רוטר
14.09.2025
רוטר
בחזרה לבית המדרש

החיזוק היומי של רונן קרתא

10
התראות
בס"ד

חיזוק יומי - יט' אלול

פרשת - "כי תבוא" - נתינה לאחר, עזרה והכרת הטוב - יביאו אותך לשנה אחרת, טובה יותר

באחד הימים יצאה סבריה טוטאי מביתה לסידוריה.

כשהיא פוסעת בדרך היא שמה לב לילד קטן שהולך אחריה. בתחילה חשבה שהוא הולך לתומו, אולם כשהבינה שהוא הולך בעקבותיה, היא הסתובבה אליו, עצרה, חייכה ושאלה אותו: "ילד חמוד, אתה צריך משהו? אתה מחפש משהו?"

הילד הנבוך הרכין את ראשו ואמר: "רק כוס מים אם אפשר"

סבריה עזבה את עיסוקיה, הסתובבה חזרה לביתה עם הילד, העלתה אותו לביתה, מזגה לו כוס מים קרים והוסיפה לו גם שקית עם ממתקים.

הילד הנבוך שמח מאד ואמר בבושה: "אחי הקטן נמצא גם למטה, אפשר כוס מים גם בשבילו?"

חייכה סבריה ונתנה לו שני בקבוקי מים, ושקית ממתקים נוספת לאחיו. הם ירדו למטה ושני האחים חיבקו אותה.

היא שאלה אותם היכן אבא ואמא והם לא השיבו... הרי אז היא אמרה להם בחום: "אני כאן בשבילכם, כשתרצו משהו תבואו לכאן" והשניים חיבקו אותה והלכו. היא ידעה שעשתה מעשה שנתן לאחים תקווה, והם חיפשו כיצד לגמול טובה ולהכיר טובה לסבתא סבריה

זו הייתה סבריה טוטאי, מלאה באהבת ישראל, עם ראיה טובה על סביבתה, ונתינה לאחר גם כשלא תמיד היה לה - היום מלאו שלושים יום לפטירתה. יהי זכרה ברוך.

*"וּבָאתָ אֶל הַכֹּהֵן אֲשֶׁר יִהְיֶה בַּיָּמִים הָהֵם וְאָמַרְתָּ אֵלָיו הִגַּדְתִּי הַיּוֹם לַה' אֱלֹקיךָ כִּי בָאתִי אֶל הָאָרֶץ אֲשֶׁר נִשְׁבַּע ה' לַאֲבֹתֵינוּ לָתֶת לָנוּ" (דברים כו', ג')*

רש"י מפרש את המילים: "ואמרת אליו" - "שאינך כפוי טובה".
כשאדם הביא ביכורים לבית המקדש, אל הכהן, הוא עמד ואמר בקול רם: "אינני כפוי טובה, אני מכיר בטובה שעשה עימי הקב"ה ונתן לי שדה והצמיח שם אילנות אשר מהם יצאו פירות טובים, אמנם אני שתלתי, עדרתי, גזמתי והשקתי, אך יודע אני שבלי עזרה מהבורא אפילו עשב שוטה לא היה צומח..."

בספר "קב הישר" מביא בשם הספר "חרדים" חידוש גדול שלומדים מפסוק זה: "ומי אשר האיר עליו הקב״ה חוט של חסד והצילו מכל הפגעים, יהיה לו לזיכרון תמיד חסדי ה׳, ולא יהיה כפוי טובה. ולא זו בלבד, אלא כל מי שמשפיע עליו הקב״ה שפע של ברכה שזכה לישב בביתו בהשקט ובביטחה ופרנסתו בנקל, צריך ליתן שבח והודיה לבורא, שזוהי מצוות עשה, לא להיות כפוי טובה..."

כולנו מלאי חסדים, נותנים, עוזרים ותומכים, זוהי אהבת האדם, אהבת ישראל. כשאתה עוזר לאחר אתה מציל את נפשו באותם הרגעים, כמה מילה טובה, סיוע כספי או כוס מים קרים יכולים להשפיע על האחרים.

גם הפוך - אם אדם היה עושה לך טובה סביר להניח שהיית זוכר זאת ומחזיר לו בעין יפה, אם רופא היה מרפא אותך ממחלה קשה היית זוכר לו זאת כל ימי חייך, אם חבר היה מציל את חייך היית מקריב את חייך למענו, זוהי הכרת הטוב...

ואילו לבורא עולם שנותן לך חיים, בריאות, ילדים, פרנסה, לא תכיר תודה וטובה?!

לא צריך לחכות לנס כדי להודות ולהכיר טובה לבוראך, בכל רגע שאתה חי ונושם, אוכל ומתהלך באופן רגיל ותקין תכיר טובה ותודה לבורא.

אתה תכיר לו טובה ותשמע אל מצוותיו, תכיר לו תודה ותשיר לו שיר והלל, שמור לו את הטובהם הזו כל ימי חייך, והוא ברחמיו יתן לך ברכה וישועה, שנה טובה ומוצלחת.
הכרת הטוב לאחרים, חסד ונתינה, יביאו אותך למקום אחר מזה שהיית בו ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)

יום טוב, שבת שלום ובשורות טובות
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים. אמן!
1 תגובותמיון לפי