רוטר
19.04.2025
רוטר
בחזרה לבית המדרש

החיזוק היומי של רונן קרתא

10
התראות
בס"ד

חיזוק יומי - יב' ניסן

רוצה ישועות? תתחיל להאמין

בצעירתו חלה הרב פרץ לאסר במחלת הטיפוס. נכנס אביו של הרב פרץ אל הרב יששכר דב רוקח לבקש ממנו על רפואת בנו.

אמר לו הצדיק: "הן ידוע, שהקב"ה מקיים את כל התורה כולה, ולכאורה היאך מקיים הוא יתברך את מצוות האמונה? ובכלל מה שייך אצל הבורא קיום מצוות אמונה?

אלא, כשאדם מישראל נתון בצרה וזקוק לישועה, פונה הוא אל הקב"ה בבקשה ותחינה שיחלצנו מהמיצר ואומר: 'ריבונו של עולם, יודע אני, כי במצבי כפי שהנני עתה, אינני כדאי שתושיעני, אבל מבקש אני ממך, אנא ה' הושיעה נא, ואני מבטיחך נאמנה, שכשאחלץ מהצרה הזו איטיב את מעשיי!'

והקב"ה מאמין לו ומושיעו מצרתו, ובכך מקיים הוא יתברך את מצוות האמונה, על ידי שמאמין ביהודי הבוטח בו". ובכך עלתה רפואה למחלתו של הרב פרץ לאסר.

"ישועה!" זוהי המילה שכל אדם משווע לה. כיצד נוכל "לשכנע" את בורא עולם שיתן לנו את מבוקשינו?

בורא עולם רוצה להאמין בנו, רוצה לתת לנו, אפילו מחכה להושיע אותנו, אנו מצידנו צריכים להאמין בו, להאמין שהוא בעל הישועות, לנסות אפילו במעט לשנות את דרכינו.

כשאנו נקיים את מצוות האמונה, פשוט נאמין שהנס כבר יגיע, שהעזרה כבר נוחתת, בורא עולם מצידו יקיים אף הוא את מצוות האמונה, יאמין בנו וישפיע על כל אחד מאיתנו את השפע המתאים רק לו...

בחודש ניסן עם ישראל נגאל, וזאת כי כתוב עליו "ויאמן העם" - כשאתה מאמין אתה יוצר לך הזדמנויות רבות לקבל את הישועה שאתה כל כך זקוק לה... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)

יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' יחד ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים.
1 תגובותמיון לפי