תודה
החיזוק היומי של רונן קרתא
חיזוק יומי - כא' מנחם אב
פרשת - "עקב" - מעלת ארץ ישראל
בשל חכמתו הגדולה של רבי יהושע בן חנניה הוא היה רגיל לשהות בין גדולי רומא. יום אחד פנתה בתו של קיסר רומי אל רבי יהושע בן חנניה ואמרה: "אויי רבי, חכמה כל-כך מפוארת יש בך, אך היא נמצאת בכלי כה מכוער - פניך אינם יפים כמו חכמתך".
השיב לה רבי יהושע: "בתוך מה אביך שומר את היין שלו? בכלי חרס?"
השיבה לו: "ברור! בתוך מה הוא ישמור את היין...?!"
השיב לה רבי יהושע: "שימו אותו בכליי זהב וכסף יפים ולא בכליי חרס בלויים".
הלכה בתו ואמרה לאביה את דבריו של רבי יהושע.
כששמע כך הקיסר ציווה להעביר את כל היינות שבארמונו אל כליי כסף וזהב. לאחר מספר ימים באו עבדיי הקיסר ואמרו לו שכל היין החמיץ. ניגש הקיסר אל בתו וסיפר לה על ההפסד הגדול שנגרם כתוצאה מעצתו של רבי יהושע.
מיד שלחה שליחים לקרוא אליה את רבי יהושע. כשהגיע שאלה אותו: "רבי, מדוע כך אמרת לי? שמעתי בקולך!"
אמר לה הרב: "כמו שאת אמרת לי אני אמרתי לך - צחקת עליי שאני חכם אך גופי מכוער, וכי את חושבת שאדם חכם צריך גוף יפה?"
השיבה לו בת הקיסר: "והרי יש אנשים יפים וחכמים!" השיב רבי יהושע: "אכן את צודקת, אך אם הם היו מכוערים הם היו חכמים יותר..." (תענית ז'.)
*"כִּי יְהוָה אֱלֹהֶיךָ מְבִיאֲךָ אֶל אֶרֶץ טוֹבָה אֶרֶץ נַחֲלֵי מָיִם עֲיָנֹת וּתְהֹמֹת יֹצְאִים בַּבִּקְעָה וּבָהָר" (דברים ח, ז)*
משה רבינו מספר לעם ישראל על ארץ ישראל, על המקום שעליו חלמו להגיע.
קדושת ארץ ישראל גדולה היא, עד שאמרו חז"ל שמצווה לגור בה, ולחבבה, ולהיקבר בה. ורק בה ניתן לבנות מקדש, ואין נביאים מתנבאים אלא בה או בשבילה ואין תורה כתורת ארץ ישראל ואין חכמה כחכמת ארץ ישראל, ואוויר ארץ ישראל מחכים.
ובתוך ארץ ישראל יש את ירושלים שנאמר עליה: "עֲשָׂרָה קַבִּין יֹפִי יָרְדוּ לָעוֹלָם, תִּשְׁעָה נָטְלָה יְרוּשָׁלַיִם וְאֶחָד כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ" (קידושין מט')
אנשים רבים נולדו לעולם עם יופי מרשים, הרבה אביזרים ניכרים ביופי מנצנץ, אך החשוב יותר הוא היופי הפנימי. יופי חיצוני משתנה עם הזמן, ואילו היופי הפנימי נשאר קיים לעד.
לעיתים אף אנו חולים באותה מחלה של בת הקיסר, שופטים אדם על-פי מראהו, מתייגים ופוסלים אותו, מנמיכים את ערכו וחכמתו.
אל תשפוט את האחר על-פי המעטפת החיצונית שלו, קרוב לוודאי שאתה תטעה, ותפסיד הזדמנות להתחבר אל אדם שרק יכול היה להועיל לך.
היופי האמיתי הוא פנימה, אל תיפול לרשת החיצונית המטעה, התמקד בטוב הפנימי שיש לאחר, הבלט אותו, הוא ישאר איתך עוד שנים לעומת החיצוניות שתעלם אט אט... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
יום טוב, שבת שלום ובשורות טובות
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים. אמן!
אילת - 19.58.-18.50