ליברמן: אני מתכוון להיות ראש ממשלה ולהכריע את כל הזירות
״אני מברך את כל המצטרפים החדשים למפלגת ישראל ביתנו.
הבוקר שוב התבשרנו על חייל צה״ל שנפל בחזית הצפונית ועוד מספר חיילים נפצעו.
אנחנו חייבים אך ורק הכרעה מול חיזבאללה.
חייבים להכריע גם מול הפשע שמשתולל ברחובות ישראל. נשים נורו ברמלה, עוד נער שנפצע בלוד. הפקרות מוחלטת. ממשלת הפקרות.
כל הסכם עם איראן יביא אותנו למצב גרוע יותר מלפני המלחמה, לכן חייבים הכרעה.
נדהמתי לשמוע את ראש ממשלת ה-7.10 מתראיין לאחת הרשתות הזרות באנגלית ואומר שהוא כנראה לא מושלם בחיזוי האירועים. אם הוא היה מדבר איתי, הייתי אומר לו מראש שהאיראנים היו משתמשים במיצר הורמוז כנשק קטלני מול כל העולם -בשביל זה לא צריך חיזוי!
ממשלה שבמשך שנתיים וחצי לא יודעת להכריע בשום חזית, לא עם חמאס, לא עם חיזבאללה, לא עם איראן ולא עם החות׳ים, לא יודעת להכריע את הפשיעה - לא תדע להכריע גם בעוד 5 שנים.
היום החוק של ח״כ יוליה מלינבוסקי להעמדת מחבלי הנוח׳בה לדין עולה בכנסת, חוק שישים סוף לחיות האדם האלה! אני קורא לכל חברי הכנסת מהקואליציה והאופוזיציה להצביע בעדו וכך למנוע מהקניבלים האלה להשתחרר בעתיד.
*ליברמן השיב בסיעה לשאלות שנשאל:*
על מבקר המדינה: כל אחד שעומד בקריטריונים רשאי להציג את המועמדות שלו, אני מקווה שיהיה מבקר מדינה ולא משרת משפחה. צריך מבקר מדינה אחראי ושקול עם ניסיון ונראה מי המועמדים הסופיים.
לגבי הצפון: מה שרואים היום בברור, מי שמטרפד את המו״מ אלה שני אנשים - נביה ברי ונעים קאסם. על צה״ל לפעול בדחיפות לארגן להם פגישה עם נסראללה, זו תהיה הצהרת כוונות שאנחנו רציניים.
מעבר להצהרת כוונות צריך ליזום כמה מהלכים. מהלך אזורי וגם מהלך פנים לבנוני. נסראללה נתן הוראה לרצוח את אל חרירי, שהוא מנהיג סוני, ובמזרח התיכון לא שוכחים דבר כזה וגם לא סולחים. צריך לדבר עם סעודיה ועם איחוד האמירויות, הם פרטנרים.
*הממשלה הפכה את חיילנו לברווזים במטווח ופשוט מפקירה אותם.*
אני מדבר על הכרעה, אני מכיר הכי טוב את כל האישים בזירה הפוליטית, מוקיר את חברי באופוזיציה, עם כל הצניעות אני מגיע עם ניסיון, חזון, תוכניות מפורטות - ואין מישהו אחר שיכול להביא להכרעה בכל החזיתות. *אני מתכוון להיות ראש ממשלה ולהכריע את הזירות.*
בניגוד לנתניהו אצלי טבח 7.10 לא היה קורה, לא היינו מדשדשים במשך שנתיים וחצי בלי הכרעה, ותוכנית מיגון הצפון כבר הייתה פועלת, זה כל ההבדל.
על רומן גופמן: גופמן הוא קצין מעולה, הכרתי אותו לפני הרבה שנים כשעוד היה מפקד גזרה בגוש עציון ששם אני גר.
הוא קצין קרבי, רציני ויצירתי מאוד ולכן תמכתי במועמדותו לתפקיד ראש המוסד. גם היום מכל האופציות אני חושב שרומן גופמן מועמד רציני ורצוי, במוסד צריך מישהו אמיץ וסוס דוהר.
על חבירה לגדי איזנקוט: כרגע אין שום טעם בחיבור, דברים כאלה עושים בסמוך לרגע האחרון. ישבנו ואנחנו ומדברים ארוכות, כרגע כל אחד מנסה למקסם את כוחו, בסמוך לבחירות נשב ונחליט האם יש טעם בחיבור. כרגע מתואמים ועובדים בנפרד.
על רצח ימנו זלקה: זו שגיאה חמורה של הפרקליטות, אם זה לא רצח בכוונה תחילה אז מה זה רצח בכוונה תחילה?
אלה נערים שאיימו, הלכו וחזרו עם סכין.
לא מביאים סכין, אלא אם יש כוונה לרצוח, לכן היה צריך להגיש כתב אישום של רצח בכוונה תחילה. הפרקליטות חייבת לתקן את כתב האישום.
מאז קום המדינה לא הייתה כנסת נוראית יותר וממשלה נוראית יותר. אם ראש ממשלת שבעה האוקטובר מקדם חוק השתמטות כשהרמטכ״ל מתריע ואומר שצהל יקרוס לתוך עצמו, אי אפשר להאשים אותו שהוא דיפסטייט. הוא מונה על ידי הממשלה הזאת.
זו ממשלה בלי קווים אדומים וזו הסיבה שהם מצליחים לשרוד, אבל גם להם נשים סוף פסוק.
אני מצטער שהתקשורת בעיקר עוסקת בשאלות אישיות. צריך דיון מהותי. צריך להתמקד למה קרה טבח 7.10 ומי נושא באחריות, מה קורה בדרום לבנון, יש הרוגים ופצועים, מה קורה בצפון עם השתוללות הפרוטקשן. זו המהות״.
איזה חומר הוא לוקח?