רוטר
10.10.2026
רוטר
בחזרה לפוליטיקה ואקטואליה

גלנט: ''התסכול הכי גדול בחיים שלי זה שלא העירו אותי בלילה''

3171
התראות

ערכתי לאחרונה בתאריך 04.10.26 בשעה 19:13 בברכה, עתיד מתוק

קטעים מהראיון בYNET עם גלנט:

https://www.ynet.co.il/news/article/ues44fl1z

1) מאחר וזה YNET, הרפורמה מתוארת בתור "הפיכה משפטית", וגלנט מתואר בתור המבוגר האחראי בתוך ממשלה מטורללת. אבל מידי פעם נפלטת שם אמת קשה. כי אי-אפשר להסתיר הכל...

2) גלנט רוצה ועדת חקירה ממלכתית (כלומר ועדה בראשות שופטי בג"צ), אבל גם הוא חושב שצריך לחקור שנים רבות אחורה:

"אני לא מסיר שום אחריות. מבחינתי, כשמסתכלים קדימה, אני חושב שצריך לבדוק מה קרה, איך קרה, ולמה. מה התרחש בעשור לפני כן. מה הוביל אותנו לזה. וכל זה יקרה כשתהיה ועדת חקירה ממלכתית".

3) גלנט נשאל: איפה היית ב-7 באוקטובר 2023, בסביבות שש וחצי בבוקר?

גלנט: "התארגנתי לרכיבת אופניים בבית. בשעה שש וחצי קיבלתי טלפון מהבת שלי (קצינה בחיל האוויר, שאמרה שיש אזעקות בתל-אביב. סגרתי מיד. דקה אחרי זה דיברתי עם הרמטכ"ל. הוא אמר לי: 'זה מעזה. אלה לא רק רקטות, יש גם פעולה קרקעית. אני נכנס להערכת מצב ואעדכן אותך'. עליתי על הבגדים השחורים ונסעתי לקריה.

הכתב: וזה אירוע של הלם מוחלט. מעבר לכל תרחיש.

גלנט: "הייתה פה הפתעה מוחלטת. לי, כמובן, יותר מאחרים – כי לא העירו אותי גם בלילה לשום שלב של התייעצות. זה פוגש אותי בשש וחצי בבוקר כפי שזה.

כשהגעתי לקריה, נכנסתי לתוך הבור. אני חושב שהדבר הבולט ביותר היה שאנשים לא ידעו מה קורה. התמונה לא הייתה ברורה. מה ההיקף. קשה לבנות תמונת מצב על התקפה כל כך רחבה בזמן קצר".

הערה: זה בולשיט! אני לא טוען שהוא משקר, אלא שמשקרים לו!

כי לא יתכן שצבא מודרני, בטח עם קו החיישנים בעזה, לא ידע מספיק על היקף המתקפה, גם אחרי שעה וחצי מתחילת המתקפה! זה פשוט בולשיט!

כבר בימים הראשונים, כשבצבא טענו שחמאס עיוור מיד את אוגדת עזה, זה היה נשמע לי כמו בולשיט. ואכן מהר מאוד הגיעו ההדלפות, והיה אפשר לראות שבמשך עשרות דקות, היו מצלמות שפעלו, ומערכות קשר, ודיווחים מסודרים, ובמצב כזה, כל קצין מתחיל יכל להבין שמדובר במתקפה שהיא גדולה בהרבה מהתרחיש הכי גרוע שאליו התכוננה האוגדה.

ומאחר והייתה תקשורת בין הקרייה לאוגדת עזה, אז או שהאוגדה שיקרה למטה הכללי לגבי היקף האירוע, או שהמטה הכללי משקר לגבי הבנתו את היקף המתקפה.

אני מהמר שהמטה הכללי משקר, כדי שלא יאשימו את המרד של השמאל בפגיעה במוכנות הצבא.

4) הכתב: וכמה זמן לקח לגבש תמונה?

גלנט: "נכנסתי לחדר שבו הרמטכ"ל עשה הערכת מצב אצל ראש חטיבת המבצעים. כינסתי את כולם וקיימתי הערכת מצב כבר בשעה שמונה. די מהר אמרתי להם: אחד, אנחנו במלחמה. שתיים, תגייסו את כל מי שיש, סדיר ומילואים, את כל הצבא. שלוש, תשלחו כוחות צפונה, כולל על שרשראות (דהיינו טנקים על הכביש – נ"א). ההערכה שלי הייתה שחמאס לא יתחיל במלחמה כזאת ללא חיזבאללה, מבחינת הגיבוי.

הערה: אם זה אמיתי שחיכו לשר הביטחון בשביל ליישם הוראות בסיסיות כאלו, הרמטכ"ל יוצא פה ממש רע.

אני אמשיך לעדכן את האשכול, תעשו ריפרש.

5) כתב: מתי אתם מבינים שזו באמת פלישה? כי בשעות האלה, הרושם הוא שיודעים דברים בעיקר כתוצאה מהתקשורת של חמאס. מסרטונים.

גלנט: "תראה, אני לא יושב ומסתכל על מסכים. אני מקיים הערכות מצב ודן, והתמונה הולכת ומתבהרת. מתחילים בעשרות הרוגים, זה עובר ל’יישובים אחדים’, ולאט-לאט התמונה ברורה ותוך שעה אני כבר מבין שאנחנו נמצאים באירוע רחב.

אני חושב שערפל הקרב וההפתעה הגדולה של צה"ל ושב"כ לא איפשרו להם את בניית התמונה המסודרת".

6) האזכור של הלילה חוזר אצל גלנט שוב ושוב, ואיתו מופיעה המילה "תסכול" בהטיות שונות. זהו הלילה שבו נדלקו הסימים ברצועת עזה, ראש אמ"ן עודכן, אלוף פיקוד הדרום, הרמטכ"ל, ראש אגף המבצעים – כולם התעוררו, קיימו שיחות ואף שיגרו הנחיות. הוא אומר ש"צה"ל למעשה פעל משעות הלילה, לפי הערכת המצב שהם קיימו, שהניחה שיש פה התקפה מצומצמת לכל היותר. זה לא שאנשים רעים לא עידכנו אותי. כולם אנשים טובים". אבל עבורו, זהו "התסכול הכי גדול בחיים שלי. זה שלא העירו אותי בלילה".

הכתב: מדוע?

"כי מנעו ממני את נקודת ההתערבות האחרונה.

בסוף, שר הביטחון יכול להתערב ימים או שעות לפני. לתת הנחיות וכיוונים. הוא לא עומד עם רובה על הגדר, וגם לא מפקד על גדוד, גזרה או פיקוד. זו באמת הנקודה המתסכלת ביותר.

מדוע? מפני שאני רגיל שמעירים אותי בלילה. העירו אותי הרבה פעמים. תמיד לקחתי את זה ברצינות. תמיד נתתי הוראות מחמירות.

אני יודע בוודאות שדבר אחד הייתי עושה, מכל הניסיון שלי בחיים. הייתי אומר להם: אני שומע את הערכת המצב ואת מה שאתם עושים. בוא נניח שהערכת המצב שלכם היא מקילה – אילו פעולות אג"מיות, הפעלת כוחות, אתם מבצעים על מנת לאבטח את המצב למקרה שטעיתם ויש פה משהו יותר חמור?

מעצם האמירה הזאת אני מניח שהיה קורה משהו. היו מעלים יותר מטוסים לאוויר. היו מכניסים את כל המפקדים לכוננות. אז אולי גם היו מקפיצים גדודים נוספים. בסוף, בשעות הבוקר יש את הגדודים שיש בגזרה, ארבעה גדודים – וכל היתר (לוקח זמן) עד שהוא זורם והיחידות מתארגנות".

הערה: צודק. וזה הופך את כל העניין ליותר חשוד. כל הישיבות בלילה המתקדו במיס קלקולציה ולא לשרוף מקורות. איפה הפוליסת ביטוח למקרה שטועים?

מה יותר חשוב, המקורות (שככה בדרך אגב מספרים לנו שהיו מעטים מאוד וגרועים מאוד), או הביטוח למקרה שטועים?
3 תגובותמיון לפי
  • ואיפה דבריו על נתניהו? לא תומך בגרסת נתניהו שהם דיברו בטלפון. בעד ועדת חקירה ממל...
  • זו העדות החזקה ביותר למרד גנרלים שהגיעה עד עתה, אבל צריך לחכות לעוד עדויות. הן י...