רוטר
22.04.2025
רוטר
בחזרה לסקופים

לפיד: אני רוצה עכשיו להזהיר על בסיס מידע מודיעיני חד משמעי - אנחנו בדרך לאסון נוסף. הפעם זה יבוא מבפנים

25331,086
התראות
*ראש האופוזיציה יאיר לפיד בהצהרה לתקשורת:*

*אני רוצה עכשיו להזהיר על בסיס מידע מודיעיני חד משמעי: אנחנו בדרך לאסון נוסף. הפעם זה יבוא מבפנים. רמות ההסתה והטירוף הן חסרות תקדים. יהיה פה רצח פוליטי. יהודים יהרגו יהודים.*

*האיומים הרבים ביותר הם נגד ראש השב״כ, רונן בר.*

*מפלגת השלטון הישראלית, הליכוד, הוציאה הודעה רשמית שבה נאמר, ״רונן בר הופך חלקים בשב״כ למיליציה פרטית של הדיפ-סטייט״. לאמירה כזו יש השלכות. הם יודעים בדיוק מה זה עושה לחלק מהתומכים שלהם.*

*אני קורא לראש הממשלה, תעצור את זה. זה עליך. תשתיק את השרים שלך, את הבן שלך במיאמי, במקום לתת גב להסתה, תן גב לשב"כ, לכוחות הבטחון, למערכות שמחזיקות את המדינה הזו בחיים.*

*לא תוכל להגיד אחר כך ״לא ידעתי״. הפעם זה לא יצליח לך. אתה כן יודע, אתה חלק מזה, אתה צריך להפסיק את זה.*

*הדברים המלאים:*
שבועיים לפני מחדל השבעה באוקטובר עשיתי מסיבת עתונאים ובה הזהרתי שאנחנו בדרך למלחמה ולאסון בטחוני. הממשלה סירבה להקשיב. אני רוצה עכשיו להזהיר שוב, גם הפעם על בסיס מידע מודיעיני חד משמעי: אנחנו בדרך לאסון נוסף.

הפעם זה יבוא מבפנים. רמות ההסתה והטירוף הן חסרות תקדים. הקו האדום נחצה. אם לא נעצור את זה יהיה פה רצח פוליטי. אולי יותר מאחד. יהודים יהרגו יהודים.

האיומים הרבים ביותר הם נגד ראש השב״כ, רונן בר.

רונן בר היה צריך להתפטר מתפקידו אחרי השבעה באוקטובר. לממשלה מותר לפטר אותו כל עוד זה נעשה בהליך תקין, שאושר בבית המשפט, בלי שזה יפגע בחקירת קטאר גייט.

רונן בר כשל, אבל הוא פטריוט ישראלי ולוחם שהקדיש את חייו לבטחון ישראל. הוא גדל בסיירת מטכ״ל וביחידה המבצעית של השב״כ. השב״כ בראשותו סיכל בשנה האחרונה יותר מ-1,200 פיגועים רצחניים נגד אזרחי ישראל.

חלק גדול מההצלחות המבצעיות של המלחמה היו של השב״כ, יחד עם כוחות הבטחון. ובכל זאת, מרבית האיומים כלפי ראש השב״כ הישראלי הם לא מערבים, הם לא מהחמאס או מהחיזבאללה, אלא מיהודים.

אני רוצה להקריא לכם מקבץ של דברים שנכתבו על רונן בר ברשת בשבועות האחרונים הדברים נכתבים בגלוי, בידי אנשים אמיתיים:

יוסי אוחיון כותב: ״זה הבוגד הכי גדול שהיה בכל ההיסטוריה של העם היהודי״; ליאור נהוראי חייט כותב: ״ללא ספק. תליה.״; מיה כותבת: ״הוצאה להורג זו מתנה בשבילך… אתה צריך לסבול עד יומך האחרון.״ לי.הא כותבת: ״מוות בתליה.״ הומיז.דוט.קום. כותב: ״להוציאו להורג.״

דוד יהודאי כותב: ״רב המרצחים רונן בר הוא היהודי הפושע הרוצח הגדול ביותר שחי בכל הזמנים בעולם כולו.״ בסדרת תגובות באתר ערוץ 14 נאמר עליו, ״ביוב נאצי.״ ״ביוב שמאלן נאצי.״ ״רונן בר אויב עם ישראל והדמוקרטיה, סרטן בלב האומה שחייבים להכחידו.״

״בלעדי לערוץ 14,״ כותב אחד הגולשים, ״רונן בר נושם את נשימותיו האחרונות, לא יהססו להוריד אותו על הכסא… הוא מתבצר במשרד כי בחוץ ממתין לו כדור בראש… גורלו נחרץ.״

מה שקראתי פה הוא מקבץ מקרי לגמרי, כולו מהזמן האחרון. יש עוד בלי סוף אמירות כאלה. הדברים האלה אינם נאמרים בחלל ריק. ההשראה מגיעה מלמעלה. ישירות מהשלטון.

מפלגת השלטון הישראלית, הליכוד, הוציאה הודעה רשמית שבה נאמר, ״רונן בר הופך חלקים בשב״כ למיליציה פרטית של הדיפ-סטייט״. לאמירה כזו יש השלכות. הם יודעים בדיוק מה זה עושה לחלק מהתומכים שלהם.

השר סמוטריץ׳ אמר: ״ראש השב״כ הוא איש מסוכן… ופועל בעבריינות לבצע הפיכה." יאיר נתניהו אמר: ״רונן בר מנסה לבצע מהלך של הפיכה על ידי ארגון חמוש.״

דברים דומים אמרו שרים ובכירים בקואליציה גם על היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, גם הם הפכו מיד לאיומים מטורפים לגמרי ברשת. היועצת המשפטית ורונן בר מסתובבים עם אבטחה כבדה. לא בגלל איומי טרור איסלאמי, לא בגלל המלחמה - בגלל ההסתה.

כל האבטחה לא תועיל אם ההסתה הזו תמשך. יהיה פה רצח פוליטי. אנחנו הולכים למקום אפל ומסוכן. את האסון הגדול בתולדותינו הביא עלינו החמאס. את האסון הבא תביא ההסתה המטורפת הזו.

חסידי נתניהו יאמרו מיד, ״אבל יש הסתה נגד ראש הממשלה.״ יש הסתה נגד ראש הממשלה. גם היא צריכה להפסק. מי שמסית לאלימות צריך להיעצר. אלא שזוהי סימטריה מזוייפת.

האחריות היא קודם כל של ראש הממשלה ואנשיו. מי שנבחר לנהל את המדינה אחראי למה שקורה בה. אחראי לשבעה-באוקטובר, אחראי להסתה. להתבכיין ולהתלונן שמסיתים גם נגדך זה לא תירוץ ולא תשובה ובטח לא מנהיגות.

אי אפשר להמשיך ככה. השנאה והרעל לא יכולים להמשיך לנהל את החיים שלנו. זה מפרק אותנו. חלום חייהם של ארגוני הטרור הוא לראות את ממשלת ישראל יוצאת ככה נגד השב״כ. הם לא יכולים היו לקבל מתנה גדולה יותר.

בפני מדינת ישראל עומדת סדרה של החלטות ומשימות הרות גורל. השמדת החמאס, עצירת הגרעין האיראני, הסכם עם סעודיה, מעל לכל החזרת החטופים. אנחנו לא נצליח להתמודד עם כל זה כשאנחנו מסוכסכים ושונאים ומלאי זעם ורעל.

אני קורא מפה לראש הממשלה, תעצור את זה. זה עליך. אתה יכול לעצור את זה. תשתיק את השרים שלך, את הבן שלך במיאמי, את השופרות שאתה מעסיק בתקשורת. במקום לתת גב להסתה, תן גב לשב"כ, לכוחות הבטחון, למערכות שמחזיקות את המדינה הזו בחיים.

אם לא תעשה את זה עכשיו, באופן נחרץ, לא תוכל להגיד אחר כך ״לא ידעתי״. הפעם זה לא יצליח לך. אתה כן יודע, אתה חלק מזה, אתה צריך להפסיק את זה.
253 תגובותמיון לפי
  • האירוניה.. הצביעות.. השקרים.. ערכתי לאחרונה בתאריך 20.04.25 בשעה 19:26 בברכה, הנ...
  • לך לעזאזל ומהר
    טינופת מסית ארור מריונטה של טייקונים.
  • הוא מדבר על הקריאות בוגד/היטלר/פרעה/נאצי על נתניהו?
  • מכין אליבי יא אידיוט שימושי שנה וחצי יש הסתה על ראש הממשלה ואתה עכשיו מתעורר ועו...
  • ממש כמו האנס שמאשים את הקורבן לא ייאומן כמה ההסתה של הלפיד וחבריו הפאשיסטים התנר...
  • לפיד... למה ללכת רחוק. חפש כאן בפורום.... מכונת רעל על מלא. קטאר נגד שירותי הבטח...
  • למרות מידע מודיעיני חד משמעי עד כה לא נעצר אף חשוד לפיד: אני רוצה עכשיו להזהיר...