רוטר
22.04.2025
רוטר
בחזרה לסקופים

נייט סילבר מעריך: אלכסנדריה אוקסיו-קורטז היא המועמדת הבאה של הדמוקרטים לנשיאות – אך מעניק לה סיכוי של כ-20% בלבד בשלב זה. - הזווית הישראלית

7020,467
התראות
נייט סילבר, מייסד FiveThirtyEight, העריך שאלכסנדריה אוקסיו-קורטז (AOC) היא המועמדת הסבירה ביותר לנשיאות מטעם המפלגה הדמוקרטית. בסרטון שפרסם באתרו, הוא והפודקאסטר גיילן דרוק בחרו מועמדים אפשריים – ודרוק בחר ב-AOC כמועמדת הראשונה שלו, מה שגרר תגובה נזעמת מסילבר: “לעזאזל! זו הייתה הבחירה שלי!”

סילבר הדגיש כי מדובר בהערכה בלבד עם סיכוי של כ-20% בלבד. דרוק נימק את הבחירה בכך ש-AOC נהנית מרמת האהדה נטו הגבוהה ביותר בקרב הדמוקרטים לפי סקר ייל האחרון, ויש לה שילוב נדיר של תמיכה רחבה ובסיס תומכים נלהב.

בנוסף, היא זוכה לחשיפה תקשורתית רבה במסע ההסברה שלה יחד עם הסנאטור ברני סנדרס (“המאבק באוליגרכיה”), מה שעשוי לסייע לה להתבלט בפריימריז שצפויים להיות צפופים

https://twitter.com/foxnews/status/1913059890341224886?s=46.twitter

הזווית הישראלית (הוספה שלי)

אם אוקסיו-קורטז תיהפך למועמדת הדמוקרטית – ואף תיבחר לנשיאה – מדובר בשינוי דרמטי עבור ישראל. היא מזוהה עם האגף הפרוגרסיבי ביותר במפלגה, ובאופן עקבי מותחת ביקורת קשה על מדיניות ישראל, במיוחד בנוגע לעזה, להתנחלויות ולסיוע הביטחוני האמריקני. היא חלק מ”הסקוואד”, קבוצה של מחוקקים שמובילה קו נוקשה נגד ממשלת ישראל ואף קראה להגבלת או הפסקת הסיוע הצבאי.

לצידה במסע “המאבק באוליגרכיה” נמצא גם הסנאטור ברני סנדרס, יהודי שמאלני ותיק שתומך בפתרון שתי מדינות אך נחשב למבקר חריף של ישראל. סנדרס אף הגדיר את נתניהו כ”גזען” בעבר, ותמך ביוזמות חקיקה לבחינת הסיוע הביטחוני לישראל.

העובדה ששניים מהפוליטיקאים הבולטים ביותר בקרב הדור הצעיר במפלגה הדמוקרטית מאמצים גישה ביקורתית כל כך כלפי ישראל, מעידה על שינוי עומק שישראל תתקשה להתעלם ממנו. התמיכה האוטומטית שישראל נהנתה ממנה בעבר בשני צדי המפה הפוליטית בארה”ב – כבר לא מובטחת
70 תגובותמיון לפי
  • החלום הרטוב של השמאל בישראל
  • בהוספה שלך השמטת את כל העניין שהיא תומכת בטרוריסטים..."באיפא"ק, השדולה הפרו-ישרא...
  • אני משתדל לא לתייג אנשים, אבל היא באמת דבילית ולא מלומדת בעליל. הדמוקרטים יהיו ד...
  • עד שהיא תיכנס אם בכלל לא תהיה שום משמעות לנשיאות שלה עזה תימחק לבנון ואירן יובסו...
  • אם תבחר הבוטים יגידו ביבי הרס את היחסים עם הדמוקרטים חח
  • מציע לא לזלזל בה. אני מקווה מאוד שטראמפ לא יעשה יותר מדי טעויות ולא יהרוס 2028 ל...
  • מעולה קיצונית כמו יאיר גולן סתומה כמו יאיר לפיד צורחת כמו לזימי המשוגעת go for i...
  • השינויים בחברה האמריקאית ידועים כבר הרבה מאוד שנים.. למעשה, זה רק הולך ומתדרדר מ...
  • אובמה היה רק הפתיח של השינוי העמוק במפלגה הדמוקרטית אני מקווה שבישראל הבינו את ז...