רוטר
27.08.2026
רוטר
בחזרה לפוליטיקה ואקטואליה

מדבריו של יאיר נהוראי על התביעות שהוגשו נגדו ונמשכו בלא כלום.

8494
התראות
והנה – כך קרסה גם תביעת ההשתקה של מכינת "עצם" ואסף נאמבורג נגדי – שגם היא הובלה על ידי אותו עו"ד מיכאל דבורין.

בשבוע שעבר, רגע לפני שחקרתי בבית המשפט את שני הרבנים נאמבורג (ראש הישיבה התיכונית "נווה" ופעיל פוליטי במפלגת נעם) ורעי פרץ (ראש מכינת "עצם" והבן של מייסד המכינה רפי פרץ) הם ביקשו למשוך את התביעה נגדי.

זו כבר התביעה השלישית שקורסת מטעמה של חסידות קוק בואכה חצר טאו.

קדמו לה שתי תביעות השתקה ("דיבה" ו"זכויות יוצרים") שהגישו נגדי מכינת "בני דוד" והעומד בראשה אלי סדן על סך 1.7 מיליון שקל. גם שם הם משכו את התביעות רגע לפני שחקרתי את סדן על דוכן העדים. סדן שיקר וטען שהוא חולה מכדי להעיד, מה שלא מפריע לו להמשיך ולהרצות שעות ארוכות בפני כל פורום אפשרי.
את כל תביעות ההשתקה ניהל אותו עו"ד מיכאל דבורין.

-

אז הנה סיפור תביעת ההשתקה,
ואם תרצו – כך פועלת מכונת הרעל של חסידות קוק בואכה חצר טאו כדי להשתיק את מבקריה:

בשנת 2019 הסירה מכינת "עצם" את אתר בית המדרש האינטרנטי שלה, במטרה להסתיר מהציבור את המסרים שמוסרים רבניה לחניכים, כדי לא לפגוע במינויו של מייסד המכינה הרב רפי פרץ לשר החינוך.
אני, שידעתי שהם ינסו להוליך שולל את הציבור, הורדתי מבעוד יום סדרות של שיעורים למחשב וביניהם גם את סדרת שיעוריו של נאמבורג. את הסדרות העברתי לעמרי מניב אז כתב החינוך של ערוץ 13.

מניב פרסם כתבה מדויקת!

הוא תיאר את הלך הרוח הקוקניקי של המכינה, והביא גם לידי ביטוי את משנתו של נאמבורג (שהיא למעשה משנת "חצר טאו") לפיה: החילונים רשעים וצריך להתרחק מהם, ואסור לשרת ביחידה שבה יש חשש להורדת הכיפה, ושבן גוריון גרוע מאנטיוכוס.

הכתבה היכתה גלי צונאמי בציבוריות הישראלית, ובצדק. ההבנה ששר החינוך מחנך אצלו במכינה שהחילונים רשעים, מקוממת - לשון המעטה.
מכינת "עצם" נבוכה! ואיתה כל חסידות קוק והמכינות המשיחיות וחצר טאו בפרט.

אז המכינה והרבנים נאמבורג ופרץ מצאו פתרון:
הם החליטו לשקר, להונות ולהוליך שולל את החברה הישראלית, ולכן הם רקחו מעשה נוכלות שמסריח משפלות מוסרית – וטענו שנאמבורג בשיעור בכלל דיבר בכובע של אדם חרדי, ושהוא בכלל "רב מתון", ושנעשה לו עוול נוראי.

כדי לקדם את מזימת הנוכלות גייסה המכינה בוגר נוסף של "בני דוד" – את חנן עמיאור שבאותה תקופה ערך אתר ביקורת תקשורת בשם "פרספקטיבה". הם העבירו לו את שיעורי המכינה, כדי שישמש להם לפה לקידום מזימת הנוכלות.

בנקודה זו חשוב לזכור שמזימת הנוכלות שרקחו נאמבורג ופרץ יצאה לפועל רק בשל העובדה שהמכינה המשיכה באופן ציני להסתיר את מכלול שיעוריה מהציבור, וכך מנעה ממנו לשפוט בעצמו מה נמסר בהם.

עמיאור סיפק את הסחורה!

הוא הציג לחברה הישראלית מצג שווא לפיו הוא נחשף לכלל שיעוריו של נאמבורג, וכך הגיע למסקנה כי נאמבורג דיבר בכובע של אדם חרדי.

למען הסר ספק – עמיאור שיקר!

לו צפה במכלול שיעוריו של נאמבורג ודאי שלא יכול היה לקבוע כי נאמבורג דיבר בכובע של אדם חרדי - בטח שלא כשחינך שהחילונים רשעים, שצריך להתרחק מהם ושבן גוריון גרוע מאנטיוכוס, ובטח שלא ש"הוא מדבר באהבה והערכה.. על החברה החילונית". מאידך – אם עמיאור כן צפה במכלול השיעורים, הרי ששקריו חמורים שבעתיים.

למען הגילוי הנאות – הגשתי תביעת דיבה נגד עמיאור לאחר שכתב בספרו שהוא "קובע" שאני בכוונת מכוון הטעיתי את עמרי מניב והעברתי לו "קטעים ערוכים" מהשיעור של נאמבורג. עוד אתייחס ל"עלילת הדם" הזו בהמשך.

נחזור לסיפורינו: מעשה הנוכלות הלך וקרם עור וגידים –
עמיאור חשף את "התחקיר" שלו בבית מדרשם של "עיתונאי הבית" – בתוכניתם של קלמן ליבסקינד (היום העורך הראשי של העיתון "מקור ראשון") ואראל סג"ל אז בערוץ 11. קלמן וסג"ל קנו את "התחקיר" בנפש חפצה. הם לא שאלו את השאלה המתבקשת - מדוע מכינת עצם מסתירה את שיעוריה? ואיך זה שרק עמיאור זכה לקבל את החומרים?

בתמונה הרחבה – לי נדמה שקלמן וסג"ל נפלו קרבן למזימתם של פרץ ונאמבורג, מתוך מוטיבציית היתר שלהם להגן על חסידות קוק ועל מפעל המכינות המשיחיות בפרט. השניים, כך נדמה לי, פשוט לא מכירים את משנת חצר טאו שנאמבורג הוא בין חסידיה, ולכן התפלאו על דבריו.

למען הגילוי הנאות – פניתי לקלמן שמסר לי שהוא עוד יחזור אלי. כמובן שאשמח להתראיין אצלו. באותה נשימה - אם אתם שואלים אותי - אז אני בספק אם זה יקרה. אבל.... לכו תדעו.

נחזור לסיפורינו –

כדי למקסם את מעשה הנוכלות – פנו פרץ נאמבורג ו"עצם" לאותו עורך הדין מיכאל דבורין כדי שיגיש בשמם תביעת דיבה נגד ערוץ 13, עמרי מניב, ונגדי.

אלא שהצמד פרץ ונאמבורג ו"עצם" לא הסתפקו במעשה הנוכלות שרקחו נגד עמרי מניב. הם זממו לחבר גם אותי למעשי הנוכלות שלהם. אז הם רקחו נגדי "עלילת דם" לפיה העברתי לעמרי מניב קטעים חתוכים מתוך השיעור של נאמבורג, והכל כדי להטעות אותו.

בנקודה זו צריך לומר – לא די בכך ש"עלילת הדם" הזו, פרי הרקבון המוסרי של צמד הרבנים הנוכלים נאמבורג ופרץ, היא מרושעת וחסרת בסיס, אלא שהיא גם מנוגדת לשכל הישר – שהרי מיום פרסום הכתבה אני טענתי בראיונות לתקשורת כי נאמבורג התכוון לכל אות, מילה ופסיק בשיעור, אז למה שאני אחתוך קטעים ממנו?

אבל עזבו אתכם מעובדות.

אותו עורך הדין דבורין נתן ביטוי רחב ל"עלילת הדם" המרושעת הזו בכתב התביעה, וביסס עליה את טענת "כוונת הזדון" שייחס לי. רק לפני כחודש, בחלוף שש שנים, הודה אותו עורך הדין דבורין בפני בית המשפט כי מעולם לא הונחו בפניו כל ראיות ל"עלילת הדם" הזו, ולמעשה לצמד לקוחותיו - הנוכלים פרץ ונאמבורג - אין ומעולם לא היה שמץ של ראיה לאמתותה.

בשל כך, הודיע אותו עורך הדין דבורין כי לקוחותיו פרץ נאמבורג ועצם חוזרים בהם מ"עלילת הדם" שרקחו נגדי, מה שהוביל בסופו של יום לבקשתם לחזור בהם מהתביעה כולה. למען הסר ספק – פרץ ונאמבורג חזרו בהם מ"עלילת הדם" רק כי הבינו שערוותם תיחשף, כי אני לא נסוג והם יאלצו להעיד בבית המשפט.

נחזור שש שנים אחורה:

מעשה הנוכלות הצליח להם – הצמד פרץ נאמבורג ומכינת "עצם" הצליחו לשקר ולהונות את החברה הישראלית כאילו נאמבורג דיבר כאדם חרדי, ושהוא בכלל רב מתון, ושאני העברתי למניב קטעים ערוכים.

והם לקחו את מעשה הנוכלות לקצה –

הם ניצחו על מקהלת חסידות קוק ותומכיה, וביחד הם שפכו את דמו של עמרי מניב, פשוטו כמשמעו. הם רמסו את כבודו, הכפישו את שמו, השמיצו, הסיתו ולמעשה ערכו בו לינץ' ציבורי. על הדרך הם שפכו גם את דמי, כשהפכו את "עלילת הדם" ל"אמת" ציבורית.

עמרי נאלץ להתנצל, וגם הושהה מעבודתו ככתב חינוך. גם ערוץ 13 התנצל, והם הגיעו להסדר בבית המשפט שכלל, כך על פי המפורסם, גם מרכיב של פיצוי כספי.
אלא שאני בניגוד לערוץ 13 סירבתי להתפשר.
הבהרתי שעמרי מניב דייק בכתבתו, ושבכוונתי לנהל את המשפט עד סופו.

אז מה עשו "עצם" והרבנים פרץ ונאמבורג?

כאחרוני הנוכלים שהם - הם השאירו את התביעה באוויר וניסו, פעם אחר פעם, להציע לי הצעות מגונות (וכל פעם שיפרו אותן) שיאפשרו להם למשוך את התביעה נגדי באופן שישמור על כבודם.

ולא צריך להתפלא – שהרי זו היתה מטרתה ותכליתה של התביעה מראשיתה, להשאיר את "עלילת הדם" מרחפת מעל לראשי, ולנסות להפחיד, לאיים ולהתיש אותי כך שאסכים להגיע להסדר. זאת מהותה של תביעת ההשתקה הזאת, זו תכליתו של מעשה הנוכלות של הצמד נאמבורג ופרץ.

כמובן שלא הסכמתי.

ולמה? כי אני שמכיר את משנת "חצר טאו", ידעתי מהרגע הראשון שנאמבורג שהוא חסידו של צבי טאו, בסך הכל מוסר לחניכיו את משנת "חצר טאו". כל כך פשוט.

לכן, לשון המעטה, ממש לא הופתעתי כשהצמד נאמבורג ופרץ ומכינת "עצם" ביקשו בשבוע שעבר למשוך את התביעה נגדי, רגע לפני מועד עדותם בבית המשפט. ידעתי שאין שום סיכוי בעולם שהם יסתכנו בכך שאני אחקור אותם בחקירה נגדית, כי הם הרי יודעים שהם משקרים, ובכל זאת יש להם מוניטין לשמר- הם הרי רבנים, מחנכים, ראשי ישיבות, אנשי אמת, אוהבי ישראל, מאחדי העם, מפיצי תורה, שומרי הגחלת, ממשיכי דרכו של הרב קוק, חסידיו של טאו... ואתם מוזמנים להשלים את החסר..

אז מה עשה הצמד נאמבורג ופרץ כדי לחלץ את עצמו מסבך שקריו? הם ביקשו למשוך את התביעה בשם "הביחד ננצח".

נאמר על זה כמה מילים:
עילת "הביחד ננצח" היא התמצית של מעשי הנוכלות של הצמד פרץ נאמבורג ומכינת עצם. היא טומנת בחובה את הבוז העמוק שהם רוחשים לחברה הישראלית ולבית המשפט בפרט, ודי בעובדה שהם שעשו שימוש ציני בלוחמים עזי נפש שמסרו את נפשם למען הגנת המדינה כדי לחזק את תביעתם נגד עמרי מניב ונגדי, פתאום עושים שימוש "ביחד ננצח" כדי להימלט מאימת הדין.

אין להם אלוהים - לצמד הזה - נאמבורג ופרץ.

לסיום אומר שלי נדמה שבתמונה הרחבה הסיפור הזה הוא סיפורו של המחנה הליברלי בישראל, שהולך שולל פעם אחר פעם אחרי סיסמת "הביחד ננצח" שעוטה על עצמה חסידות קוק בואכה "חצר טאו", ולא מעט בשל תמימותו וחוסר הידיעה שלו על עולם חסידות קוק.

לכן, בכוונתי בתקופה הקרובה להתייחס לכל מרכיב ומרכיב במכונת הרעל הזאת, בדגש מיוחד על נאמבורג ומשנתו. כפי שאציג כאן בהמשך נאמבורג הוא דמגוג ארסי, שמרעיל את נפש חניכיו הצעירים נגד ישראל הליברלית ומגייס אותם ל"צבא קוק" שמטרתו הפיכה דתית במדינה.

לעת עתה נדמה לי שבשלה העת להשיב ולו במעט את כבודו של עמרי מניב. אני מפרסם כאן את כתבתו, שרלוונטית היום עוד יותר מכפי שהיתה לפני שש שנים.
כולי תקווה כי יושב לו כבודו, ויעשה עימו צדק. ומי שצריך שימצא לנכון להתנצל בפניו.

מילה אחרונה: בסוף היום אני מבקש לחזור לרגע לנפש האדם. לעולם כנראה לא אצליח להבין איך פרץ ונאמבורג מסוגלים במובן הפשוט ביותר של האנושיות הבסיסית, לשקר, להונות לרקוח "עלילות דם", ועוד לרקוד לצלילי הלינץ' הציבורי שנערך בעמרי מניב ובי, ולשפוך את דמינו, והכל בדם קר ובאכזריות אין קץ - והכל כשרוממות אל בגרונם.

אני תוהה איך נבנה אצלם כזה רקבון מוסרי. מה שבטוח שאין להם אלוהים - לצמד הזה.

על גבם למדתי להבין את מילותיו של אלכסנדר ינאי לאשתו כפי שמופיעים במסכת סוטה: "אל תתייראי מן הפרושים ולא ממי שאינן פרושים, אלא מן הצבועין שדומים לפרושין – שמעשיהן כמעשה זמרי ומבקשים שכר כפנחס".

למען הסר ספק – אני מציע לצמד נאמבורג ופרץ לחזור לבית המשפט ולנהל את המשפט. הם עדיין יכולים. אבל עזבו אתכם, אתם הרי יודעים שזה לא יקרה. ככה זה עם נוכלים שיודעים שהם נוכלים.

כדי להאבק בנאמבורג פרץ וזרמי הקרקע מבית מדרשה של חסידות קוק שחותרים לחולל כן הפיכה דתית, אני מזמין אתכם להצטרף לקבוצה שלנו "איש באמונתו": https://tinyurl.com/5n6vxunb

https://www.facebook.com/share/v/1BWhyW3gtB/.facebook
8 תגובותמיון לפי
  • זה מה שמלמדים אותם במכינות, שם גדלו אלה שמחריבים עכשיו את המדינה יחד עם הביב מזע...
  • אין ספק שמדובר בחוויה קשה ומתמשכת. ולכן האדם נדרש להתנסחות ארוכה נרגשת ולא מספיק...
  • כמה לשון הרע. מישהו מבין הצדדים המעורבים למד תורה אי פעם?