רוטר
06.07.2025
רוטר
בחזרה לבית המדרש

החיזוק היומי של רונן קרתא

00
התראות
בס"ד

חיזוק יומי - ז' תמוז

גם כשאתה צודק אל תצער אחרים

באחד הימים נכנס בחור אל הרב שטיינמן והתלונן בפניו על ייסורים שונים ומשונים שעטו עליו מכל צד. אמר לו הרב: "רואה אני שצרותיך משונות כל כך, לכן מציע אני לך לפשפש במעשיך ולבדוק שמא נכשלת בדברים שבין אדם לחברו, ובצער הזולת".

אמר לו הבחור: "מעולם לא ציערתי אדם, אני ממש נזהר במצוות שבין אדם לחברו".

הרב לא הניח וביקש ממנו לחשוב היטב, לפי שצרותיו באמת אינן פשוטות.

חשב הבחור עד שלבסוף נזכר: "פעם אחת ציערתי את פלוני, אבל במקרה הזה הייתי הצודק, והדבר הגיע לו לחלוטין".

אמר לו הרב: "בעולמנו מסתובבים אנשים שרצחו את חבריהם. וכי חושב אתה, שמתוך שיעמום הם נטלו נפש? ודאי שלא זו הסיבה, הרי לבטח הנרצח הציק להם, גנב מהם או היכה בם, אבל הם רצחו נפש, וזו רציחה!

אם כן, גם אתה חושב שהצדק היה עמך, והיה ראוי לצער את אותו יהודי, אולם למעשה נכשלת בצער גדול לזולת, עם כל זה שאתה הצודק, לפי שגם למי שצודק לא הותר לרצוח, לא הותר לו להתאכזר על אחרים".

לא פעם נשלחים אל האדם קשיים ומכשולים, הדברים לא צולחים לו, והאכזבה גדולה.

ואז מגיע הרגע שהאדם חושב, מפשפש ושואל: "מדוע הגיעו אליי הבעיות הללו? הרי אני משתדל להיות אדם טוב, לקיים מה שביכולתי, יש לי מספר הוראות קבע לעמותות חסד ועוד..."

כולנו ילדיו של מלך העולם, וכשאדם פוגע בבן המלך, המלך לא נשאר חייב. כך הדברים במלך העולם, וכך אנו, בני האדם, אם פוגעים ביקרים לנו, אנו לא נשארים חייבים, אפילו אם הצדק היה עם הפוגע.

כשאדם מכניס ידו אל האש הוא לבטח ייכווה, גם אם הוא הכניס את היד לאש בטעות. כך הדברים בין אדם לחברו, הם כמו אש, גם אם לא התכוונת לפגוע, או היית צודק, ברגע שפגעת באדם אחר, אבא שלו בשמים לא נשאר חייב...

בכל יום יש לנו לשנן את הדברים ולהימנע ככל שניתן מפגיעה מיותרת באחר, שהרי לך הדבר לא יתן מאומה, רק הוצָאָת תסכול מיותרת, ולשְני זו תהיה פגיעה, שאחריה אתה יכול להיות הנפגע.

רבות הן המצוות שבין אדם לחברו, מכאן ניתן ללמוד כמה חשובות הן לפני הקב"ה, וכמה שכר יזכה האדם שיעשה טוב עם השני, יסייע, יתן לו מהונו וזמנו, ישמח אותו ויגרום לו נחת.

כשאתה עושה טוב לבניו של המלך, הן אהוב וחביב אתה לפניו... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)

יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים, שמירה על חיילינו בקרבות והחזרת חטופינו. אמן!