רוטר
11.06.2026
רוטר
בחזרה לסקופים

מונדיאל 2026 יוצא לדרך: מקסיקו - דרום אפריקה (22:00) | קוריאה הדרומית - צ׳כיה (05:00)

236,000
התראות

ערכתי לאחרונה בתאריך 11.06.26 בשעה 19:03 בברכה, Sarek

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/1/17/2026_FIFA_World_Cup_emblem.svg/250px-2026_FIFA_World_Cup_emblem.svg.png

לאחר ימים רבים של ציפייה דרוכה, מונדיאל 2026 יוצא היום לדרך במהדורה הגדולה בתולדות הטורניר: 48 נבחרות, 12 בתים ולא פחות מ-104 משחקים שיתפרשו על פני 39 ימים. בסיומו של המסע, ב־19 ביולי, תוכרז המנצחת.

לראשונה בתולדות המונדיאל, שלוש מדינות מארחות אותו במשותף: ארצות הברית, קנדה ומקסיקו. עבור מקסיקו זו כבר הפעם השלישית שבה היא מארחת משחקים בגביע העולם, ואילו קנדה עושה זאת לראשונה בטורניר הגברים. המהדורה הנוכחית מגיעה כשלוש שנים וחצי לאחר המונדיאל בקטר, שהסתיים בגמר דרמטי בין ארגנטינה לצרפת ובזכייה השלישית של הארגנטינאים, בהובלת ליונל מסי.

היום הראשון יתקיים כולו במקסיקו ויכלול את שני משחקי בית א׳. במוקד, כמובן, משחק הפתיחה במקסיקו סיטי, שבו תעלה המארחת מקסיקו את דרום אפריקה לעיני קהל מקומי נרגש ועם ציפיות גבוהות לפתוח את הטורניר ברגל ימין. בהמשך ייפגשו בגוודלחרה קוריאה הדרומית וצ׳כיה, במשחק שעשוי להתברר כבר בשלב מוקדם כמשמעותי במיוחד במאבק על העלייה.

תאריך ושעה: יום חמישי, 11.6, 22:00

אצטדיון: מקסיקו סיטי, מקסיקו

אצטדיון מקסיקו סיטי (המוכר יותר כאצטדיון האצטקה), אחד ממקדשי הכדורגל הגדולים בעולם והראשון שיארח משחקים בשלושה טורנירי מונדיאל שונים, ישוב לעמוד במרכז הבמה. האצטדיון, שאירח את פלה ואת דייגו מראדונה בשני גמרים בלתי נשכחים ב-1970 וב-1986 - יארח הפעם חמישה משחקים, ובהם משחקיה הראשון והשלישי של מקסיקו בשלב הבתים ושני משחקים בשלבי הנוקאאוט.

שופט: ווילטון סמפאיו (ברזיל)

שידור: כאן 11, כאן BOX וספורט 1 (שדר: יורם ארבל | פרשן: אורי אוזן)

במשפט: מקסיקו, אחת משלוש המארחות של הטורניר, תוציא לדרך את המונדיאל הגדול בהיסטוריה, כשתפגוש את דרום אפריקה במשחק הפתיחה של בית א׳ - המשחק הראשון מבין 104 משחקים שייערכו בטורניר. באופן סמלי, מדובר בשחזור של משחק הפתיחה ממונדיאל 2010, רק בחילופי תפקידים: אז הייתה זו דרום אפריקה שאירחה את הטורניר ופגשה את מקסיקו (המשחק הסתיים כזכור בתיקו 1-1). נבחרתו של הוגו ברוס העפילה למונדיאל בפעם הרביעית בתולדותיה, לאחר שסיימה במקום הראשון בבית ג׳ של מוקדמות אפריקה, ואילו מקסיקו העפילה אוטומטית כמארחת. זו ההופעה ה-18 של מקסיקו במונדיאל, כשהישג השיא שלה היה הגעה לרבע-הגמר (ב-1970 וב-1986), ואילו דרום אפריקה מתמודדת בטורניר הרביעי שלה, כשמעולם לא צלחה את שלב הבתים. בדרום אפריקה המגן השמאלי אוברי מודיבה צפוי להיות כשיר למשחק, לאחר שהחלים מפציעה בשריר הירך האחורי.

הרכבים משוערים:
https://img.uefa.com/imgml/flags/18x18/mex.png ראול רנחל, חסוס גייארדו, יוהאן ואסקס, ססאר מונטס, ישראל רייס, בריאן גוטיירס, אריק לירה, אלברו פידלגו, חוליאן קיוניונס, רוברטו אלברדו, ראול חימנס.
https://img.uefa.com/imgml/flags/18x18/rsa.png רונוון וויליאמס, קוליסו מודאו, אימה אוקון, אמבקזלי אמבוקאזי, אוברי מודיבה, טבוהו מוקואנה, יאיא סיטולה, טלנטה אמבאטה, צ'פאנג מורמי, לייל פוסטר, אוסווין אפוליס.

תאריך ושעה: יום שישי, 12.6, 05:00

אצטדיון: גוואדלחרה, מקסיקו

אצטדיון גוואדלחרה, שנבנה על קרקע מוגבהת ומתאפיין בעיצוב עגול המזכיר קולוסיאום, צפוי להיות אחד האצטדיונים המרשימים והבולטים ביותר שיארחו משחקים במונדיאל 2026. האצטדיון נחנך בשנת 2010 ומשמש במהלך העונה כאצטדיונה הביתי של צ׳יבאס גוודלחרה, שידעה בו לא מעט רגעי הצלחה.

שופט: אמין מוחמד עומר (מצרים)

שידור: כאן 11, כאן BOX, ספורט 1 וספורט 2 (שדר: דור הופמן | פרשן: מאור מליקסון)

במשפט: דרום קוריאה וצ׳כיה ינסו לפתוח ברגל ימין את דרכן במונדיאל 2026, כשייפגשו כבר ביום המשחקים הראשון של הטורניר. הנבחרת האסייתית משתתפת בגביע העולם בפעם ה-11 ברציפות (זה הטורניר ה-12 שלה כשהישג השיא הוא המקום הרביעי ב-2002), בעוד צ׳כיה חוזרת לבמה העולמית לאחר היעדרות של 20 שנה, ומשתתפת בפעם העשירית (הישג השיא הוא המקום השני ב-1934 וב-1962). זו תהיה הפעם הראשונה שבה שתי הנבחרות נפגשות במסגרת המונדיאל. אדם הלוז׳ק, מהחלוצים הבולטים של צ׳כיה, חזר לאחרונה מפציעה, ולכן ההתלבטות המרכזית של המאמן מירוסלב קובק עשויה להיות אילו שחקני התקפה יצטרפו לפטריק שיק בחלק הקדמי. גם פאבל שולץ ולוקאש פרובוד מועמדים לפתוח בהרכב. אצל דרום קוריאה, שיתופו של שחקן הכנף בה ג׳ון-הו מוטל בספק בשל פציעה בקרסול, בעוד המגן השמאלי לי טה-סוק חזר לאימונים לאחר שסבל מכאבים בשוק.

הרכבים משוערים:
https://img.uefa.com/imgml/flags/18x18/kor.png קים סונג-גיו, קים מין-ג'ה, לי האן-בום, לי גי-יוק, סאול יונג-וו, לי טה-סוק, וואנג אין-בום, פאיק סונג-הו, לי קאנג-אין, לי ג'ה-סונג, סון יונג-מין.
https://img.uefa.com/imgml/flags/18x18/cze.png מאתיי קובארז', ולדימיר צופאל, דויד דודרה, תומאש הולש, לדיסלב קרייצ'י, ירוסלב זלני, תומאש סוצ'ק, מיכאל סאדילק, אדם הלוז'ק, פאבל שולץ, פטריק שיק.

23 תגובותמיון לפי
  • החגיגה מתחילה. תודה על ההשקעה
  • לדעתי פורטוגל זוכה א. בגלל סגל מטורף ב. יהיו סגירת חשבונות כדי שהם יזכו עם כל הק...
  • חבל שהרסו את הטורניר שהגדילו ל48 מאד מקווה שארגנטינה לא יזכו שוב אחרי שגם ככה נת...
  • תודה סארק, יודע איפה אפשר לראות הרכבים צפויים לכל הרכבי הנבחרות? תודה 🙌
  • התגעגעתי לאשכולות מונדיאל שלך
  • מקסיקו אמורה לנצח אבל דרום אפריקה עוד יכולה להפתיע . צ'כיה - דרום קוריאה משחק קצ...
  • תודה רבה. התגעגעתי!
    לא רואה כדורגל, אבל נהנה מהעדכונים שלך. מצפה להם כל יום.
  • זה לא מונדיאל, זה אליפות אפריקה בכדורגל עם כמה שחקני חיזוק מאירופה, אסיה ודרום א...
  • עד השמינית אין שום עניין סביב המונדיאל הזה. מנחם לאור העובדה שהמשחקים בכל מקרה ב...
  • וכמובן, היהודים אוהדים נוּ יְהוּדִים? חָשִׁים בְּטוֹב? כִּי הַמּוֹנְדִיאָל מַתְח...
  • בשנים האחרונות היורו עוקף את המונדיאל בהרבה
    איזה נפילה
  • ממש מבאס המשחקים בשעות המאוחרות של הלילה בדרך כלל אני כל היום בתקופה הזאת עם טלו...