רוטר
25.05.2026
רוטר
בחזרה לסקופים

נשיא המדינה בבני ברק: אני תובע ודורש מכולם לנהל את המחלוקת בצורה מכובדת, לנהל אותה לשם שמיים

548,667
התראות
*נשיא המדינה בישיבת קריית הרצוג בבני ברק: ״אני דורש מכולם לנהל את המחלוקת בצורה מכובדת ולשם שמיים. לכבד את האחר ולדעת שלכל אחד יש מה לתת. מה שהביא את חורבן הבית פעם אחר פעם היו הפילוג והמחלוקות בינינו. לא שלחנו את בנינו לחזית והעם לא נמצא תחת מתקפה מאויבינו כדי שנקרע ונהרס מבפנים - כי זה מה שאויבינו רוצים״*

נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר הבוקר, יום שני, ט׳ בסיוון, 25 במאי, בישיבת בני עקיבא קריית הרצוג בבני ברק.

תחילה הסיר הנשיא יחד עם ראש הישיבה, הרב יעקב גיטלמן, וראש העיר חנוך זייברט, את הלוט לזכרו של סבו של הנשיא, הרב יצחק אייזיק הלוי זצ״ל, שעל שמו קרויה הישיבה.

*לאחר מכן המשיך הנשיא לשיח עם כ-300 תלמידי הישיבה. במסגרת השיח התייחס הנשיא לפילוג בעם ולעשייתו בנושא ואמר*: ״זאת השליחות הכי גדולה שיש לי ושאני נושא עימי. העם שלנו, אם מספיק לקרוא בתנ״ך, שואף לאחדות, אבל זה לא תמיד הדבר שמאפיין את עמנו.

אתה רואה עד כמה היו מחלוקות קשות בעם ישראל, ומה שהביא את שונאינו היו המחלוקות הללו. מה שהביא את הפילוג ואת חורבן הבית פעם אחר פעם היו המחלוקות הללו. ואני מוטרד ומודאג מהן מאוד, ומתעסק בכך מבוקר עד לילה.

אני בא ממערכת פוליטית. אני מבין שיש ויכוחים במערכת פוליטית, בוודאי באתגר הריבונות אחרי אלפיים שנה. *אני תובע ודורש מכולם לנהל את המחלוקת בצורה מכובדת, לנהל אותה לשם שמיים, לכבד את האחר ולדעת שלכל אחד בחברה הישראלית יש מה לתת ומה לומר.*

כולם באים עם מטען, וכל קבוצה חושבת שהיא המיעוט המקופח ביותר. לכולם קשה, וכולם חושבים שכל האחרים מקבלים העדפה ולא הם. *ואני תובע מכולם לנהוג קודם כול בכבוד, בנימוס, באיפוק ובאחריות. כי המחירים הם עצומים.*

*לא שלחנו את הבנים לחזית, והעם לא נמצא תחת מתקפה כדי שנקרע ונהרס מבפנים - כי זה מה שאויבינו רוצים.* ובאמת לא אכפת להם מה הדעות של מי שהם קמים עליו לכלותו. זה האתגר העצום ביותר שאני עוסק בו.״

לאחר מכן, ביקר הנשיא במרכז חזון איש, מרכז שנבנה בליבה של העיר בני ברק המספר באריכות את כל סיפורו מלידתו ועד פטירתו של מר״ן החזון איש.
54 תגובותמיון לפי
  • אפשר תמיד לשתוק...
  • מנסה להיות ממלכתי ללא הצלחה. כל הסיפור עם הגיוס הוא נטו שנאת חרדים. יש עוד המון ...
  • בוז'י שותק כשצריך לדבר ומדבר כשצריך לשתוק
  • שידבר עם בוזי של אתמול שהשווה את הציבור אליו הוא מדבר היום לבהמות
  • פעם ידע לשתוק
  • רק אתמול קרא למחנה הימני בהמות... שיקשוט עצמו קודם.
  • תיקון קטן שכנראה נשמט בעריכה: אני מניח שכבודו התחיל במילים "בהמות נכבדות", לא? *...
  • הכי קראו שמו בוזי? בוז לעם בוז למדינה בוז לעצמו
  • 'תובע ודורש מכולם', אבל בפועל אומר את זה כשהוא אצל צד אחד בלבד.
  • לא יודע.. שיגדל עמוד שדרה
  • לך לכל הרוחות חבטו הסיתו בדתיים בחרדים כמעט בכל מערכת בחירות ואף היום ואתה שתקת ...
  • הוא תובע ודורש.
    המנוול חסר הבושה.
  • לא מובן למה הגננת לא שמה אותו לישון צהריים
  • תביעה מכם אין??
  • חומץ בן חומץ בן יין,
    פשפש שעלה למעלה
  • התרשמו מאוד?
    ועל הגיבוי שנותן לראש העיר המושחת.
  • יצור לך תטיף לחברים הערבים שלך לך לך
  • נשיא החונטה לא הנשיא שלי
  • האם הגברת הראשונה מוכן לעמוד על הבמה הציבורית ולהגיד שיש גבול להתעללות של היועמש...
  • איזה נש מטומטם….ה ישמור.
    נשיא של חצי עם בקושי.
  • העברין שבשתיקה בפרשת העמותות מצוח ככרוחיה.
  • אז לשם שמים תגיד לכל אלה שרוצים לזרוק חרדים למזבלה במריצות ולחנך אותם מחדש.
  • אחרי שעזר לפילוג תובע ודורש....
  • שיאמר את זה לאלו ששמים בחורי ישיבות בכלא אי אפשר ביד אחת לשלוח בחורים לכלא, וביד...
  • הוא לא הנשיא שלנו. שילך לחפש...
  • השמיים בסדר גמור בוז׳יון... לנהל לשם המדינה היקרה שלנו ששומרת עלינו (או לפחות אמ...
  • מה שאני קראתי זה: אני טובע - התפקיד הזה גדול עלי…
    אני תובע
  • זה לא בני ברק בני ברק. זו ישיבה תיכונית של מרכז ישיבות בני עקיבא
  • מיצי הרצוג מנסה להלך בין הטיפות... הפעם זה לא ילך.
  • אין שום דבר מכובד בשינוי כל הכללים ורדיפת לומדי התורה בצורה כל כך גורפת
  • היכן היית כשביזו את שרי הליכוד?
    כשזרקו אותם מבתי הקברות הצבאיים.