רוטר
22.04.2025
רוטר
בחזרה לבית המדרש

החיזוק היומי של רונן קרתא

10
התראות
בס"ד

חיזוק יומי - כד' אדר

מדוע קוראים לתקופה שלנו "חבלי משיח"

באחד הימים טיילה מלכה על שפת הנהר. לפתע הגיחה מהנהר סירה ועליה שלושה אנשים, הם התקרבו אל המלכה, תפסו בה, הכניסו אותה אל הסירה והפליגו.

בלב-ים הם העלו אותה לאוניה גדולה, שם ראתה פרצופים מפחידים ומצולקים והחלה להאשים את עצמה על חוסר זהירותה...

בחלוף יום של הפלגה נכנס אליה ראש השודדים ואמר: "אני רוצה לקחת אותך לאישה! את תהי אצלי מלכה יותר מאשר את עכשיו, אעשיר אותך בעושר גדול וכבוד אין סופי".

אמרה לו המלכה: "אני לא מעוניינת! יש לי בעל וממלכה משלי!"
אמר לה ראש השודדים: "את לא פוחדת שאהרוג אותך?"
השיבה המלכה: "לא! אני ממש לא פוחדת ממך!"

יצא ראש השודדים ולאחר שעה נכנס שר חשוב, בעל-מעמד והחל לדבר איתה ברוגע ובעדינות: "גברתי, ברצוני לקחתך לאישה, אהדר אותך שבעתיים".

השיבה לו המלכה: "איני מעוניינת, יש לי בעל אוהב וממלכה נהדרת!"

כך יצא אחד ונכנס שני במשך כל היום אך המלכה עמדה איתנה ותקיפה.

בערב נכנס אל חדרה אדם ואמר למלכה: "עלי איתי בבקשה לסיפון". השניים עלו לסיפון והיא ראתה מולה את הממלכה שלה, את הבית שלה.

המלכה הייתה המומה ושאלה: "מדוע החזרתם אותי חזרה לביתי?"
השיב לה האיש: "אני שלוחו של המלך, של בעלך, הוא שלח אותנו לנסות אותך אם את נאמנת לו ולממלכה. כיוון שהוכחת את נאמנותך את חוזרת לביתך, למעמד ועושר גדולים הרבה יותר..."

בורא עולם מנסה אותנו יום יום, בוחן אותנו האם אנו נאמנים לו או לא. אם יציעו לנו עושר, בריאות והצלחה במקום אחר האם נלך ונעזוב את בורא עולם?

אומר "הנועם אלימלך": "מדוע קוראים לתקופה שלנו חבלי משיח? מכיוון שבורא עולם מותח חבל מסוף העולם ועד סופו ומנענע אותו, מי שלא אוחז באמונה יפול ויתרסק. רק מי שחזק באמונה בקב"ה יזכה לעבור את כל הצרות והבעיות".

כל אחד מאיתנו עובר ניסיונות באמונה, מכל פינה מושכים אותנו מהתורה, רוצים ש"נמכור" את בורא עולם בשביל כבוד ואהדה.

הכל נשלט ביד בורא עולם, אם אתה רואה מהפכות רבות בארץ ובעולם, קשיים, אסונות, חילול הקודש ורמיסת התורה, דע! הכל בא מלמעלה! הכל נשלח מבורא עולם, הכל ניסיון גדול לדעת האם תחפש מקורות ביטחון אחרים או תישאר איתן באמונתך.

כל שעליך לעשות הוא להחזיק בחבל חזק! אל תרפה לרגע את אמונתך, כי אחר-כך תיפול ותתרסק, האמן במי שרק אמר ואז היה העולם... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)

יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים. אמן!
1 תגובותמיון לפי