רוטר
22.04.2025
רוטר
בחזרה לבית המדרש

החיזוק היומי של רונן קרתא

10
התראות
בס"ד

חיזוק יומי - כא' אדר

פרשת - "ויקהל" - אל תפחד לשנות מקום, הפחד הוא האיום הגדול שלך

אל הגאון רבי עקיבא איגר זצ"ל, הגיעו שני אנשים עשירים, אחד זקן בגיל שמונים, והשני צעיר בגיל שלושים כדי לתת תרומה לנזקקים.

טען הזקן: "כבוד הרב, אני באמת רוצה לתרום, אך אני מפחד שמא אאריך ימים ושנים ולא יהיה לי כסף כדי להתקיים..."

הצעיר הוציא את ארנקו, נתן סכום כסף גדול ואמר: "כבוד הרב, אני מפחד, אדם לא חי לעולם, הנה חברי נפטר בגיל צעיר, לכן אני רוצה לתרום עכשיו, כך תהיה לי מצווה גדולה וברכה במעשה ידיי".

הודה הרב לשניים ולפני צאתם בירך כל אחד מהם.
פנה לזקן ואמר: "יהי רצון שהקב"ה יציל אותך מהפחד שלך להאריך ימים, וימעיט לך את השנים..."

ואת הצעיר שתרם ופחד שמא לא יאריך ימים בירך: "יהי רצון שהקב"ה יסיר את הפחד שלך ויאריך ימיך בטוב ושנותיך בנעימים..."

*"וַיַּקְהֵל מֹשֶׁה אֶת כָּל עֲדַת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וַיֹּאמֶר אֲלֵהֶם אֵלֶּה הַדְּבָרִים אֲשֶׁר צִוָּה יְהוָה לַעֲשֹׂת אֹתָם" (שמות לה, א)*

משה רבינו מקהיל את עם ישראל כדי לספר להם על השבת ובניית המשכן. מדוע דווקא להקהיל את כולם? לרמוז שכדי להצליח צריך להיות יחד, באחדות, ומתוך כך אפשר לבנות עולם שלם.

עם זאת לא כל התקהלות היא לטובתך - "ויקהל” מלשון התקהלות והתכנסות, והיא האפשרות שלנו לבחור בקהילה, בחברים, שיחזקו את ידינו ושדרכם היא דרכנו – דבקות בחיובי והתרחקות מהשלילי, ביחד קל יותר להתמודד עם פחדים וחרדות.

אולם, “ויקהל” גם מלשון הפרדה והרחקה ממי שנוסך בנו פחד, ספקות ובלבול

פחדים וחששות רבים מלווים את האדם במשך חייו, הפחד והחשש הגדולים ביותר הם מהעתיד הלא נודע.

אמר הרב קוק: "הפחד המופרז נוטל את זיו החיים של האדם ושל כל החי המרגיש. אין דבר רע ואכזרי בעולם הדומה לו. הוא מגדיל את כל הרעות יותר באין ערוך ממה שהן, ומאפיל את זוהר כל הטובות...

מקור כל חולשה, כל ריפיון חומרי, מוסרי ושכלי, הוא רק הפחד העובר את גבולו. הוא מאיים על האדם שלא יעשה כל דבר לישועתו, שלא ינקוף אצבע להצלתו - שמא ינזק, שמא יביא עליו רעה... עד שהוא עושהו לחלש ומלא ריפיון, עד שמעצלות ואפס מעשה הוא נופל בכל רע" ('אדר היקר' מאמר הפחד)

לעיתים האדם מביא על עצמו מחלות, עצלות, נזקים וריפיון חושים רק מהפחד האופף אותו, מהפחד ממה שיהיה, מנבא רעות כשבעצם מצבו שפיר וטוב.

הפחד שלך מאפיל על הטוב שיש לך, מביא אותך למקומות בהם לא היית צריך להיות...

הכנס בליבך ביטחון בבורא, אל תכניס לליבך מחשבות שליליות, תחליף אותן בישועות והטבות, תהיה נביא נחמה ולא חלילה נביא זעם. התרחק מחברים וקהילות שזורעות בך פחד וחולשה, ותדבק בקהילות ואנשים שמעודדים אותך ועושים לך טוב

תזכור שאת העתיד אתה יכול לנווט אך לא לקבוע, תאמין במי שקובע את עתידך על הצד הטוב ביותר, תסמוך עליו, תסיר את הפחד, תכניס שמחה, תהנה מהקיים, מהזוהר, מהטוב שיש לך בעולם... ויש לך הרבה... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)

יום טוב, שבת שלום ובשורות טובות
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים. אמן!  
1 תגובותמיון לפי