תודה
מכתב יומי מהרבי - עצה לחיים. *''בחמלה רבה'' - התפקיד והכוחות!*
מכתב מהרבי מליובאוויטש על התפקיד של כל יהודי בעולם ועל הכוחות שניתנו למלא זאת:
בהמשך לשיחתנו שהיתה כאשר ביקר אותי, רצוני להדגיש בזה אודות המדובר והוא, שכל אדם צריך להעמיק ולהתבונן בכך שהוא נברא על ידי הרבונו של עולם וזה בטוח שיש בכך כוונה והכוונה היא, כפי שכתוב במשנה במסכת קידושין ״אני לא נבראתי אלא לשמש את קוני״, זאת אומרת, שהאדם נברא כדי למלא את רצון הקדוש ברוך הוא בעולם ומהו רצון השם יתברך, כבר נאמר באופן ברור ומדויק בתורה שבכתב ובתורה שבעל פה, שבה יש הוראות ברורות כיצד צריך להתנהג בחיי היום יום ולא רק לרבנים, שוחטים ומלמדים, אלא גם לסוחרים, פקידים, רופאים, עורכי-דין וכו'.
ההתחלה של יהודי היא, שכאשר הוא קם משנתו, הוא אומר ״מודה אני לפניך *מלך* חי וקיים שהחזרת בי נשמתי *בחמלה רבה* אמונתך״, כלומר שהוא מכיר בכך שהשם יתברך הוא בעל הבית של העולם ומושל על העולם *בחמלה רבה*, כלומר, שמה שהשם יתברך דורש מאדם ומיהודי בפרט, הרי הוא - ברוך הוא - דורש רק מה *שיכולים* לעשות, ליתר דיוק, מה שנדרש מיהודי, *ודאי* שבזמן המתאים, יכול הוא - האדם - לבצע.
ובפרט במקרה שלו, שהשם יתברך עזר לו והסתדר בעירו וגם יש לו השפעה על סביבתו, צריך ומוכרח הוא להתעניין, בתור שליח - נציג - של השם יתברך, יומם ולילה, להאיר את סביבתו באור תורה ומצוות וכו'.
מקור: תרגום מאגרות קודש ח"ה ע' קצה