תודה
החיזוק היומי של רונן קרתא
חיזוק יומי - ט' ניסן
לעיתים הקושי הוא הסיוע שלך להגיע למקומות טובים יותר משהיית
שני גויים הגיעו לרב העיירה ואמרו: "יש בידינו שלושה יהודים, יש לך שעתיים לפדות אותם, כל אחד ייפָדֵה בעשרת אלפים דולר, אם לא תשיג את הכסף הם לא יהיו בין החיים".
השיב להם הרב: "כרצונכם, אני הולך להשיג את הכסף, אנא אל תזיקו להם".
יצא הרב במהירות לאנשים באזור התעשיה וביקש מהם בתחנונים שיעזרו לו לפדות את שלושת היהודים. תוך מספר דקות אסף הרב את הכסף והלך לפדות את היהודים.
אולם לפני נתינת הכסף לגויים, הלך הרב לישיבה שלו, אסף עשרה בחורים חזקים ואמר להם: "בואו איתי למקום פלוני, מבקש אני מכם שתרביצו גם לגוים וגם ליהודים, ובעיקר תרביצו ליהודים".
הגיעו הבחורים עם הרב למקום והפליאו את מכותיהם בכולם. תוך כדי המכות עפו הזקן והפיאות של "היהודים", וכולם ראו שאינם אלה גויים מחופשים שרצו להערים על הרב ולסחוט ממנו כסף.
לאחר שנרגעו הרוחות שאלו את הרב כיצד ידע שהם גויים. השיב להם הרב: "כשאני הולך לבקש מאנשים תרומה של עשר דולר לחודש לישיבה, אני צריך להזיע עד שאני מצליח. ואילו כאן אספתי סכום גדול בפחות משעה. אז הבנתי שהכסף שרוצים לתת לישיבה היא מצווה גדולה ולכן יש בה קושי, ואילו כאן שנתנו לי בלי לחשוב הבנתי שאין כאן כלל מצווה..."
כל דבר המגיע אל האדם בקלות, בנוחות וללא מאמץ, יש לבדוק אם הדבר הוא עצת היצר.
לעיתים הדברים לא מסתדרים, הקושי גדול, אך יְידע האדם, שזו לבטח הדרך הנכונה, הקושי מסמל שהבחירה שלך הייתה טובה.
אל לך להתייאש מהקושי, עם ישראל יצא ממצרים דווקא בגלל הקושי שעבר, הקושי הביא להם את זרוז הישועה. לכן אין אלא לבטוח בבורא עולם שמנתב אותך בדרך הטובה, אולי לא נעים ונוח, אך בסופה של הדרך תראה שהקושי היה הסיוע שלך להגיע למקומות טובים יותר משהיית... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים. אמן!