סוער בקבוצת הכתבים הצבאים:
הועבר בתאריך 07.06.25 בשעה 19:50 מפורום חדשות על-ידי עופרי, (מפקח)
סוער בקבוצת הכתבים הצבאים:אבי אשכנזי: אני מקווה שמה שאני כותב יודלף כמו כל דבר שנכתב כאן.
נעשה כאן מעשה נבלה מצד דורון קדוש כתב של תחנת רדיו צבאית גלי צה״ל. שלוקח מידע נצור שנאמר בקוו של דובר צה״ל אפי. ומפיץ את המידע ״פרסום ראשון״ למרות שלכל הכתבים ברור כי מדובר במידע שלא לפרסום. זאת לא צורה מכבדת שבה אנחנו יושבים מקבלים מידע תחת מגבלות פרסום ומשהו שהוא אזרח עובד צה״ל מתחנת רדיו צבאית עושה בזה שימוש שלא על פי הסיכום עם דובר צה״ל.
בדוברות צה״ל אמרו שהמעשה חמור והוגשה תלונה למפקד גלי צה״ל.
דורון קדוש: בגלל שכתבת בפורום של כולם אז אענה בפורום של כולם.
אפי לא אמר מילה על גופות שנמצאו, ובוודאי לא על הגופה של סינוואר. זה לא מידע שנמסר בקו.
אתה מוזמן לבקש ממדור כ״צים את התמלול המדויק של הקו של אפי ולשמוע מה הוא כן אמר - משהו כמו ״הישגים שיש לנו במבצע בבית החולים האירופי״. לא שום פירוט מעבר. אז לא ברור לי איפה ה״מעשה החמור״.
מעבר לזה לא אתייחס למילים המכוערות, אבל בחייאת אבי - תחסוך מכולם פה את התסכולים שלך.
נועם אמיר: דורון הוא נשאל על מוחמד וענה כן
אשכנזי: אמר ועוד איך אמר כולל לשאלתי שזאת הגופה גל סינוואר ואמר שלא לפרסם.
כרמלה מנשה התייחסה לנושא בקבוצת הכתבים של כאן: ווהידיעה הזאת נימסרה בתדריך לא לציטוט אבל אחד הכתבים חרג ופירסם ולכן אני גם מפרסמת
צה״ל הצליח לשים יד על גופתו גל מוחמד סינוואר אשר חוסל לפני כשלושה שבועות בתקיפה של חיל האוויר על מנהרה במרחב בית החולים האירופאי. כך אישרה לפרסום הצנזורה בניגוד לדרישת דובר צה״ל.
יחד עם גופת סינוואר נמצאו עוד עשר גופות והמכון לרפואה משפטית באבו כביר בודקים את זהותם.
הפעולה הצבאית התרחשה הלילה במסגרת הפעילות של אוגדה 98 במרחב חאן יונס.
הכוחות שמכתרים את מרחב בית החולים האירופאי הנמצא בחלקה המזרחי של העיר פעלו בתוואי תת קרקעי. מדובר בחלק מהמנהרה אשר הופצצה על ידי חיל האוויר בהכוונת השב״כ.
בתוך המנהרה נמצאו הגופות. אחת מהן זוהתה בסבירות גבוהה כגופתו של מוחמד סינוואר. ההערכה כי בין הגופות גם מפקד חטיבת רפיח מולד שבאנה ובכירים נוספים בחמאס.
בדובר צה״ל הגישו תלונה למפקד גלי צהל טל לב רם על פרסום המידע למרות שבשעות הבוקר ביקש צה״ל מכלל הכתבים הצבאיים ואמצעי התיקשורת שלא לפרסם את המידע עד סיום בדיקות הגופות וממצאים בזירה, אולם אחד הכתבים חרג ופירסם .
צנזרו
https://t.me/ranboker/4788
גלי צה''ל.
ד''ש מריבחי רנטיסי אח של רזי ברקאי הגזען הקטן.