תורה וגם מקיים מצוות, הלולב שהוא עץ תמרים יש בו רק טעם ומסמל את לומדי התורה, ההדס יש בו רק ריח ומסמל את מקיימי המצוות והערבה מסמלת את מי שלא לומד תורה ולא מקיים מצוות ובחג הסוכות לוקחים את כל ארבעת הסוגים מנענעים אותם ואומרים להם תתעוררו ותבינו שאתם אחד וצריכים להיות מאוחדים ביחד, כשסיים השליח את דבריו אמר לו אותו יהודי "אם הייתי מבין את זה בזמנו ומרגיש כך אולי הייתי נראה אחרת היום, לצערי בקהילה שבה אני הייתי לערבה לא היה מקום".
חג הסוכות הוא חג של אחדות, חז"ל אומרים ראויים כל ישראל לישב בסוכה אחת וזה בא לידי ביטוי בארבעת המינים כפי שהסביר להם השליח והרבי מליובאוויטש מוסיף ומסביר שגם בכל אחד מארבעת המינים בפני עצמו רואים את עניין האחדות, בלולב העלים שלו חייבים להיות מחוברים כולם יחד ואם הם נפרדים הוא נפסל וגם כל עלה בלולב מחובר משני עלים דבוקים ביחד. בהדס צריכים כל שלושה עלים לצאת מאותו מקום, הערבות גדלים באחווה אחד בתוך השני וגם נקראים בארמית "אחוונה" והאתרוג נקרא פרי עץ הדר על שם שדר באילנו משנה לשנה הוא שורד את כל עונות השנה ולא רק שהוא שורד אותם אלא שהוא מופרה מהם וגדל בזכותם ולכן הוא מחבר ביניהם.
אנחנו נמצאים בתקופה שבה יותר מתמיד כולנו מבינים כמה אנחנו צריכים בדיוק עכשיו את חג הסוכות ואת המשמעות הפנימית שלו, כל אחד מאיתנו חייב לזכור שכמו בארבעת המינים אם יהיה חסר אחד אי אפשר לברך את הברכה ולא משנה אם מי שחסר זה האתרוג או הערבה, אם אין את כולם הברכה לא קיימת, כך גם בחיים שלנו כולנו זקוקים לכל יהודי ואין לנו שום אפשרות לוותר על אף יהודי וכמה נאים הדברים כשב״ה אנחנו מקווים ממש בימים אלו לקבל את אחינו החטופים שיוצאים לחופשי והחללים שיובאו בע״ה לקבורה, כולנו מתפללים שיחזרו בריאים ושלמים ושההנהגה התקיפה מול אויבינו תלך ותתעצם בכל העוצמה כדי שלא יהיו יותר איומים על עם ישראל, דווקא עכשיו זה הזמן לחזק את האחדות בינינו נזמין השבת את כל השכנים גם את השונים מאיתנו לשבת ביחד איתנו בסוכה באחדות אמיתית ובע"ה נצליח מהתקופה הזו רק לצמוח ולהתפתח ובקרוב ממש נזכה לשבת עם כל עם ישראל בסוכה הגדולה שליד בית המקדש.

שבת שלום ומועדים לשמחה
הרב נחמיה וילהלם
בית חב"ד בנגקוק תאילנד