רוטר
10.10.2026
רוטר
בחזרה לפוליטיקה ואקטואליה

אם הייתי אומר לכם לפני ארבע שנים

2103
התראות
שהשמאל הולך לעשות מרד בתגובה להקמת ממשלת הימין, הייתם אומרים לי ש...

"שזה לא נשמע כזה רחוק מהדעת."

ואם הייתי אומר לכם לפני ארבע שנים, שהמרד הזה יהיה מחופש קודם להפגנות, והרעיון היה שההפגנות יתעצמו יותר ויותר, כדי להגיע לשלהוב וטירוף חושים בסגנון מוסלמי, עד שההמונים המשולהבים יהיו מוכנים להסתער על הכנסת, ועל בית הראש הממשלה גם בידיעה שאולי איזה מאבטח עלול לירות עליהם, הייתם אומרים לי ש...

"שזה גם לא כזה רחוק מהדעת, בטח כשהשמאל כבר שנים, עוד מ-2011 עם "מחאת הדיור", עושה הפגנות שנשמעות כמו קריאות להפיכה... אבל להגיע עד כדי הסתערות על בית ראש-הממשלה? זה נשמע טיפה יותר מידי לשמאל של היום. הם נראים כאלו מפונקים. לאטה מקיאטו.

ואם הייתי אומר לכם שהמרד הזה יהיה בהובלת קצינים במילואים, ובתמיכה שקטה של קצינים בכירים בצבא ובמשטרה ובשב"כ, הייתם אומרים לי ש....

"שזה נשמע די הגיוני. הרי הם כמעט כולם שם שמאלנים."

ואם הייתי אומר לכם שהתירוץ של המרד הזה יהיה רפורמה של ממשלת הימין במערכת המשפט, רפורמה שמטרתה בעיקר לתת יותר משקל לקואליציה בתהליך בחירת השופטים, אחרי שנים שבהם השופטים שנבחרו מתגאים שהם פוסקים על-פי הערכים שהם גדלו עליהם (כלומר פוסקים על-פי האג'נדה השמאלנית שלהם במקום על-פי החוק), ושלאחר תחילת ההפגנות, המשפטנים במערכת, מקצה לקצה, יתנו גיבוי למרד בכל מיני דרכים, כולל פתיחת חקירות ללא הצדקה, וכולל פסקי דין של משוא פנים, הייתם אומרים לי ש....

"שממתי השמאל צריך תירוץ בכלל? התירוץ העיקרי זה שהוא לא בשלטון, ושמי שנבחר הוא לא סוציאליסט קומוניסט.... כל השאר זה איזה סלוגנים שמוקרצים על-ידי מחלקת הקופירייטינג שלהם."

ואם הייתי אומר לכם שהדמות השלטונית הטקסית הבכירה במדינה גם היא תיתן גיבוי חשאי למרד הזה, הייתם אומרים לי ש...

"זה מגיע לאנשהו? איפה החלק שבו אתה אשכרה מפתיע אותנו?"

ואם הייתי אומר לכם שכחלק מהמרד, המון טייסים וקצינים ונגדים וכל מיני חבר'ה שנמצאים במסגרת מילואים התנדבותית בצבא, יסרבו לשרת (כשהם מיתממים: זה לא סירוב, זה אי-התנדבות), וכל זה תחת התירוץ של "לא נשרת תחת דיקטטורה", ובסירוב הזה שלהם הם גרמו לישראל עיוורון מודיעיני, ושיתוק של חיל-האוויר, הייתם אומרים לי ש....

"רגע, למה הצבא נשען על מתנדבים? על מה אנחנו משלמים כל-כך הרבה כסף לצבא, שהוא לא מסוגל להעסיק אנשים במשכורת בתפקידים האלו?"

שאלה טובה...

"ורגע, מה אמרת שהיה התירוץ שלהם? רפורמה במערכת המשפט, או הדיקטטורה?"

כעיקרון, הם המרד התחיל בטענות שאבי מעוז יעשה פה מדינת הלכה, אבל אח"כ הם הוסיפו תירוצים.

"מי זה אבי מעוז?".

בחור שטוען שפקידי שמאל במשרד החינוך מכניסים עמותות שמאל לבתי הספר כדי לשטוף את המוח של ילדים באג'נדות שמאלניות, והוא רוצה שלהורים תהיה יותר בחירה במי יכנס לבית הספר וידבר עם הילדים שלהם, ובכלל יותר בחירה לגבי מה ילמדו את הילדים שלהם. אז הרצון הזה שלו נורא עצבן את השמאל, כי הם חששו שעכשיו הילדים שלהם יחזרו בתשובה או משהו.

"אבל הם סותרים את עצמם! אם הרצון שלו מתממש, זה אומר שבתי ספר במקומות של השמאל, יהיו עם תכנים יותר שמאלנים.... האנשים האלו לא יודעים להפעיל מוח?"

לא, הם לא יודעים. לכן הם שמאלנים. בכל אופן, אם הייתי אומר לכם לפני --- "טוב, הבנו, בקיצור, מה השמאל עשה??? תפתיע אותנו כבר!!"

..... הם כאמור איימו שלא יהיה צבא, שישראל היא עכשיו עיוורת מול האיומים, איימו שלא יגיעו למילואים גם אם תפרוץ מלחמה כוללת, ובמקביל צרחו בכל מקום שביבי ינסה ליזום מלחמה כדי להסיח את הדעת "מההפגנות" וכדי לאחד את העם.

ו... במקביל לכל זה הם הזהירו שאנחנו בשנת ה-50 ללחימת כיפור 73', ושישראל על-סף מלחמה אזורית, ושביבי מסכן את המדינה בגלל שהוא מסרב לעצור את החקיקה (כלומר מסרב להיכנע לסחיטה שלהם באיומים).

ואם זה לא מספיק, בכירי מערכת הביטחון הלכו שוב ושוב אל ביבי וביקשו ממנו לעצור את החקיקה, כי הם טענו שהמודיעין מראה שבגלל "השסע", ההרתעה נפגעת, וישראל נתפסת כחלשה והאויבים חוככים בדעתם אם לתקוף.

ו... אז כמעט ביום המדוייק של השנה ה-50', האויב בעזה (וגם בלבנון) מראה סימנים שהוא רוצה לתקוף, ובכירי מע' הביטחון יושבים בחדר ועושים דיון על הסימנים, ומחליטים שזה נראה כמו עוד תרגיל של גדודי חמאס.

כמו עוד תרגיל. של גדודי חמאס.

כמו עוד.... תרגיל...... של גדודי חמאס.

גדודי חמאס.

גדודים.....

וזה כשאותם בכירים הציבו מול האויב בעזה כוח של 2.5 גדודים בפועל, (הם טוענים 4 גדודים, אבל הסד"כ בכללותו של שניים וחצי גדודים).

והבכירים האלו גם הוציאו את רוב הצבא לחופשה בחגי תשרי. הם קראו לזה "הדממה"...

ואז, בשחר הלילה של הסימנים, חמאס תקף עם כוח אוגדתי, וגרם ל-1200 אבידות, וחטף הרבה אזרחים לעזה, ואח"כ המורדים, שהבינו שהם הולכים לחטוף מהעם על המרד הזה, עשו פיבוט לנושא ההפגנה, והתחילו לצרוח "עסקה עכשיו" ולטעון שביבי "מפקיר את החטופים", ושלחו שליחים לארה"ב כדי ללחוץ על הממשל האמריקאי שיפעיל לחץ על ישראל להסכים לעסקה.

וזה כשבמקביל, המשפטנים המורדים שלהם קושרים ידיים לצה"ל ומאיימים על קציני צה"ל בהעמדה לדין בהאג.

וחלקים בשמאל מתחילים לצרוח שצה"ל עושה פשעי מלחמה בעזה, ואפילו השמדת עם.

ואויבי ישראל הפעילו מערך לוחמה פסיכולוגית שצרח גם הוא שישראל זה נאצים, ושהם עושים השמדת עם, ומאחר ולאויבי ישראל יש גם כוח כלכלי אדיר (נפט), אז כרגיל מעצמות העולם איימו בסנקציות על ישראל, כדי להצר את רגליה ולעכב אותה ולמנוע ממנה להשמיד את אויביה, כמו שעשו מאז הקמת המדינה.

למשל, כשישראל הפסיקה את המים והחשמל והגז לעזה, אז נשיא ארה"ב מיד איים בסנקציות כבדות, ולכן הפעילו מחדש את כל התשתיות האלו. ואז כמובן השמאל צחק על איך הימין נכנע מיד. וזה למרות שזה אותו השמאל שהזהיר אותנו שאם יהיו סנקציות עלינו, אז תהיה שואה נוספת....

בכל אופן, את המעברים של סחורות לעזה לא פתחו מחדש. כלומר מהבחינה הזו, היה מצור מלא. אבל אז הלוחמה הפסיכולוגית של האויב התחילה בטענות שיש רעב בעזה, וגם אנשים בשמאל הצטרפו לטענות האלו, וכמובן שמהר מאוד, ארה"ב איימה בסנקציות אם לא נספק אוכל לערבים בעזה. אז כדי להרגיע את ארה"ב ואת האג, הממשלה החלה לספק אוכל לאוכלוסיית האויב.

וכמובן שמורדי השמאל שמחו על ההזדמנות לסלף, וטענו שהממשלה מסייעת לאויב, ושהימין לא יודע לנצח.

וכך הלאה והלאה, מה שכרגיל, גורר את המשך המלחמה באויב במשך שנים, כמו שזה גרר את המלחמה הזו מ-48' ועד היום.

"וואלאק, אם היית אומר לי את כל זה לפני 4 שנים... הייתי מאמין לזה."
2 תגובותמיון לפי
  • וואו, כתיבה מדוייקת ונכונה, זה קצת ארוך אבל שווה כל דקה!
  • אני הייתי אומר ועדיין אומר לך, הבעיה קודם כל ולפני הכל זה לא השמאל, אלא הציבור ה...