תודה
החיזוק היומי של רונן קרתא
חיזוק יומי - ד' ניסן
אתה נמצא במקום בו נמצאות מחשבותיך
אדם אחד הגיע אל ה"מגיד" ממזריטש זי"ע והתאונן בפניו שאיננו יכול לטהר את מוחו ממחשבות והרהורים לא טובים שנכנסים אליו בעל כרחו ומבלבלים אותו.
שמע המגיד את דבריו וציווהו לנסוע אל הצדיק - הרב זאב מזיטומיר זצ"ל .
באותם הימים החזיק רבי זאב בית מזיגה. הלך האיש אל ביתו של רבי זאב והגיע בשעת לילה מאוחרת. הבית היה סגור.
נקש האיש על הדלת, ואיש לא פתח. המתין זמן מה, נקש שוב על הדלת, ואין קול ואין עונה.
הקור החל לחדור לעצמותיו והוא החל להתחנן ולצעוק שיפתחו לו את הדלת. "איך אינכם מרחמים על יהודי? מדוע אין אתם פותחים לי הדלת ומכניסים אותי פנימה?" רתח. אולם אין קול ואין עונה.
עם זריחת השמש נפתחה הדלת, נכנס האיש פנימה, התחמם והתאכסן במקום ימים מספר. כל אותם הימים לא החליף רבי זאב מילה עם האיש.
תמה האיש בלבו: "מדוע שלח אותי המגיד לכאן? אני כמו אוויר, אין יחס, אחזור חזרה לביתי".
ארז האיש את חפציו ולפני שיצא פנה לרבי זאב ושאל: "ה"מגיד" ממזריטש שלח אותי לכבודו, ואיני יודע על מה ולמה, אולי אתה יודע מה פשר בואי?"
השיב לו רבי זאב מזיטומיר: "אגיד לך למה שלחך ה"מגיד" לכאן - כדי שתלמד ממני, כי האדם הוא בעל הבית, ולמי שאיננו רוצה אין הוא מניחו להיכנס ..."
הרהורים רבים ומחשבות רבות נכנסים מידי שעה אל ראשנו, לפעמים ללא אישור ורצון מצידנו, אותן המחשבות מבלבלות אותנו, גורמות לנו לפעול בניגוד לרצוננו, הופכות אותנו מאנשים טובים לאנשים הנשלטים בידי תאוותינו, ואנו לעיתים הולכים שולל אחריהן.
כשמישהו נוקש על דלתך, אתה מסתכל בעיינית הדלת ובוחר באותם הרגעים האם להכניס אותו לביתך או לא, אתה בעל הבית.
לא פעם אנו נשלטים על ידי אחרים, עושים את רצונם בעל כורחנו, מוותרים על המצפון שלנו ועושים דברים הנוגדים את דעתינו.
אומר לנו רבי צבי מזיטומיר: "אתה אדון לעצמך, אתה הוא בעל הבית, אל תתן לאנשים לשלוט בך, אל תתן למחשבות להשתלט עליך, אתה האחראי אם "לפתוח את הדלת" ולמי לפתוח אותה
מחשבה היא דבר רוחני הנכנס למוחו של האדם מבלי שירצה, אולם אתה האחראי להוציא אותה לעומת שבאה או להשאיר אותה בראשך ולתת לה לבלבל אותך.
זכור! אתה בעל הבית, תסנן את מחשבותיך, תוציא מתוך ראשך את הפסולת והכנס את הטוב, לא תמיד זה קל, אולם אם תתאמץ בכך תוכל לטהר את ראשך, להיות מפוקס ברצונות שלך, ולא מבולבל.
אמר רבי נחמן מברסלב: "אתה נמצא במקום בו נמצאות מחשבותיך. ודא שמחשבותיך נמצאות במקום בו אתה רוצה להיות..."
תחשוב טוב, תרגיש טוב ותהיה במקום בו אתה רוצה להיות ולא היכן שמסיתים אותך להיות... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)
יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים. אמן!