השר עמיחי שיקלי: ''א' הציג לי מידע מחקירה שניהל השב''כ נגד בן גביר - נחרדתי ממה שראיתי. ראש השב''כ מנצל את הארגון למטרות פוליטיות''
כשהבין שהאדם שפגש, בכיר השב"כ במילואים, משלם מחיר כה כבד, נטש את משפחתו בנחל עקב, ורץ לבית המשפט המחוזי בלוד כדי לפקח על הדיון. למחרת, בשיחת טלפון שנקטעה לא אחת, שטח שיקלי בפעם הראשונה את הזווית שלו בפרשה. על הדרך התברר שבלי קשר למקרה הנוכחי, כבר לפני זמן נדלקו אצלו נורות אדומות בנוגע לתפקודו של ראש השב"כ, רונן בר.
"כשהוא סירב להופיע בממשלה שדנה בפיטוריו, הבנתי מדוע בלילה שבין 6 ל־7 באוקטובר ראש השב"כ גם לא הרים טלפון לראש הממשלה".
למה? מה הקשר בין הדברים?
"משום שרונן בר מעולם לא הכיר בכפיפות שלו לממשלה ולראש הממשלה. מבחינתו, מפלגה כמו עוצמה יהודית היא אויב הדמוקרטיה וממשלה ימנית היא בעיניו בעיה".
למה הוא בא דווקא אליך?
"איני יודע, אבל אני מעריך שזה היה בגלל ההתנהלות שלי בפרשת הנגד ארי רוזנפלד, ואולי הערכה כלשהי. שוחחנו. הוא הציג מידע מסוים שנגע לחקירה (ששב"כ ניהל) נגד בן גביר. צריך לומר שהוא הציג לי מסמך, אבל לא השאיר לי אותו פיזית".
מה חשבת?
"נחרדתי ממה שראיתי. לא העליתי בדעתי שאנחנו נמצאים בשידור חוזר של שנות החמישים והשישים, אז שב"כ ניהל מעקבים אחרי אנשי ימין. זה בעיניי דבר בלתי נתפס. ראש הארגון מנהל חקירות נגד נבחרי ציבור. הוא מנצל את הכוח של הארגון כדי לקדם אג'נדה פוליטית. אמרתי לא' שיש חשיבות אדירה שהציבור יכיר אירוע כזה. זה מה שנקרא בצה"ל, פקודה שדגל שחור מתנוסס מעליה".
לכתבה המלאה:
https://www.israelhayom.co.il/magazine/hashavua/article/17765585
כנראה זו הנורמה החדשה במדינת ישראל
והיא הואשמה בריגול וקוראים לה בוגדת
לא כדאי להיתקע איתו על אי בודד.
בחסות החוק
עוד פוליטיקאי רמאי
ערכתי לאחרונה בתאריך 18.04.25 בשעה 17:40 בברכה, amiros