רוטר
16.09.2025
רוטר
בחזרה לבית המדרש

החיזוק היומי של רונן קרתא

115
התראות
*ץבס"ד

חיזוק יומי - כ' מנחם אב

מפתח הישועות שלך

בבית אחת מנכדותיו של הצדיק רבי שלמה מזוועהיל זצ"ל, שרר רעב גדול, מזון יבש ובגדים קרועים העידו על המצב הקשה.

כשהמצב הגיע עד נפש זעקה האם: "איני יכולה יותר, הולכת אני להתחנן על נפשי אצל סבי הקדוש רבי שלמה מזוועהיל שיברכני בישועה".

"סבא, המצב קשה מאד בבית, אין לנו מה לאכול. בבקשה, תפעל בשבילנו שתבוא לנו ישועה ונזכה להאכיל את ילדינו כראוי" אמרה בבכי.

הרב הביט בנכדתו באהבה ואמר לה: "לכי בהקדם אל הכותל המערבי ושיפכי שם את ליבך לפני הבורא, והוא ירחם וישלח לך ישועה".

הנכדה שידעה כי כל דבריו של סבה הם קודש קודשים, עשתה מיד את דרכה אל הקיר הקדוש ופרצה בבכי קורע לב כשהיא פורקת את המועקה הקשה שבליבה.

הנשים שברחבת הכותל נבהלו מבכיותיה ולא ידעו מה אירע לה, אלא שלפתע צעקה לעברה אחת המתפללות: "גברת חצופה, את מוכנה להיות בשקט?! את מפריעה לכולן להתפלל. זה ממש חוסר דרך ארץ! תתביישי לך".

נכדת הצדיק לא התכוננה לקבל מטר ביזיונות שכזה, ליבה נשבר והיא פרצה בבכי, שהרי מלבד מצבה, כעת אף מבזים ומביישים אותה לעיני כל. היא לא יכולה הייתה לסבול את הביזיונות ועזבה את המקום שבורה.

בדרכה לביתה, ראתה על הרצפה דבר מוזר. היא התכופפה ולהפתעתה היא גילתה מטבע "נפוליאון זהב" - מטבע בעל ערך, היכול לפרנס משפחה גדולה במשך חודשים ארוכים.

היא שמחה מאד והודתה לקב"ה בדמעות ששמע את תפילתה ושלח לה את הישועה הגדולה. בהתרגשות עשתה את דרכה אל סבה הקדוש, על מנת לבשר לו על הישועה.

"סבא, שמע ה' את תפילתי והושיעני וכבר בדרכי מהכותל מצאתי מטבע 'נפוליאון זהב' יקר...

אבל סבא, מדוע הייתי צריכה לעבור את הביזיונות והבושות שהיו לי בכותל לעיניי נשים רבות. וכי לא היה מספיק שהייתי מתפללת בדמעות והיה הקב"ה שולח לי את המטבע?" שאלה.

השיב לה סביה: "נכדתי, טעות בידך. את חושבת כי כיוון ששמע הקב"ה את צערך ובכייתך שלח הוא לך את המטבע היקר? לא, דעי לך שבכיותייך עלו עד לכסא הכבוד, ולכן החליטו להביא לך כתגמול מתנה גדולה ששמה 'ביזיונות' אשר אדם הזוכה לביזיונות מנקים מעליו את כל הגזירות והמחלות הרובצות עליו. כיוון ששתקת וקיבלת את הביזיונות התבטלה גזירת העוני ומצאת את המטבע היקר. המטבע אינו תגמול על התפילה, אלא התגמול הוא ביזיונות".

אין אדם שלא רוצה ישועות, אין אדם שלא מבקש ומתפלל בשבילן, לעיתים הדמעות חונקות והייאוש מחלחל.

לפעמים בורא עולם שולח לנו מתנה - "ביזיון", אומנם לא מתנה שראוי לקבל, ששמחים לקבל, אבל איתה לפעמים פותחים אנו את הדלת לישועה.

ביזיון הוא הדבר המשפיל ביותר שחובה האדם, אם "זכית" לביזיון, נסה למנף אותו לטובתך, עם כל הכאב והצער העובר עליך, קבל את הביזיון, תתפלל שבזכותו יפתחו לך שערי שמים ותזכה לישועה שכל כך חיכית לה...

בזיון הוא דבר קשה מאד, אם חלילה תחווה אותו, נצל אותו לטובתך, וזכור שהוא נשלח אליך לטובתך... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)

יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים, שמירה על חיילינו בקרבות והחזרת חטופינו.
1 תגובותמיון לפי