רוטר
20.04.2025
רוטר
בחזרה לסקופים

השר עמיחי שיקלי: ''א' הציג לי מידע מחקירה שניהל השב''כ נגד בן גביר - נחרדתי ממה שראיתי. ראש השב''כ מנצל את הארגון למטרות פוליטיות''

9417,563
התראות
השר עמיחי שיקלי לא מצטער לרגע שעודד את בכיר השב"כ א' לחשוף את התנהלות רונן בר: "ראש השב"כ מנצל את הארגון למטרות פוליטיות. זה מה שנקרא בצה"ל, פקודה שדגל שחור מתנוסס מעליה" • כעת הוא דורש להעניק לא' מעמד של חושף שחיתויות: "הוא הוכיח נאמנות לממלכה ולא למלך, והממלכה היא מדינת ישראל שהריבון שלה הוא עם ישראל"

כשהבין שהאדם שפגש, בכיר השב"כ במילואים, משלם מחיר כה כבד, נטש את משפחתו בנחל עקב, ורץ לבית המשפט המחוזי בלוד כדי לפקח על הדיון. למחרת, בשיחת טלפון שנקטעה לא אחת, שטח שיקלי בפעם הראשונה את הזווית שלו בפרשה. על הדרך התברר שבלי קשר למקרה הנוכחי, כבר לפני זמן נדלקו אצלו נורות אדומות בנוגע לתפקודו של ראש השב"כ, רונן בר.

"כשהוא סירב להופיע בממשלה שדנה בפיטוריו, הבנתי מדוע בלילה שבין 6 ל־7 באוקטובר ראש השב"כ גם לא הרים טלפון לראש הממשלה".

למה? מה הקשר בין הדברים?
"משום שרונן בר מעולם לא הכיר בכפיפות שלו לממשלה ולראש הממשלה. מבחינתו, מפלגה כמו עוצמה יהודית היא אויב הדמוקרטיה וממשלה ימנית היא בעיניו בעיה".

למה הוא בא דווקא אליך?
"איני יודע, אבל אני מעריך שזה היה בגלל ההתנהלות שלי בפרשת הנגד ארי רוזנפלד, ואולי הערכה כלשהי. שוחחנו. הוא הציג מידע מסוים שנגע לחקירה (ששב"כ ניהל) נגד בן גביר. צריך לומר שהוא הציג לי מסמך, אבל לא השאיר לי אותו פיזית".

מה חשבת?
"נחרדתי ממה שראיתי. לא העליתי בדעתי שאנחנו נמצאים בשידור חוזר של שנות החמישים והשישים, אז שב"כ ניהל מעקבים אחרי אנשי ימין. זה בעיניי דבר בלתי נתפס. ראש הארגון מנהל חקירות נגד נבחרי ציבור. הוא מנצל את הכוח של הארגון כדי לקדם אג'נדה פוליטית. אמרתי לא' שיש חשיבות אדירה שהציבור יכיר אירוע כזה. זה מה שנקרא בצה"ל, פקודה שדגל שחור מתנוסס מעליה".

לכתבה המלאה:

https://www.israelhayom.co.il/magazine/hashavua/article/17765585
94 תגובותמיון לפי
  • כל שבוע שעובר נחשף עוד ועוד איך הם משתמשים בכלים דיקטטורים נגד אזרחים ופוליטיקאי...
  • האמת זוועה אם כל זה נכון לא הגיוני שהפקידים שהם לא נבחרי הציבור יקחו את החוק ליד...
  • שאלה למומחים: האם יש לו או אין לו חסינות פרלמנטרית?
  • כל העזתים מחבלים כל השמאלנים שבעד מושחתים!
  • מפליל את א ככה בקטנה
  • שקרן בן שקרן הבנתי מדוע בלילה שבין 6 ל־7 באוקטובר ראש השב"כ גם לא הרים טלפון לרא...
  • נו? ו....? מה שיקלי? מה צריך עוד למען ה'? בלי קשר למקרה הנוכחי, כבר לפני זמן נדל...
  • מבחינת מוסתי התשקורת אין בעיה ששב''כ ישמש זרוע של עז א-דין אל-קפלן לבצע חיסולים ...
  • תגיד: הפתיע אותי אולי תוסיף ''מאוד'' ... אבל ''החריד''? זה מה שמחריד אותך משתכשך...
  • אתה נחרד מחקירה נגד עבריין. אני נחרד מטבח אוקטובר ומימון מקטאר לחמאס וללשכת ראש ...
  • אז במקום לפנות לרשויות החוק, לראש הממשלה, לשר המשפטים הוא בחר ''להמליץ'' לאיש הש...
  • ואתם כבר בראשון צריכים לקבל החלטה למרות התערבות הלא חוקית ראש השבכ יודח לאלתר. ד...
  • בדיוק כמוכם- מנצלים את הכנסת למטרות פוליטיות
    כנראה זו הנורמה החדשה במדינת ישראל
  • השב''כ כלי שרת של השמאל, וזה מחייב תיקון.
  • לצערי, מי שבאמת צריך להיעצר ולהיחקר מסתובב חופשי ומתוך שכנוע עצמי שהתפקיד הציבור...
  • ענת קם הציגה גם מידע
    והיא הואשמה בריגול וקוראים לה בוגדת
  • אחיזת ברזל בקרנות המזבח…
    לא כדאי להיתקע איתו על אי בודד.
  • השבכ כארגון קיבל חיים עצמאיים משלו ללא תלות בממשלה המפעילה. מסוכן ביותר
  • רונן בר מינן צריך לעוף לכלא! הוא והחברה שלו היועמשיט...
  • יש נהלים וחוקים מסיבה מסויימת מחר יבוא עובד שב"כ יתייעץ עם חבר כנסת ערבי על חקיר...
  • רק על זה ראש השב״כ והיועמ״שית צריכים ללכת
  • לא הבנתי. היה מה לחקור מסיבות פוליטיות או היה מה לא לחקור מסיבות פוליטיות?
  • להזכיר לכולם שהשמאל המחורבן חתום על יצירות אומנות כמו קגב, שטאזי, סיקוריטטה וכו'...
  • לא מאמין לאף מילה שלך.
    עוד פוליטיקאי רמאי
  • מכתב

ערכתי לאחרונה בתאריך 18.04.25 בשעה 17:40 בברכה, amiros

• פשוט להוציא אותו לחופשה לשלול את סמכויותיו בזמן החופשה ולאסור עליו להיות בקשר עם...
  • נותנים לאוייב יד חופשית לאנוס לרצוח ועוקבים אחרי פטריוטים. חייב ניקוי אורוות דחו...