רוטר
22.04.2025
רוטר
בחזרה לבית המדרש

החיזוק היומי של רונן קרתא

10
התראות
בס"ד

חיזוק יומי - כ' אדר

יש בכוח המעשים והמילים שלנו לשנות את הכף לטובה

באחד הימים נסע בחור צעיר אל ה"חפץ חיים" כדי לקבל את ברכתו. בשעת לילה מאוחרת הוא הגיע לראדין וחיפש עגלון שיקח אותו אל הרב. הקור היה עז והוא הסתתר מאחורי התחנה.

אל המקום הגיע יהודי נשוא פנים והמתין אף הוא לעגלון. שוחחו השניים ביניהם, וכששאל הבחור לשמו הוא השיבו: "שמי הוא צבי לוינסון, חתנו של ה"חפץ חיים"".
"איזו השגחה, בדיוק בכוונתי לנסוע אליו".
אמר לו הרב צבי: "עכשיו מאוחר מאד, בוא אליי הביתה, תנוח, תאכל משהו וסע אליו מחר".

נסעו השניים לביתו של הרב, לאחר שהשביע רעבונו, נשכב הבחור לישון. כשקרא את קריאת שמע נזכר שהוא עדיין לא התפלל תפילת ערבית. חשב לעצמו: "כל כך קר, אתחמם מעט תחת השמיכה ולאחר מכן אתפלל". עיניו אט אט נעצמו והוא נרדם.

בבוקר למחרת, לאחר תפילת שחרית לקחו הרב לוינסון אל ה"חפץ חיים". כשנכנס לחדר הרים ה"חפץ חיים" את עיניו, הביט בו ואמר: "בחור, אתה יודע שפעם הייתה תקופה ברוסיה שהיה כסף רב לאנשים, היו פעם עשירים רבים וגדולים! אני זוכר שברגע שנפל לאדם מטבע קטן הוא לא התאמץ אפילו להתכופף ולהרים אותו.

ואילו היום, יש עוני רב, שאפילו אם יפול לאדם מטבע בעל הסכום הקטן ביותר, הוא יתכופף וירים אותו בזריזות..."

הבחור השתומם לשמוע את הרב מדבר על כסף... המשיך ה"חפץ חיים" ואמר: "פעם בשמים היה עושר גדול, כוהנים בעבודתם ולויים בדוכנם, היו תנאים קדושים, אמוראים וגדולים אחרים... אפילו אם הייתה נשכחת תפילת ערבית של בחור פשוט, זה לא היה מורגש בשמים

אבל היום יש מחסור רב, שאפילו תפילת ערבית של בחור, זה רעש גדול בשמים..."

יש פעמים בהן אנו מזלזלים בדברים מסויימים, הדבר קורה כי הם לא חשובים בעינינו, אנו לא מחשיבים אותם ולא נותנים עליהם את הדעת. אולם את היקר לנו אנו מעצימים, מייקרים ונותנים לו במה.

לעיתים אנו לא מעריכים את מעשינו, מזלזלים בהם שלא לומר מדברים עליהם סרה... "מה כבר מעשה הצדקה שלי יועיל? מה התפילה תעזור? מה הצניעות שלי, התפילין שלי, התהילים שלי יועילו? מי אני בכלל?"

שאלות ומשפטים כאלו בוודאי לא יועילו ואף יתנו לך תחושה נמוכה יותר משהיית לפניהם. המילים הללו נובעות מחוסר ידיעה מה פעולה אחת קטנה מחוללת בעולם, אולי הדברים לא תמיד ניראים לנו או אפילו בכלל לא ניראים, אך הם פועלים ביתר שאת ועוז.

בדורות הללו, שחולשה ירדה לעולם, כל מעשה שלך, כל מילה, כל מטבע שווים יותר ממעשי אבותיך ואבות אבותיך, הנך בעל השפעה על מה שקורה בעולם, יש לך כוחות לעצב את העולם, בין לטוב ובין חלילה לפחות טוב...

אנו נמצאים בימים של מלחמה, יש בכוח המעשים שלנו, המילים שאנו אומרים לשנות את הכף לטובה, להביא ניצחון ואפס נפגעים. לכן צריכים אנו לייקר כל מעשה שלנו, בשמים מחשיבים כל פעולה קטנה שלנו, נעשה כמה שיותר, ומזכה לעשות נחת רוח למעלה וכאן למטה... ("חיזוק יומי" - רונן קרתא)

יום טוב, בשורות טובות ובעזרת ה' ננצח
לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים רבים. אמן!
1 תגובותמיון לפי