רועי עידן מסביר מה הדרך בה קטאר מפיצה תעמולה נגד ישראל - רוכשת משפיעני רשת, אך לא בצורה ישירה, ומעצימה אותם.
הקטרים עובדים אחרת. הם לוקחים קומיקאי/ פודקאסטר/ משפיען (מאוד מצחיק בד"כ אני חייב לציין) שלא כל כך הולך לו, נגיד שמוציא איזה תכנית בנטפליקס שנופלת חזק על האף - רצוי אחד כזה שיודע לסגור הופעה אצל רוגן - ופתאום תוך כמה חודשים הוא הופך ממישהו עם דעות מורכבות, שמארח אפילו את נעה תישבי בפודקאסט שלו ושומר על איזון יחסי - למכונת הפצת תיאוריות קונספירציה אנטישמיות כמו המצ"ב.
ככה לדעתי הם עשו עם אנדרו טייט ודן בליזריאן (שכנראה גם באו אנטישמים מהבית, זה עוזר...) ככה הם עשו עם קנדס וטאקר, תפסו אותם כשהם היו למטה, הם קונים את המניה בזול - ואז מזרימים המון המון כסף לתוך האלגוריתמים, קידום ממומן, חוות בוטים בפקיסטן ואינדונזיה, פלטפורמות תקשורת עובדות שמהדהדות - ככה השווי עולה. המשפיען "גדל", מרוויח המון כסף מהאנגייג'מנט אולי אפילו בכלל לא מוציא חשבונית לקטר או מי מטעמה אוריך-סטייל - רק נהנה מה rev sharing ובכלל אי אפשר לעלות על הקשר המדינתי.
כמובן שגם יש פה ניפוח אורגני - מה לעשות שיש לסחורה הזו עשרות ומאות מיליוני קליינטים גם בעולם המוסלמי וגם במערב.
בתור מאזין די שקדן לטים דילון בעבר אני ממש ראיתי את זה קורה מול העיניים (או האוזניים), אני צופה שבחודשים הקרובים הוא פתאום "יגדל" אתם תשמעו ותכירו אותו בניגוד לעכשיו, וזה לא יהיה בנסיבות חיוביות עבור מדינת ישראל.
https://x.com/Roy_Iddan/status/1967092913592029432
הכושי עשה את שלו ונזרק לכלבים