רוטר
06.05.2026
רוטר
בחזרה לסקופים

משרד הדתות תוקף במכתב חריף את רה''ע רעננה: ''אתה פועל בניגוד לחוק''

44,571
התראות

מנכ"ל משרד הדתות יהודה אבידן שיגר מכתב חריף לראש-העיר רעננה חיים ברוידא, לאחר שהלה טען לאחרונה כי משרד הדתות אינו מעביר תקציב לפעילות מקוואות הנשים בעיר.

הסאגה החלה לאחר שברשת קבוצות וואטסאפ מקומיות בשם 'חמ"ל רעננה' דווח על עצומה שבה דרשו נשים רבות מהעיר לפעול בדחיפות לטיפוח המקוואות – ולהעברת תקציבים בנושאי דת. "נשים רבות בוחרות לטבול בערים שכנות או לוותר על כך בכלל", כתבו.

ברוידא בתגובה כתב לתושבים כי שלח מכתב לשר לשירותי דת יריב לוין שבו נטען: "תפעול ותחזוקת המקוואות אינה באחריות עיריית רעננה, אלא בבלעדיות של המועצה הדתית, על כל המשתמע". ברוידא הודה במכתב ש"הפניות לעירייה מצד נשים וגברים על מצב תחזוקה ירוד במקוואות מוצדק", אך טען ש"כבר שנה וחצי, שאני בולם בנחרצות, נסיונות לכפות על רעננה מינויים 'מגבוהה' (הטעות במקור) של 'אנשי שלומם'".

בשל כך שיגר מנכ"ל המשרד לשירותי דת יהודה אבידן מכתב חריף לרה"ע רעננה כתגובה לטענותיו: "מכתב זה הזכיר לי משל שבו אבא מכה את בנו מכות נמרצות וכשבנו בוכה, האב מתפלא מדוע הוא בוכה. הנמשל, לצערי, טמון בהתנהגותך כאשר הינך מפר ברגל גסה את החוק ולא מעביר את חלקך לתקציב המועצה הדתית, אתה פוגע באפשרות לטפל ולתחזק את כל הקשור לשירותי הדת בעיר ולאחר מכן הינך כותב שהמועצה הדתית אינה מתפקדת. מכובדי ראש העיר, כתבת במכתבך שמצב המקוואות בעיר קשה מאוד ואכן אני מסכים איתך. עם זאת, מצב זה לא נוצר בשנה האחרונה לצערי, מדובר בהזנחה שנמשכת כבר שנים רבות תחת ראש מועצה דתית שבחרה העירייה. כך שאת התלונות יש להפנות לעירייה, לאדם שבחרה שינהל את המועצה הדתית".

באשר לטענות ברוידא על ניסיון למינוי כפוי במועצה הדתית, הסביר אבידן: "למעלה משנתיים לאחר שפניתי אליך כדי לקיים הרכב מועצה דתית ולבחור לה ראש מועצה דתית, העירייה גררה רגליים עד חלוף הזמן החוקי. לא פעלתם בנושא, אלא רק בתום הזמן המוקנה בחוק. למרות זאת, השר מיכאל מלכיאלי נמנע מלמנות ממונה, וזאת על מנת לאפשר לעירייה להגיע להסכמה עם כלל סיעות הבית בדבר ההרכב. לצערי, גם זה לא צלח ומזה קרוב לשנה המועצה מתפקדת ללא ממונה. לצערי, ניצלת את המצב. במקום לנהוג באחריות בתקופה שבה אין ממונה על המועצה הדתית ואין יו"ר, שבה מצופה היה ממך כראש עיר לסייע עד שיימצא פתרון, בחרת ולא בפעם הראשונה לנהוג בניגוד לחוק. בחרת לפגוע במועצה הדתית ולעכב את הכספים המגיעים לה על פי דין מהעירייה. בכך אתה פוגע בכל שירותי הדת בעיר במקוואות, בכשרות ובתרבות התורנית. החמור מכל הוא שנוצר מצב ללא אפשרות לשלם משכורות לעובדי המועצה הדתית. אכן, היו מספר ניסיונות להתחשב בדעתך ולמנות ממונה בהסכמה. לצערי, ניסיונות אלו לא עלו יפה". מנכ"ל המשרד לשירותי דת התריע: "לאור כל הנסיבות והאמור לעיל, ולאור מצבה של המועצה הדתית, לא ניתן להמשיך ולגרור רגליים. טובת המועצה הדתית ושירותי הדת בעיר קודמים לשיקולים הפוליטיים שלך או של כל אדם אחר. אני קורא לך להעביר מיד וללא כל דיחוי את הכספים שהינך מעכב בניגוד לחוק למועצה הדתית. זאת, על מנת שנוכל לטפל במקוואות (כשם שהינך מבקש), לשלם משכורות לעובדי המועצה הדתית, ולשרת ולטפח את שירותי הדת בעיר".

מקור:

https://www.inn.co.il/news/696103
4 תגובותמיון לפי
  • שלח מכתב לשר לשירותי דת יריב לוין, אבל אין שום סיכוי שלוין עוסק בכך
  • בסוף האזרחים סובלים מזה
    מיותר לחלוטין
  • בעיה ארצית שבכוונה לא ממנים מועצות דתיות כי רוצים להצניח מקורבים מש''ס
  • ממתי ראש עיר פועל לפי חוק