תודה
החיזוק היומי של רונן קרתא
חיזוק יומי - יז' מנחם אב
מדוע מומלץ לקלף את הטיח בקירות כשקונים בית?
הגאון רבי משה הכהן זצ"ל, בנו של הגאון רבי שאול הכהן מהדיג'ת שבתוניסיה, היה גאון בנגלה ובנסתר.
רבי יוסף הכהן זצ"ל, ראש אב בתי הדין בג'רבא, בחר ברבי משה כחתנו. עקב כך עקר רבי משה את דירתו מהדיג'ת, ובא לגור באלחארא שבג'רבא.
חיפש רבי משה דירה למגורים, ומצא בית עם חצר רחבת ידיים שעמד למכירה. אך שמועה הגיעה לאוזניו שדיירי הבית ההוא ידועים היו כאנשי ריב ומדון, קטטה ומהומה, הבן היה קם באביו וכלה בחמותה.
באחת הפעמים בליל פסח ארעה שם קטטה אלימה ובמהלכה גבר הבן על אביו, כפתו ונשאו על כתפיו להשליכו אל הבאר שבחצר. כשהגיע לשפת הבור, אמר לו האב: "זהו בני, כאן עליך להורידני ארצה! כי גם אני בזמנו, התגברתי על אבי וביקשתי להשליכו לבאר, וכשהגעתי לכאן, שבה אליי בינתי והורדתיו ארצה. וכאשר עשיתי, כך נעשה לי".
על אף השמועות הקשות קנה רבי משה את ביתם, שכר פועלים והורה להם לקלף את כל הטיח מקירות הבית, לקחת עפר וסיד ולטייח את הבית מחדש.
אמר הרב: "המחלוקת והמריבה, השנאה
והקטטה, מטמאים את הבית כנגעי בתים, וחושש אני פן אלכד בשחיתות המחלוקת והמדון! אם הטומאה נאחזת בבית הרגזן ואיש המדון – כמה היא נאחזת בו עצמו?!" ('מעיין השבוע')
אחת הרעות החולות שאנשים נכנסים אליהן ולא יודעים כיצד לצאת מהן היא המחלוקת, מחלוקת המחלקת אותנו, ומפרידה אותנו אחד מהשני.
אדם היוצר את המחלוקת, הופך עד מהרה לאיש ריב ומדון, מחפש בכל דרך להיכנס למריבה על דברי הבל, רק כדי להראות עצמו, רק כדי לומר את המילה האחרונה.
אדם היוצר מריבה ומחלוקת לא רק שפוגע בסביבתו, בביתו, אלא פוגע קודם בעצמו, מרחיק מעליו אנשים, והופך מאוס.
תזכור תמיד - במחלוקת אין מנצחים, צעד פסיעה אחת לאחור, כשתצא מהמחלוקת אולי תיראה כמנוצח, אך אתה זה שתרוויח בגדול... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים, שמירה על חיילינו בקרבות והחזרת חטופינו. אמן!