רוטר
06.05.2026
רוטר
בחזרה לסקופים

המשת''פים:הפלשתינים ששיתפו פעולה עם השב''כ נחשפים - סיפורם של שלושה סוכני שב״כ

53,131
התראות
המשת״פים - חלק א׳ לצפייה:
https://youtu.be/t82k7T03tYo?si=0akpSCnKqrb1eBjA

בסדרה תיעודית חדשה, אליה אביב יוצא למסע בעקבות שלושה משתפי פעולה שפעלו כסוכני שב"כ • הם חושפים לראשונה כיצד הפכו למגיני המדינה שנגדה התחנכו, ומספרים על עשרות הפיגועים הקשים שמנעו בגופם • טאיר, אחד מהם, מספר: "באתי להרוג אותם והם עזרו לי"
הם גדלו בסמטאות של ערים פלשתיניות, חונכו לשנוא את ישראל והיו חלק מהחברה, אך ברגע אחד בחרו להפוך למגיניה של המדינה. בסרטו החדש, "המשת"פים", יוצא אליה אביב למסע תיעודי נדיר בעקבות שלושה משתפי פעולה שבחרו להקדיש את חייהם לביטחון ישראל, אנשים שפעלו בצללים וסיפורם נחשף כעת לראשונה.

הפרק הראשון בסדרה חוזר עם הגיבורים אל נוף ילדותם בשכונות הפלשתיניות, אל רגעי העוינות שחוו בעצמם כלפי יהודים, ואל הנסיבות שהובילו אותם להתגייס כסוכני שב"כ. זהו סיפור על זהות כפולה, על הקרבה אישית עצומה ועל עשרות פיגועים רחבי היקף שנמנעו בזכות פעילותם החשאית והמסורה.
"אני מנעתי 33 פיגועים", מספר בהאא, אחד המשת"פים. "יש אחד שאמר שהוא רוצה לעשות פיגוע, אני כבר סגרתי אותו; נתתי מידע, אחרי כמה שעות פעלו". גם חאלד חושף סיכול דרמטי: "מישהו משכם תכנן לעשות פיגוע ביום הבחירות. הצלחתי להגיע למסלול שלו, התקשרתי לקצין ואמרתי לו מי האיש ולאן הוא צריך להגיע. תפסו אותו במזרח ירושלים".
השינוי התודעתי שעברו מתואר בעוצמה על ידי טאיר, שמספר על המפגש שלו עם ישראלים: "מה זה העם הזה? אני בא להרוג אותם והם עוזרים לי לעמוד על הרגל במקום לשים לי כדור בראש?". הוא מוסיף: "לא התייחסו כאילו אני מחבל, התייחסו כאילו אני בן אדם. זה משהו שעשה לי שינוי במוח".

אילן שגב, בכיר שב"כ לשעבר, מספק את הזווית של המפעיל בשטח. "אתה מאתר את היעד שאתה רוצה לעבוד מולו ואתה מחפש את האנשים בתוך היעד, אותם אתה יכול לגייס", הוא מסביר. לדבריו, המניע הוא לא כספי: "סוכן בא להיות סוכן ממניעים אישיותיים. יש בו משהו שאתה כרכז שטח צריך לאתר ולדעת איפה ללחוץ".

(ערוץ 14)
https://www.c14.co.il/article/1547416
5 תגובותמיון לפי
  • יפה, אז בזכות זיני גם תקשורת הימין מקבלת גישה לארגון?
  • אני באמת חושב שזו פגיעה מסוימת בבטחון המדינה
    מעניין אם זה עבר צנזורה כלשהי
  • בתקופה האחרונה השבכ ממלא את באר שבע במשתפים בצורה מטורפת שהרבה תושבים במיוחד נער...
  • הש.ב.כ. הוא מיוזמי הטרור העיקריים ביו''ש חלק עצום מפעולות הטרור מתחילות כשסוכן ש...