תודה
מכתב יומי מהרבי - עצה לחיים. *תחרות בינלאומית, שבת קודש וחודש אלול*
מכתב חיזוק מהרבי מליובאוויטש לנער שהקפיד על שמירת קדושת השבת:
מאשר אני קבלת מכתבו... ובעונג רב, קראתי שעמד בנסיון לוותר על השתתפות בתחרות בינלאומית בשל קדושת השבת.
ואביע תקותי שמלכתחילה, לא נכנס הענין אצלו בגדר נסיון, שעיקר קושי הנסיון הוא במקום שיש ספק איך לנהוג, מה שאין במקום שאין כל ספק בדבר [ומושלל אצלו לגמרי לחלל את השבת].
ומה שכותב בנוגע לסמליות חודש אלול, כאן המקום להדגיש שענינם ותוכנם המיוחד של ימי חודש אלול הוא - בלשון רבינו הזקן בעל התניא והשלחן ערוך, מייסד תורת החב"ד: ״משל למלך, שקודם בּוֹאוֹ לעיר, יוצאין אנשי העיר לקראתו ומקבלין פניו בשדה ואז, רשאין כל מי שרוצה לצאת להקביל פניו והוא מקבל את כולם בסבר פנים יפות ומראה פנים שוחקות לכולם כו' ואחר כך, בבואו להיכל מלכותו, אין נכנסים כי אם ברשות ואף גם זאת, המובחרים שבעם ויחידי סגולה״ כו' (לקוטי תורה פ׳ ראה, דף לב, ד״ה אני לדודי ודודי לי, ר״ת אלול עיין שם בתוספת ביאור).
והנקודה היא, שכש"המלך בשדה", שעת הכושר היא לגשת אל המלך כל מי שרוצה וכמו שהוא, אפילו העובדים בשדה והמלך מקבל את כולם בסבר פנים יפות. והנמשל מובן.
והשם יתברך יצליחו ללכת מֵחַיִל אֶל חַיִל ובפרט, שזכה ויש לו האפשריות לקדש שם שמים ברבים. והרי נצר הוא למשפחת חסידי ליובאוויטש מדורות.
בברכת כתיבה וחתימה טובה לשנה טובה ומתוקה ובפרישת שלום וברכה זו גם להוריו שליט״א.
מקור: אגרות קודש *חל"ד* ע' שלט-שמ