רוטר
22.09.2026
רוטר
בחזרה לסקופים

קנצלר גרמניה פרידריך מרץ: ״החיים היהודיים בגרמניה כבר אינם בטוחים״

2619,203
התראות
קנצלר גרמניה פרידריך מרץ התייחס היום לעלייה באנטישמיות במדינה, ובמיוחד בברלין, ואמר כי העובדה שהחיים היהודיים בגרמניה כבר אינם בטוחים היא ״הנטל הכבד ביותר של השנים האחרונות״.

מרץ אמר כי בחודשים האחרונים ניכרת אנטישמיות הולכת וגוברת, קיצונית וגלויה, וכי הוא מוטרד מכך שחלקים בחברה אינם מתנגדים לה. לדבריו, הקהילה היהודית בברלין ובעולם צופה בדאגה במתרחש ברחובות, בכיכרות ובתקשורת בבירה הגרמנית.

״זו חרפה לגרמניה״, אמר מרץ, והתחייב לעשות כל שניתן כדי להבטיח שיהודים יוכלו לחיות בבטחה בגרמניה ובברלין.

https://twitter.com/clashreport/status/2102015352271970690?s=46.twitter
26 תגובותמיון לפי
  • הם ברמת סתימות הכי גבוהה שיש ,העם הגרמני עצמו לא מוגן וזמני בארצו שלו .
  • איזו הצהרה... לצערי הרב - לפנתיאון. קַנְצְלֶר עומד בראש הממשל הפדרלי של גרמניה. ...
  • ליהודים שגרים בגרמניה אני אומר, תוותרו על המילקי, הוא לא שווה, תגיעו למדינת היהו...
  • יא יא שנל שנל. לעלות לארץ לפני הגעת המפלגה הנציונאל סוציאליסטית החדשה
    שנל
  • הולנד כמשל איך אומרים קינה בהולנדית? בימים הנוראיים, הימים בהם מי שהביאו לעולם א...
  • במקום שייצא בקול תקיף ויערוב לבטחון היהודים בארצו, הוא בא כנוע הטמבל, אנטישמיות ...
  • לסבא שלה כנראה היה פחות טאקט
  • שכחת להוסיף : ממשלתך אחראית לכך.
  • העיקר זה המילקי הסוציאליסטים לקחו את ברלין וקודם לקחו את מנהטן. ותמיד לאחר אירוע...
  • יש לי חדשות בשבילך יקה פוץ שכמותך נכד של רוצח תקשיב לי טוב גם החיים הגרמניים בגר...
  • וייבים של 1930…
  • אזהרה הוא מעדיף שיעזבו את גרמניה שיהיו ללא יהודים. אולי באמת עדיף שהיהודים יעזבו...
  • תפנה למרקל.
    מומחית בנושא. היא גרמה לכל הבלאגן בגרמניה.
  • ובגויים ההם לא תרגיע ולא יהיה מנוח לכף רגלך
    יהודים בכל העולם מקבלים תזכורות
  • חזרנו לשנות ה30 של גרמניה-'פעם נאצית,תמיד נאצית'
  • קיבלו F35 ... מקוה שיש לנו איך לזהות את החמקנים האלו
  • גם בישראל לא
  • יהודים יעלו או יסולקו לישראל
    והנדלן פה יעלה עוד יותר
  • אבל המילקי זול
    טיפש מי שירד מהארץ לשם
  • מעולם לא היו לא מצליח להבין יהודים או יורדים שחיים שם....האוירה, התרבות, השפה, ה...