רוטר
06.11.2025
רוטר
בחזרה לסקופים

המשטרה בודקת את הקשר של פרשת השחיתות בהסתדרות לבכירי הליכוד

335,754
התראות
חקירת "יד לוחצת יד" מטפסת למעלה? בכיר בלהב 433 מאשר כי נבדקים הקשרים של בעל חברת הביטוח עזרא גבאי לשרים במפלגת השלטון • השרים מיקי זוהר וחיים כץ ידועים כמקורבים במיוחד לגבאי, קבלן קולות וחבר ותיק במרכז הליכוד - וצפויים למסור עדות

פרשת "יד לוחצת יד": בכיר בלהב 433 אישר אמש (שני) לחדשות 12 כי המשטרה בודקת את הסתעפות פרשת השחיתות בהסתדרות לשלטון המרכזי וכי שמם של כמה שרים בליכוד עלה במסגרת העדויות שנאספו: מיקי זוהר, גדעון סער, יריב לוין, חיים כץ ואלי כהן.

עזרא גבאי ומיקי זוהר
עזרא גבאי והשר זוהר בימים אחרים
השרים רצו בקרבתו של גבאי, חבר ותיק במרכז הליכוד שאחראי על מפקד של כ-800 בוחרים. גבאי רצה לקבל מהפוליטיקאים כמה שיותר תאגידים עירוניים, רשויות מקומיות וחברות ממשלתיות לסוכנות הביטוח שלו, ששווים לו הון. השיטה הזאת עבדה, על פי החשד, במשך שנים.

השם המרכזי הוא מיקי זוהר, שר התרבות והספורט, שלפי העדויות הוא נחשב מאוד מקורב לגבאי. מלבד כקבלן קולות בליכוד, גבאי היה מעורב במפקד שערך זוהר במסגרת הקבוצה שלו.

קשר אפשרי נוסף של השר זוהר לפרשה הוא דרך מקורבו כפיר סויסה, ראש עיריית קריית גת, שנחקר הבוקר בחשד שאפשר את העברת ביטוחי העובדים בעירייה לסוכנות של גבאי תמורת סיוע פוליטי.

עזרא גבאי וגדעון סער
עזרא גבאי והשר גדעון סער
במשטרה ייבדק גם הקשר של השר חיים כץ לפרשה ולעזרא גבאי, והשרים ככל הנראה יזומנו בהמשך החקירה למסור עדות, כרגע עדות פתוחה ולא חקירה באזהרה - אבל זה כבר תלוי בתוכן העדות שלהם.

גבאי, שהתחיל את דרכו בסניף רמת גן של הליכוד, תועד לא פעם מסתובב בחברת השרים אלי כהן וגדעון סער, ונרשמו לו גם פגישות בעבר עם יריב לוין בלשכתו, וכל זה למרות שכבר הסתבך בעבר לא פעם בפרשות אחרות.

מיקי זוהר מסר בתגובה: אני לא מבין על מה אני אמור להתייחס, אין לי שום קשר לפרשה.

כפי שנחשף היום לראשונה ב-N12, חוקרי היחידה הארצית למלחמה בפשיעה החמורה פשטו סביב השעה 6:00 על משרדי ההסתדרות ועצרו שורת בכירים, בהם יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד שעוכב לחקירה יחד עם אשתו, ובערב הוארך מעצרם בשמונה ימים. יותר מ-350 נחקרו, ובהם כמה ראשי רשויות ובכירים מאוד במשק.

https://mobile.mako.co.il/news-politics/2025_q4/Article-f13033649fa4a91027.htm
33 תגובותמיון לפי
  • אני מבין שהסקופ נקבע מראש למפלגת הליכוד בדומה לכאורה לפגישות המושחרות של יאיר ו...
  • לא ביבי לא חוקרים ❗
  • השחיטות היא חוצת מגזרים אבל הרבה יותר קל ואפשרי להיות מושחת כשאתה בשלטון ויש לך ...
  • המידע הזה פורסם כבר אתמול.
  • כשחוטבים עצים - עפים שבבים. כל ליכודניק ששיתף פעולה עם המאפיה של בר-דוד צריך להש...
  • נראה לי זה אשכול בלי ביביסטים... צרצרים
  • לא פייר - הפורום פה צהל וחגג סוף סוף המשטרה חוקרת את השמאל- אבל מה מסתבר כשמושחט...
  • 🎗 אבל אתמול חגגו כאן שמעוז השמאל נפל😃 הקשר של פרשת השחיתות בהסתדרות לבכירי הלי...
  • אפשר להניח שנתחיל לראות בפורום קריאות למשטרה לעצור ולהחרים את הטלפונים של זוהר, ...
  • מהר להעלות עוד ידיעה על הפצרית. עוד לא היה סקופ על צבע הגרביים שלה
  • חשבתי שאתה הראש אתה אשם תופס גם בהסתדרות https://rotter.net/User_files/forum/69...
  • שיחקרו את הדירות של מיקי זהר
  • אומרים ''יד רוחצת יד'' ולא ''לוחצת''
  • מושחתים הביתה
    רק לא חקירות סלקטיביות
  • עדות פתוחה ולא חקירה באזהרה
  • יש בכנסת 5-10 חכים שקשורים להסתדרות, זה יכול להיות קשור לרוב המפלגות הגדולות