רוטר
15.09.2025
רוטר
בחזרה לבית המדרש

החיזוק היומי של רונן קרתא

10
התראות
בס"ד

חיזוק יומי - ט' אלול

מילה טובה לאחר היא כמדרגה בסולם שלו

באחד משיעוריו של הרב יוסף דוד הלוי סולובייצ'יק זצ"ל, בעל ספר "בית הלוי" נכנס אדם לא מוכר ובידו החזיק את בנו הקטן.

פנה האיש לרב ואמר: "כל הילדים שלי בורים ועמיי ארצות. אינם יודעים קרוא וכתוב, חוץ מהילד הזה. רוצה אני להכניסו לתלמוד תורה, אני מעוניין שהרב יבחן את ידיעותיו".

התלמידים הרגישו שלא בנוח על ההפרעה באמצע שיעורו של הרב, הם נעצו את מבטם באורח, אך הרב, רוח אחרת הייתה עימו. הוא קרא בחביבות לאותו אדם, כיבדו לשבת ואת הילד הושיב על ידו וליטפו בחום: "למדת חומש"? שאל.
"כן" השיב הילד.
"איזה חומש למדת?"
"ויקרא".

המשיך הרב ושאל: "מה הפשט בפסוק הזה? ומה אומר הפסוק ההוא?" והילד השיב עד היכן שידיעתו משגת.

פנה הרב אל אביו של הילד ואמר בהתלהבות: "אשרי בנך! אשרי יולדתו, מחלקך יהיה חלקי ומגורלך יהי גורלי! הלוואי שאזכה שיאמרו על בני מה שאומרים על הבן הזה!"

שמע האב את דברי הרב ופרץ בבכי של שמחה, "אם הרב הגדול בחן את הבן שלי ושיבח אותו בשבחים נדירים כל כך, בוודאי בני עילוי גדול" חשב לעצמו.

התלמידים שנכחו בכיתה התפלאו מאד, אפשר להבין שרצה רבם לשמח את האבא. אבל לאחל לעצמו כזו ברכה שיזכה שיאמרו על בנו את מה שאומרים על הבן הזה... פנו הם לרבם ושאלו אותו לפשר הדברים.

הסביר להם הרב: "כמובן שלא הוצאתי מפי דברים מן השפה ולחוץ אלא באמת התכוונתי למה שאמרתי - הבן הזה שיודע קצת חומש, הוא תלמיד חכם יותר מאביו... אני מאחל לעצמי שגם אני אזכה לבן שיאמרו עליו שהוא תלמיד חכם יותר מאביו..."

פעמים רבות נתקלים אנו באנשים שבמילה אחת יכולים אנו לתת להם דחיפה קדימה או חלילה לדרדר אותם אחורה...

לרומם את האחר ולתת לו הרגשה טובה גם אם הדברים לא תמיד נכונים יכולים למנף אותו ולתת לו סיבות רבות לקום ולהצליח.

לא צריך לשקר לשם כך, אלא לעגל פינות, לומר דברים מפרגנים ומרוממים ולא חלילה לתת לו הרגשת כישלון.

מילה טובה שלך יכולה לבנות מדרגה לעומד מולך שדרכה יוכל הוא לטפס מעלה, לכן, תשקול את מילותיך, עשה מהן מדרגות לאנשים ולא חלילה מדרונות... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)

יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים, שמירה על חיילינו בקרבות והחזרת חטופינו. אמן!
1 תגובותמיון לפי