רוטר
21.04.2025
רוטר
בחזרה לסקופים

עד סוף השנה יתחילו לספק מערכות לייזר 'מגן אור' ללקוחות.

4622,667
התראות
[מתוך כתבה על נשות מחקר ופיתוח ב'רפאל']

הנשים שניצבות בחזית - לא בשטחי הלחימה אלא במעבדות המבהיקות של רפאל - מספרות על החידושים המדהימים שהן מקדמות, על העבודה הטוטאלית בזמן שהילדים במקלט ועל המפגשים המרגשים עם המפקדים.

עד סוף השנה הנוכחית נכיר את מה שעתיד להיות שובר שוויון במעטפת ההגנה של ישראל: "מגן אור" (Beam Iron), מערכת ליירוט טילים, כטב"מים, פצצות מרגמה ורקטות באמצעות קרני לייזר. אפס השקעה ביירוט, או כמעט אפס השקעה, ביצועים מדהימים אם להסתמך על דוברות המפעל, ואספקה לפני 2026. "והיתרון הגדול", אומרת נ', שמובילה את הפיתוח, "שאנחנו נוכל ליירט אותם בלי מגבלות. אין מחסנית שנגמרת. טווח הפגיעה של 'מגן אור' הוא כרגע עשרה קילומטר והמטרה עוד להגדיל. אין אף מדינה שקרובה ברמת הבשלות למקום שאליו הגענו. בריטניה, שהיא המתקדמת מכולן, שמדברת בינתיים על טווחים הרבה יותר קטנים, נמצאת הרבה שנים אחרינו".

ב־2022 נ' קיבלה את פרס המפעל על הפרויקט: "בשבילי זה כאילו קיבלתי את האוסקר, ועוד יותר מהאוסקר. אני לא יכולה לומר שהילדים שלי הבינו מה בדיוק אני עושה, אבל כן שמעתי את הבת הקטנה שלי מסבירה לאח התאום שלה ש'אתה לא צריך לדאוג כי אמא עושה לנו כיפת ברזל. אחד הרגעים היותר אמוציונליים היה כשמפקד באחת היחידות הגיע אלינו לאחר שהרכבנו לו את אחת המערכות, 'אם היה לי את הדבר הזה ב־7 באוקטובר', הוא אמר לנו, 'עשרה מהחבר'ה שלי שנהרגו היו נמצאים פה היום'. זה שובר את הלב".

צ', ראש תוכנית "ברדים" בחיל האוויר וכיום עומדת בראש תוכנית החימושים האוויריים. משפחת ה"ברדים" היא מגוון של חימושים מדויקים מהמתקדמים בעולם: "זה לא קסם. זו אלגוריתמיקה מתקדמת, מצלמה משוכללת שיושבת על הפצצה, שיודעת לנתח את תצלומי האוויר ואז לנווט לעבר המטרה. החימוש יודע לאן ללכת. היה צריך לענות על הדרישות מהיום למחר, להתמודד עם אתגרים לוגיסטיים בלתי נתפסים, וכל הזמן לדאוג לילד בן ארבע שחווה חלק לא מבוטל מהאזעקות כשאני לא איתו. כשהיה צבע אדום במפעל בלשם, לא נלחצתי. כשזה היה במקום שבו אני גרה, הלב שלי נשבר".

אחת ההצלחות הגדולות של רפאל בתקופת המלחמה, על פי ד"ר נ', מנהלת תחום אנרגיה, אופטיקה ומזעור, הייתה היכולת להמשיך לייצר כשכל העולם נתקע: "אנחנו בתקופה של מחסור עולמי ברכיבים כתוצאה מהמלחמה באוקראינה, מהעימותים במזרח התיכון עוד לפני המלחמה, ובטח בעקבות המלחמה ונוכח עליית הביקוש בארה"ב. רק שבניגוד למדינות אחרות שתלויות ברכש חוץ, רפאל הצליחה לשמר את היכולת התפקודית שלה. העצמאות שלנו היא לא סיסמה, היא תנאי"
https://bit.ly/42rrOT2

כתבתה של אריאלה רינגל הופמן | צילום: אלעד גרשגורן

https://imagizer.imageshack.com/img924/5374/QZsli3.jpg
46 תגובותמיון לפי
  • לא עתיד להיות שובר שוויון מה שעתיד להיות שובר שוויון במעטפת ההגנה של ישראל: "מגן...
  • יישר כח
    למרות שאני מעדיף תוקף אור,מדיניות ההגנה לא צלחה כל כך
  • זה לא שובר שוויון כי הגרעין של החמאס ישוחרר מהכלה ויצמח מחדש.
  • כתבת סלט. חצי על לייזר מירט. חצי שני כנראה על לייזר על פצצה. מניח שהמיירט יהיה מ...
  • מה שיהיה שובר שוויון זה אם נרגיל את האוייבים שלנו לאבידות בסדר גודל מיקראי בצד ש...